Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα από την τη Δευτέρα 9/1 ως και την Πέμπτη 12/1 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων και Π.Ε. Δωδεκανήσου).

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι, από τη Δευτέρα 9/1 έως και την Πέμπτη 12/1, θα συνεχιστούν τα Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα που επηρεάζουν τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα με χιονοπτώσεις (ως την Τετάρτη 11/1) και στη συνέχεια με ισχυρές βροχές - καταιγίδες (έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 12/1) και θυελλώδεις νότιους ανέμους και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.
Εφιστάται την προσοχή των πολιτών και τους συστήνεται να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
- Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
- Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
- Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
- Να ελέγξουν αναρτημένες πινακίδες.
- Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.
- Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
- Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.
- Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι εμπλεκόμενοι φορείς να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας http://www.gscp.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ http://www.emy.gr/hnms/greek/index_html.



Ερμούπολη 9 Ιανουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: