Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία από το ΕΕΕΕΚ Νάξου

Η παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ να είναι η 3η Δεκεμβρίου, εορτάστηκε φέτος στα σχολεία την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Το ΕΕΕΕΚ Νάξου προγραμμάτισε και πραγματοποίησε εκδηλώσεις δίνοντας ένα...
ξεχωριστό τόνο στη ζωή των μαθητών και της πόλης. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης διδακτικής ώρας δημιουργήθηκαν ομάδες καλαθοσφαίρισης με μαθητές από το ΕΕΕΕΚ και το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Νάξου που έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστούν από κοινού σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας συνεργασίας και αλληλοσεβασμού. Στη συνέχεια οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, περιόδευσαν την πόλη και διένειμαν φυλλάδιο με το οποίο έστελναν μηνύματα προς κάθε πολίτη και φορέα, για τις ελλείψεις υποδομών στη Νάξο σχετικές με την διευκόλυνση των ΑμεΑ και την καλύτερη ποιότητα ζωής τους.
Πιο συγκεκριμένα ζητούσαν:

· μια πόλη φιλική στα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ),
· μια κοινωνία ανθρώπων που να κατανοεί τις δυνατότητες και τις ανάγκες τους
· ένα σχολείο σαν αυτά που στεγάζονται οι μαθητές στην γενική εκπαίδευση
· μέσα μαζικής μεταφοράς με τις απαραίτητες διευκολύνσεις
· δρόμους και πεζοδρόμια με ράμπες και ειδικούς χώρους στάθμευσης

καθώς και να μην αντιμετωπίζονται τα ΑμεΑ με φόβο, οίκτο, περιφρόνηση, λύπηση και εχθρότητα από τους συνανθρώπους τους.

Για όλα αυτά τόνιζαν δεν απαιτείται μεγάλη οικονομική προσπάθεια, αλλά ευαισθησία και συνειδητοποίηση της ευθύνης όλων μας.
Τέλος οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ μαζί με εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν τον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice και μίλησαν για το νόημα της ημέρας και τις ανάγκες υποδομών στη Νάξο για τα άτομα με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: