Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ηττήθηκε από τον κακό του εαυτό και την Ηλιούπολη ο Πανναξιακός

Ο Πανναξιακός γνώρισε την 2η εντός έδρας ήττα του φετινού πρωταθλήματος από την μαχητικότατη Ηλιούπολη, που εκμεταλλεύτηκε την κακή εμφάνιση των γηπεδούχων.
Ο Πανναξιακός γνώρισε την 2η εντός έδρας ήττα του φετινού πρωταθλήματος από την μαχητικότατη Ηλιούπολη, που εκμεταλλεύτηκε την κακή εμφάνιση των γηπεδούχων.
Ο Πανναξιακός μπήκε πιο «ζεστός» στο πρώτο σετ, πήρε προβάδισμα με...

+4 (9-5) με την Ηλιούπολη να ανεβάζει απόδοση και να μειώνει (10-8). Η Τοτσίδου έστειλε τον Πανναξιακό στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ να προηγείται με +2 (16-14). Οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν και πέρασαν μπροστά με την Γιοβάνη (16-17) και πήρε μια άγρια ομορφιά.
Ένα μπλοκ στην Πότοκαρ, ένα κερδισμένο μπλοκ άουτ και ένας άσος της Γκλιγκόροβιτς έφεραν την Ηλιούπολη στο 20-23, όμως η νησιωτική ομάδα είχε απάντηση και στα δυο σετ μπολ ενώ προσπέρασε στο 26-25 με την Τοτσίδου για να πάρει το πρώτο σετ με 27-25 (άσος Φρέσκο).
Στο δεύτερο σετ, η Ηλιούπολη έφτασε πρώτη στο α’ τεχνικό τάιμ άουτ 6-8 με τον Πανναξιακό να ακολουθεί και να περνάει μπροστά 13-12 έπειτα από λάθος της Γκρέκα για να φτάσει στο β΄τεχνικό τάιμ άουτ με 16-14. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ (22-22, 23-23) με την Τοτσίδου να βάζει μπροστά τον ΠΑΟΝ 24-23 αλλά την Γκλιγκόροβιτς να ισοφαρίζει 24-24. Η Σαλούστρου με πλασέ και ένα λάθος των γηπεδούχων διαμόρφωσαν το 1-1 σετ με 24-26 για την Ηλιούπολη.
Με ανεβασμένη ψυχολογία μπήκε η ομάδα της Ηλιούπολης στο τρίτο σετ που πήρε από την αρχή προβάδισμα (5-8) το οποίο διατήρησε (15-19) με τον Πανναξιακό –ωστόσο- να μην τα παρατάει και να ροκανίζει τη διαφορά. Ο άσος της Γκρέκα έκανε το 18-22 αλλά η Φρέσκο, μια λάθος επίθεση της Σπανού, και δυο πόντοι από τις Τοτσίδου-Ζακχαίου επανέφεραν στο σετ με 22-22 την ομάδα των Κυκλάδων. Η Σπανού έγραψε το 22-23 ενώ ένα λάθος των γηπεδούχων μαζί με ένα μπλοκ της Σαλούστρου έφεραν με 22-25 την Ηλιούπολη με 1-2σετ.
Ανταγωνιστικό και ανατρεπτικό και το τέταρτο σετ της αναμέτρησης στη Νάξο. Οι γηπεδούχες είχαν προβάδισμα από την αρχή (8-7, 14-12) αλλά με τη Γιοβάνη να δυσκολεύει με τα σερβίς της την υποδοχή του ΠΑΟΝ ήρθε η ισοφάριση 14-14. Αμφότερες οι ομάδες έδιναν «μάχη» για το προβάδισμα με την Ηλιούπολη να έχει μικρό έλεγχο εκμεταλλευόμενη τα λάθη των γηπεδούχων (18-21). Ο Πανναξιακός και πάλι πλησίασε, αλλά η Ηλιούπολη με δικό της σερί έφτασε σε ματς μπολ με τη Σπανού (20-24) για να τελειώσει το ματς με επίθεση της Γιοβάνη με 21-25.

Πολλά τα παράπονα των ανθρώπων του Πανναξιακού από την διαιτησία του πρώτου διαιτητή κ. Μάλφα που κατάφερε με τις λανθασμένες αποφάσεις του να εξοργίσει τόσο τον κόσμο αλλά και να αποσυντονίσει της αθλήτριες της ομάδας της Νάξου προκαλώντας τους εκνευρισμό.

Χαρακτηριστική η φάση του 3ου σετ όπου η μπάλα καταλήγει άουτ μπροστά στα μάτια του επόπτη που χωρίς δισταγμό το κατέδειξε αμέσως. Ο διαιτητής όμως είχε διαφορετική άποψη (!!!) και αγνόησε προκλητικά την υπόδειξη του επόπτη.

Η γνώμη του πάγκου
Γιώργος Ρούσης: «Ήταν μια κακή μέρα για εμάς, συνέβησαν πολλά. Συγχαρητήρια στην Ηλιούπολη για τη νίκη. Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε αλλά και ο Πανναξιακός δικαιούται μια κακή μέρα. Ωστόσο και στην κακή του μέρα ο Πανναξιακός αξίζει το σεβασμό».

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Πολύ σημαντικό τρίποντο σε μια πολύ μεγάλη νίκη για τα κορίτσια. Συγχαρητήρια. Σίγουρα ήταν ενα ματς που τα παίξαμε όλα για όλα. Είχαμε συγκέντρωση πέρα από το πρώτο σετ που χάσαμε λόγω της υποδοχής. Τα κορίτσια το πίστεψαν και έπαιξαν το καλύτερό τους παιχνίδι».

Τα σετ: 27-25, 24-26, 22-25, 21-25

Πανναξιακός ΑΟΝ (Ρούσης): Φρέσκο, Πότοκαρ, Δρακουλίδου, Οικονομίδου, Τοτσίδου, Ζακχαίου, Κακουράτου λ., Γάτση, Ξαγοραράκη, Σεφεριάδου


ΓΣ Ηλιούπολης (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Γιοβάνη, Σαλούστρου, Μαλουσάρη, Γκρέκα, Κοκίου λ. Ματσούκα, Τσουμήτα


Ανακοίνωση για την διαιτησία του κ. Μάλφα
Η διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟΝ διαμαρτύρεται έντονα για την διαιτησία του κ. Μάλφα στον αγώνα με την Ηλίούπολη στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α1 βόλεϊ γυναικών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάγια τακτική του σωματείου μας είναι να αποφεύγει να ασχολείται με την διαιτησία του εκάστοτε αγώνα. Δυστυχώς όμως προκύπτει ότι κάποιοι, εδώ και αρκετό καιρό, έχουν εκλάβει τη στάση αυτή ως αδυναμία.
Όσοι ήμασταν στο κλειστό της Νάξου στον αγώνα με την Ηλιούπολη, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα τραγελαφικής διαιτησίας, από τον ωραιοπαθή «κύριο» Μάλφα. Δεν αξίζει τον κόπο να απαριθμήσουμε τις φάσεις, υπάρχει το video του αγώνα για κάθε ενδιαφερόμενο.
Η εμμονή του συγκεκριμένου «κυρίου» να εξελίσσεται κάθε φορά σε πρωταγωνιστή του αγώνα είναι εξοργιστική. Καλούμε λοιπόν τον «κύριο» Μάλφα να αφήσει το βόλεϊ στην ησυχία του και να βρει μία άλλη ενασχόληση για τον ελεύθερό του χρόνο, που θα ικανοποιεί καλύτερα την αυταρέσκεια του.
Αν δε το πράξει ο ίδιος, είναι ευθύνη των αρμόδιων οργάνων της Ομοσπονδίας να επιληφθούν της κατάστασης. Άλλωστε έχουμε ενημερώσει εδώ και ένα μήνα τον αρχιδιαιτητή κύριο Βασιλειάδη για τα κατορθώματα του εν λόγω «κυρίου» σε προηγούμενα παιχνίδια μας, στα οποία ευτυχώς είχαμε εξαιρετική απόδοση και τα κερδίσαμε.
Το Δ.Σ. του συλλόγου είναι αποφασισμένο να προστατέψει με κάθε τρόπο την, πολύ μεγάλη για τα δεδομένα της εποχής και του χώρου, επένδυση που έχει γίνει και φέτος, με ίδια κεφάλαια των μελών του και την στήριξη επιχειρήσεων και απλών φιλάθλων μας, εντός και εκτός Νάξου.

Με τιμή,
Το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: