Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση για το θέμα των καταστροφών του Απόλλωνα

Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι του τοπικού διαμερίσματος Κορωνίδας, ύστερα από το την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου, η οποία βάζει φρένο στην απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου για εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης των ζημιών του Απόλλωνα από τις δύο μεγάλες κακοκαιρίες που τον έπληξαν τα δύο τελευταία χρόνια.
Για μια ακόμη φορά δήμος και Λιμενικό ταμείο αποδεικνύουν πως εκτός του ότι είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι, δεν είχαν ούτε έχουν την παραμικρή βούληση να δρομολογήσουν όλες εκείνες τις διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να λυθεί οριστικά το μεγάλο πρόβλημα των λιμενικών εγκαταστάσεων του Απόλλωνα...

Μόνο ως  απαράδεκτη και εγκληματική μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τη διαδικασία και την αδιαφορία που ακολούθησε και επέδειξε τα χρόνια αυτά η Δημοτική Αρχή αλλά και η Περιφέρεια στο να δώσουν οριστική λύση στα προβλήματα της περιοχής, αφήνοντας έρμαιο και ανοχύρωτο μπροστά σε κάθε επόμενη μεγάλη κακοκαιρία τον Απόλλωνα, θέτοντας σε κίνδυνο τους κατοίκους και τις περιουσίες τους,  αφού αντιμετώπισαν με πλήρη αδιαφορία τις καταστροφές των δύο τελευταίων ετών, αρκούμενοι σε ένα μπάλωμα με δυο βαρέλες μπετόν στην αρχή και μεγάλα λόγια και υποσχέσεις στην συνέχεια την ίδια ώρα που δεν έδειξαν και δεν δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος που ταλανίζει και απασχολεί μια ολόκληρη κοινωνία.
Είχαν και έχουν το θράσος να μιλούν για λήψη αποφάσεων με τη μορφή του κατεπείγοντος, την ίδια στιγμή που πέταξαν στα σκουπίδια την ευκαιρία να προχωρήσουν σε οριστική λύση, εξαιτίας της κωλυσιεργίας και αδράνειας που υπέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια και της προκλητικής και απροκάλυπτης κοροϊδίας προς τους κατοίκους της Τ.Κ. Κορωνίδας, ρίχνοντας το μπαλάκι τον ευθυνών δεξιά και αριστερά για να κρύψουν τη δική τους αδιαφορία για το θέμα.
Αλήθεια; Ύστερα από ποια ένσταση ή προσφυγή ακυρώθηκε αυτή τη φορά η απόφαση του Λιμενικού ταμείου; Ποιος είναι αυτή τη φορά ο υπεύθυνος;
Εμείς δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή και το λιμενικό ταμείο για τον τρόπο και τη σκοπιμότητα που αντιμετωπίζουν τα χρόνια προβλήματα της περιοχής όλα αυτά τα χρόνια από το 2011 όπου ανέλαβαν το τιμόνι της διαχείρισης του δήμου. Συνέχισαν και συνεχίζουν τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντιμετώπισης με εκείνον που εφάρμοζαν και οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές και το πρώην Επαρχείο τα προηγούμενα χρόνια, με τη λογική των ημίμετρων, των προσωρινών λύσεων, τη χρησιμοποίηση κάποιων πρόχειρων έργων χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και μόνο για ψηφοθηρικούς σκοπούς.
Αν είχαν την πολιτική βούληση να φτιάξουν σωστά έργα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και θα δίνουν οριστική λύση, θα είχαν ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που συνήθως επικαλούνται, μόνο και μόνο για να κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Οι κάτοικοι του τοπικού μας διαμερίσματος έχουν την πείρα πια και μπορούν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για το πως μπορούν να λυθούν  τα χρόνια, τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν το τόπο μας. Η πείρα αυτή μας δείχνει πως μόνο ο κοινός αγώνας των κατοίκων και τον μαζικών φορέων μπορεί να δώσει λύση σε αυτά τα προβλήματα. Αγώνας ο οποίος θα αποκαλύπτει και θα στέκεται απέναντι στην πολιτική και τακτική της εκάστοτε δημοτικής αρχής και δεν θα τη στηρίζει  και θα προσπαθεί να τη βγάλει λάδι όπως συνηθίζεται τελευταία από κάποιους.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση οδηγό μας έχουμε τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των κατοίκων, μέσα από τις οποίες ζητάμε εκτός από  τις  άμεσες παρεμβάσεις όπου υπάρχει επικινδυνότητα, να προχωρήσει άμεσα η δημοτική αρχή στις κατάλληλες μελέτες, ώστε να δημιουργηθούν όλες οι υποδομές με ένα νέο λιμενικό έργο που θα δίνει οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα, θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούμε το επόμενο διάστημα και καλούμε τους κατοίκους και τους φορείς του τοπικού μας διαμερίσματος  να παλέψουμε μαζικά, ανυποχώρητα και οργανωμένα μέχρι να λυθούν οριστικά τα προβλήματα του Απόλλωνα. Ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κορωνίδας στήριξα και θα στηρίξω με όλες μου της δυνάμεις κάθε τέτοια απόφαση για αγωνιστική διεκδίκηση για την οριστική λύση των προβλημάτων του Απόλλωνα αλλά και συνολικά του τοπικού μας διαμερίσματος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΡΕΣ
Πρόεδρος τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: