Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Μεγάλες νίκες του Πανναξιακού σε βόλευ & μπάσκετ - Ισόπαλο το ποδοσφαιρικό El Clasico

Ομάδα με τεράστια ψυχή ο Πανναξιακός 3-1 τον ΑΟ Θήρας!
Ο Πανναξιακός τελείωσε το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής κατακτώντας τους 3 βαθμούς της νίκης απέναντι σε έναν ΑΟ Θήρας που αντέδρασε μόνο στο 2ο σετ.
Σε ένα καυτό ΔΑΚ, η ομάδα του Γιώργου Ρούση έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τον αγώνα κόντρα στην ομάδα της Σαντορίνης. Μπροστά σε περισσότερους από...

400 οπαδούς της ομάδας, τα κορίτσια του Πανναξιακού αγωνίστηκαν με τον ΑΟ Θήρας αλλά και με την «κακή τους τύχη» καθώς σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης οι τραυματισμοί των Τοτσίδου, Κακουράτου και η αδιαθεσία της Δρακουλίδου θα μπορούσαν να κάνουν την ζημιά.
Αλλά όπως είπαμε και πριν, στον αγώνα σήμερα ΟΛΕΣ οι αθλήτριες κατέθεσαν ψυχή. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στο facebook του τιμ μάνατζερ της ομάδας βόλεϊ, Δημήτρη Βιτζηλαίου όπου αναφέρει: «Οι 15χρονες Βίλμα κ Κάλλια, το Ιωαννάκι μας, η απίστευτη Βίκυ, η θετική ενεργεία Βαρβάρα, η γιγαντιαία Ξένια, η τρελαμένη κ «now play for Sia» Μόνικα, το πιστόλι του τέταρτου σετ Λουσία, η τεράστια προσωπικότητα της Κωνσταντίνας, ο τσαμπουκάς της Μαρίας, η μαθήτρια που μας βγήκε καθηγήτρια Κατερίνα κ η ΨΥΧΗ της Σίας οδήγησαν την ομάδα σε θρίαμβο επί του ΑΟ Θήρας».
Οφείλουμε να αποδώσουμε στα εύσημα στις … Μαυρομάτη, Αναγνώστου που βρέθηκαν στο παρκέ κι ενώ η μπάλα έκαιγε (2ο και 3ο σετ) ώστε να καλύψουν το κενό των τραυματισμένων συναθλητριών τους (Κακουράτου, Τοτσίδου) ενώ και η Σεφεριάδου έδειξε με τη παρουσία της στο 4ο και κρίσιμο σετ ότι μπορεί και στα δύσκολα.
Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά με αποτέλεσμα καμία να μην μπορεί να πάρει διαφορά. Ο Πανναξιακός κατάφερε να πάρει διαφορά τεσσάρων πόντων (20-16) με ένα εντυπωσιακό μπλοκ της Ζακχαίου στην Τέρζιτς, ωστόσο η απάντηση του ΑΟ Θήρας ήταν άμεση. Η Μουντάκη έκανε την αρχή για το 20-17 και η Τέρζιτς πήγε στο σερβίς και η ομάδα της πέρασε μπροστά με 21-20 μετά από διπλό μπλοκ των Μεταξά, Τσοχατζή. Η Νάξος ισοφάρισε με την Τοτσίδου και λίγο αργότερα πέρασε μπροστά με 23-22 με πρώτο χρόνο της Ζακχαίου. Ένα εντυπωσιακό μονό μπλοκ της Οικονομίδου στην Τέρζιτς έκαναν το 24-22 και στην επόμενη φάση η Ζντοβτς κάρφωσε άουτ για το 1-0 του Πανναξιακού.
Η Σαντορίνη αντέδρασε μετά το χαμένο πρώτο σετ και μετά το 8-5 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, κατάφερε να αυξήσει την διαφορά, είδε μάλιστα την Κακουράτου για λίγο να αποχωρεί και πήρε προβάδισμα τέσσερις πόντους στο κρίσιμο σημείο (20-16) χάρη στην Τέρζιτς. Λίγο αργότερα (στο 23-18) η Τοτσίδου στραβοπάτησε, αποχώρησε υποβασταζόμενη και στη θέση της μπήκε η Βίλμα Αναγνώστου… Ο Πανναξιακός μείωσε σε 23-20 αλλά στο τέλος ο ΑΟ Θήρας πήρε το σετ… (25-20) και το παιχνίδι στα ίσα.
Στο τρίτο σετ ο Πανναξιακός συσπειρώθηκε κι ανέλαβε δράση ο Πότοκαρ τη στιγμή που αμυντικά έγινε προσπάθεια να …κρυφτεί η Αναγνώστου με τις Κακουράτου – Πότοκαρ να παίζουν και για την Τοτσίδου στην υποδοχή. Ζακχαίου και Οικονομίδου ήταν ανίκητες πάνω στο φιλέ και τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τις ναξιώτισσες μετά την επιστροφή της Τοτσίδου στο 23-17. Δύο συνεχόμενες επιθέσεις της κορυφαίας του αγώνα Πότοκαρ έκαναν το 25-17 για το 2-1.
Άλλο ένα πρόβλημα προστέθηκε στον Πανναξιακό στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ, με την Δρακουλίδου να νιώθει ζαλάδες και να αποχωρεί, με την Σεφεριάδου να μπαίνει πασαδόρος. Η Σαντορίνη έπαιζε για την ισοφάριση, μείωσε στους δύο (17-15) αλλά δέχτηκε σερί 3-0 για το 20-15 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Η Πότοκαρ παρέδωσε τα… όπλα στην Φρέσκο που είχε επίσης πολύ καλή παρουσία και το τελικό 25-19 έγινε με επίθεση της Τοτσίδου.
Ο Γιώργος Ρούσης μετά τον αγώνα δήλωσε ότι «Σίγουρα ήταν από τα πιο τρελά παιχνίδια με τρεις τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τα κορίτσια παίξανε με αυταπάρνηση και πήραν μια μεγάλη ψυχολογική και βαθμολογική νίκη ενόψει της δύσκολης συνέχειας».

Τα σετ: 25-22,20-25,25-17,25-19

Πανναξιακός (Ρούσης): Φρέσκο 11 (10/31 επ., 1 άσο), Πότοκαρ 23 (18/42 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 44% άριστες), Δρακουλίδου 6 (4/6 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Οικονομίδου 9 (5/10 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Τοτσίδου 10 (8/17 επ., 2 άσοι, 39% υπ. – 32% άριστες), Ζακχαίου 12 (7/18 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Κακουράτου –λ (40% υπ. – 33% άριστες) / Μαυρομάτη –λ, Σεφεριάδου 4 (1/1 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Αναγνώστου , Ξαγοράρακη, Κατερίνη.

ΑΟ Θήρας (Οικονόμου): Γεωργιάδου 12 (8/13 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Ζντόβτς 5 (4/17 επ., 1 μπλοκ, 46% υπ. – 35% άριστες), Μεταξά 15 (11/20 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Μουντάκη 4 (4/17 επ., 30% υπ. – 19% άριστες), Βεργίδου 3 (1/6 επ., 2 άσοι), Τερζιτς 20 (16/40 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Αρτακιανού -λ (39% υπ. – 32% άριστες) / Τσβετκόβα, Τσοχατζή, Παναγιωτίδου.

(paon)
Είμαστε ακόμα ζωντανοί, με θρίαμβο επί της Νίκης Αμαρουσίου!
O Πανναξιακός ήταν ο μεγάλος νικητής της αναμέτρησης με την Νίκη Αμαρουσίου στο κλειστό της Νάξου με 86-64.
Τις προηγούμενες ημέρες είχε δημιουργηθεί ένα παράξενο κλίμα όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα με τον αρχηγό του Πανναξιακού, Σπύρο Μάκαρη να εκφράζει ανοιχτά το παράπονό του για έλλειψη σεβασμού. Έμμεσα είχε ζητήσει τη συστράτευση των φίλων της ομάδας για να μπορέσει να αντέξει στη ψυχολογική πίεση σε έναν αγώνα όπου δεν υπάρχει … αύριο.
Το ΔΑΚ Νάξου όταν έπρεπε … έβραζε. Κι έπαιξε το ρόλο του. Ο Πανναξιακός απέναντι στη Νίκη Αμαρουσίου ενδεχομένως να έκανε και το καλύτερο παιχνίδι του για φέτος, επικράτησε με 86 – 64 και ο Σπύρος Μάκαρης έβγαλε την selfie νίκης Νο 3.
Ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του γνωρίζουν ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς. Ότι υπάρχουν δώδεκα αγωνιστικές, έντεκα ακόμη αγώνες οπότε έως να φτάσει στο Νο 10 που είχε πει στην αρχή της χρονιάς η διαδρομή δεν είναι στρωμένη με ρόδα.
Στη σημερινή αναμέτρηση είδαμε τον Πανναξιακό να έχει δώδεκα εύστοχα τρίποντα, τον Μιχάλη Σβορώνο αν και με πρόβλημα στο πόδι να σημειώνει για μία ακόμη φορά το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης και τον Τάσο Βάβουλα να παίρνει περισσότερους από οκτώ πόντους από πέντε παίκτες.
Το δίδυμο Τζίμη – Δαχρετζή να σκοράρει 41 πόντους και τους 86 πόντους να αποτελούν ρεκόρ στην σύντομη ιστορία του Πανναξιακού στην Γ’ Εθνική. Προηγούμενο ρεκόρ; Αυτό των 83 πόντων επί του Άρη Νικαίας για την 12ηαγωνιστική του Β’ γύρου της περσινής χρονιάς.
Όπως άλλωστε και η διαφορά των 22 πόντων. Η μεγαλύτερη, με προηγούμενη αυτή των 18 πόντων στην πρεμιέρα του Β’ γύρου πέρυσι κόντρα στον Ηρόδοτο. Και το πιο σημαντικό είναι ότι κάλυψε τη διαφορά του πρώτου γύρου επί της Νίκης Αμαρουσίου (68-77 ήτοι 9 πόντους) και πλέον η διαφορά με την ομάδα του Παλαιοχωρίτη είναι στις 2 1/2 νίκες. Και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕ Σαντορίνης σήμερα το πρωί από τον Ιπποκράτη (90-72) οι δύο ομάδες έχουν από τρεις νίκες και είναι οριακά στη ζώνη του υποβιβασμού και στο κυνήγι των Νίκης Αμαρουσίου, Άρη Νικαίας και ΟΦΗ (σ.σ. ο ΟΦΗ κουβαλάει έναν βαθμό ποινής από πέρυσι).
Στο ξεκίνημα η ομάδα του Τάσου Βάβουλα έδειξε τις διαθέσεις της, πήρε μετά το 3ο λεπτό σχεδόν διψήφια διαφορά πόντων (12-3) με πιεστική άμυνα και σχεδόν ποτέ δεν κοίταξε πίσω της…
Στο 7ο λεπτό η διαφορά ήταν στους 12 πόντους (20-8) και στα 40 δεύτερα πριν τη λήξη είχαμε double score (24-12)…. Στον 16ο λεπτό η διαφορά ήταν στους 22 πόντους (!!!) (44-22) και με τον Κοντογιάννη (3ο σκόρερ του πρωταθλήματος να έχει μόλις δύο πόντους στο πρώτο ημίχρονο κι αυτό από βολές….).
Στο δεύτερο μέρος η διαφορά άνοιξε ακόμη περισσότερο (70-42 στο 29ο λεπτό), στο 37ο λεπτό έπεσε στους 18 (79 – 61) χάρη στη πολύ καλή εμφάνιση του Οικονόμου αλλά έως εκεί… Οι παίκτες του Βάβουλα δεν επέτρεψαν στη Νίκη να επιστρέψει, γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από τρεις σερί νίκες και παράλληλα σταμάτησαν και το εις βάρος τους σερί από τον Σκούταρη, ο οποίος είχε τρεις σερί νίκες ως παίκτες της Αγίας Παρασκευής και της Νίκης Αμαρουσίου. Για τον Πανναξιακό επόμενη στάση η Πεντέλη και η τοπική ομάδα.

Πανναξιακός ΑΟΝ – Νίκη Αμαρουσίου 86 – 64

Τα δεκάλεπτα: 27 – 14, 24-19, 19 – 14, 16-17


ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Βάβουλας): Πολίτης 14 (3), Σβορώνος 8 (2), Καλαβρός, Αρτσάνος, Γεωργιάδης 12 (2), Καραγιάννης, Τζίμης 18 (2), Μάκαρης 2, Μάκος 2, Δαχρετζής 23 (3), Καδηγιαννόπουλος 2, Μυλωνάς 5.

ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Παλαιοχωρίτης): Μαραγκίδης, Κοροπούλης 11, Οικονόμου 17 (1), Κοντογιάννης 4, Σιμιτζής 9 (1) , Τσέκενης Γ. 9 (1), Χαραλάμπης 3 (1), Σκούταρης 11 (2), Τσέκενης Α., Χοτζαλλάρι, Αγγέλης, Σιδέρης

(paon)

Ισόπαλο το El Clasico

Ισόπαλο έληξε το μεγάλο παραδοσιακό ντέρμπι των Κυκλάδων, ανάμεσα σε Πανναξιακό και ΑΟ Σύρου, παρότι και οι δυο ομάδες ήθελαν το τρίποντο για διαφορετικούς λόγους. 
Η ομάδα της Νάξου, άγγιξε τη νίκη καθώς προηγήθηκε με το υπέροχο γκολ του Μ. Πολυκρέτη στο 85', αλλά ισοφαρίστηκε (από μια ολιγωρία της άμυνας) με απ' ευθείας εκτέλεση κόρνερ 2 λεπτά αργότερα.  
Μπορεί η νίκη να μην ήρθε σε ένα ακόμα παιχνίδι, αλλά οι παίχτες του Προμπονά καταχειροκροτήθηκαν στο τέλος της αναμέτρησης για το πάθος και την ψυχή που έβγαλαν στο γήπεδο. 
Κορυφαίοι των γηπεδούχων ο σκόρερ Πολυκρέτης και ο γκολκίπερ Βασιλάκης, ο οποίος είχε ουκ ολίγες επεμβάσεις στη διάρκεια της αναμέτρησης.
Για τον Πανναξιακό, ακολουθεί το τοπικό (εκτός έδρας) ντέρμπι κόντρα στο Φιλώτι.

Αποτελεσματα 13ης αγωνιστικής
Πανναξιακός-ΑΟ Σύρου 1-1
ΑΟ Πάγου-Φιλώτι 3-1
Λάβα Εμπορείου-ΑΟ Πάρου 3-1
Θύελλα Καμαρίου-ΑΟ Μυκόνου 4-0
ρεπό: Άνω Μερά

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΟ Σύρου 31
Θύελλα Καμαρίου 25

Λάβα Εμπορείου 24
Άνω Μερά 22
ΑΟ Μυκόνου 19
Πανναξιακός 13
ΑΟ Πάρου 9
ΑΟ Πάγου 6
Φιλώτι 3

Επόμενη αγωνιστική (14η)
Φιλώτι-Πανναξιακός
ΑΟ Πάρου-Άνω Μερά
ΑΟ Μυκόνου-Λάβα Εμπορείου
ΑΟ Πάγου-Θύελλα Καμαρίου
ρεπό: ΑΟ Σύρου


ΚΟΙΝΟ ευχαριστήριο προς το φίλαθλο κόσμο
Οι διοικήσεις του Πανναξιακού επιθυμούν να ευχαριστήσουν το φίλαθλο κοινό της Νάξου για την πολυπληθή παρουσία του και την πολύ θερμή συμπαράστασή του στα παιχνίδια των τμημάτων μας σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ αυτό το Σαββατοκύριακο.
Η στήριξη των φιλάθλων μας αποτελεί πηγή δύναμης για τα τεχνικά επιτελεία, τους αθλητές και τις αθλήτριες των ομάδων μας. Επίσης είναι ηθική επιβράβευση για τις διοικήσεις των συλλόγων, ώστε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για τη δημιουργία ομάδων που αποτελούν διαφήμιση για το νησί μας, πρότυπο για την αθλούμενη νεολαία μας και ένα μέσο διασκέδασης-αξιοποίησης του ελευθερού τους χρόνου, για όλους του κατοίκους του νησιού μας, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Τις επόμενες εβδομάδες θα διεξαχθούν στη Νάξο πολύ σημαντικά παιχνίδια των συλλόγων μας και στα τρία αθλήματα. Καλούμε το φίλαθλο κοινό να επαναλάβει την μαζική και ένθερμη παρουσία του στα γήπεδά μας και να "οδηγήσει" τις ομάδες μας σε μεγάλες νίκες.

Με τιμή,
Το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο.
Το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: