Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Μετά από αυτό το βίντεο, Παπανδρέου και Πάγκαλος είναι ακόμα ελεύθεροι;.. Αποκαλύψεις της Wikileaks για πετρέλαια στην Ελλάδα

H Stratfor, ίδρυμα Σύμβουλος της Κυβέρνησης των Η.Π.Α. θεωρεί ότι τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα, κατά την ιστοσελίδα-μια νέα αποκάλυψη από την ιστοσελίδα Wikileaks- επαναφέρει το θέμα των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της Ελλάδας.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την ιστοσελίδα το ίδρυμα Stratfor, που θεωρείται βιτρίνα της αμερικανικής CIA επιβεβαιώνει σε τηλεγραφήματα του ότι στο ελληνικό υπέδαφος υπάρχουν πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα, ειδικά στην περιοχή της Νότιας Κρήτης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



ΝΑΞΙΑ ΣΜΥΡΙΣ ή ΝΑΞΙΑΚΗ ΓΗ!!!

Χρόνια τώρα, πρώτα προφορικά και με λίγες γραπτές αναρτήσεις μου στις διάφορες τοπικές ηλεκτρονικές σελίδες του τόπου μας, προσπαθώ να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη για τη σημασία του υπεδάφους του νησιού μας. Ειδικά του σμυριγλιού που πέρα από τη σκανδαλώδη* ( ξεφτιλισμένη) χαμηλή τιμή του, έγινε και προσπάθεια αρπαγής των ορυχείων νύχτα, μέσα από ένα κατάπτυστο σχέδιο νόμου που έπρεπε από τότε να μας αφυπνίσει ΟΛΟΥΣ. Διαισθάνομαι (και δεν θέλω προς το παρόν να επεκταθώ) πως η συντονισμένη πλέον, για δεύτερη φορά επίθεση, θα είναι καλύτερα μελετημένη. Το πρώτο βήμα θα είναι η «σπορά» διχόνοιας και μετά εύκολα, όταν το «μέτωπό μας», είναι διασπασμένο, θα επιτεθούν. Οι συμμετέχοντες στο «παίγνιο» θα είναι απρόβλεπτοι, πολλές φορές ενδεδυμένοι με «λυκοπροβιές». Οι αναφορές των διαφόρων κομματόσκυλων (που είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα χρησιμοποιούν το ψυχολογικό τέχνασμα «argumentum ad populum»- «επιχείρημα του λαού»), δηλαδή απλές, γενικές, αόριστες χωρίς μελέτη και γνώση απόψεις-προτάσεις που η απαίδευτη μάζα καταναλώνει εύκολα ανάλογα με το που είναι «ιδεολογικά» (τυφλοκομματικά) τοποθετημένη, το μόνο που κάνουν είναι να συντηρούν μια αβεβαιότητα στο σύνολο σχεδόν των Ναξίων εξ αιτίας της ελλειμματικής μας γνώσης. Η αβεβαιότητα εύκολα γίνεται θέση, με το κατάλληλο «παραμύθι» και ο «πλούτος» αντίο.
Το σμυρίγλι κατώτερης ποιότητας (θα έλεγα μέρα με τη νύχτα) από το της Νάξου π.χ. το τούρκικο, αυτή τη στιγμή πουλιέται ακατέργαστο από 60-120 Ευρώ ο τόνος. Την ίδια στιγμή στη ΝΑΞΟ τα απλά σκύρα (χαλίκια) του λατομείου, χωρίς τη μεταφορά, κοστίζουν περισσότερο από το ευγενές δικό μας υλικό της ΣΜΥΡΙΔΟΣ . Την δε τιμή της την διαπραγματεύονται διάφοροι ανιστόρητοι τεχνοκράτες , χωρίς να γνωρίζουν καν πως σε μια παρόμοια οικονομική κρίση*(1912-1914) το σμυρίγλι Μας, ξεπλήρωνε τότε, σε μεγάλο βαθμό, το απεχθές δάνειο της εποχής. Οι ίδιοι αγνοώντας κατάφωρα( πιθανότατα από ανεπάρκεια) τις σημερινές πάμπολλες καθημερινές σπουδαίες χρήσεις του συνεχίζουν να «καθεύδουν». Ας τις ξαναδούμε μπας και κάποιος ενδιαφερθεί, έστω να προτείνει μια επένδυση για ένα σύγχρονο σπαστήριο.
Σήμερα λοιπόν μερικές από τις γνωστές (έχει και άγνωστες που θα μιλήσουμε άλλη στιγμή) χρήσεις και ιδιότητες του ΦΥΣΙΚΟΥ σμυριγλιού είναι:
1) Σμυριδόπανα, σμυριδοτροχοί, γυαλόχαρτα κάθε είδους . Ακόμη και οι λίμες οι χάρτινες για τα απαλά ή σκληρά νύχια μας, σμυριδόσκονη περιέχουν.
2) Κατασκευή της υψηλότερης ποιότητας μυλόπετρων για βιομηχανίες αλεύρων, ζωοτροφών κλπ.
3) Αμμοβολή πλοίων, διότι το σμυρίγλι ως το πιο σκληρό υλικό μετά το διαμάντι επαναχρησιμοποιείται(3-4 φορές), σε αντίθεση με τα άλλα (μια κι έξω) δεν είναι επιβλαβές για τους ανθρώπους και δεν σκουριάζει.
4) Κατασκευή σύγχρονων αντιολισθητικών ασφαλτοταπήτων με σκοπό την προστασία των οδηγών και των οχημάτων.

Ανώνυμος είπε...

5) Κατασκευή αντιολισθητικών βιομηχανικών δαπέδων στη βαριά βιομηχανία, στα ναυπηγεία και όπου κινούνται βαριά οχήματα ή υπάρχει ανάγκη ύπαρξης ανθεκτικών δαπέδων.
6) Είναι το πλέον δημοφιλές υλικό για την κατασκευή υψηλής ποιότητας πυρότουβλων μεγίστης αντοχής και θερμικής αντιστάσεως.
7) Όλες οι ανοξείδωτες μεταλλικές επιφάνειες λειαίνονται σε διάφορα στάδια από κόκκους σμυριγλιού διαφόρων διαμετρημάτων.
8) Σε φίλτρα νερού λόγω των εξαίρετων ιδιοτήτων του.
9) Καταφύγια και κατασκευές που πρέπει να έχουν αντοχή .
10) Η καλύτερη λείανση των οπτικών φακών συντελείται με τη χρήση εμπλουτισμένης σκόνης σμυριγλιού.
Μαζί με πολλές άλλες χρήσεις δεν είναι το απαξιωμένο ορυκτό που οι τεμπελόβλακες μανδαρίνοι της πολιτείας θεωρούν. Επίσης κάποια επαναλαμβάνω κάποια, ακόπως μισθοδοτούμενα «μουλάρια» στο Ε.Μ.Π. και το Ι.Γ.Μ.Ε. αντί να σκοτώνονται ποιος θα πρωτοφάει τα εύκολα δολωματικά λεφτά των ευρωπαϊκών ενισχύσεων, να στρώσουνε τους «πάτους τους» ρίχνοντας καμιά πιο σοβαρή ματιά στα διεθνή τεκταινόμενα και έστω ως αντιγραφείς (το ξέρουν άλλωστε το σπορ) να μεταφέρουν τεχνογνωσία στην πατρίδα που της οφείλουν αν μη τι άλλο τις γνώσεις τους. Είναι υποτιμητικό για τις ικανότητές τους και την ποιότητα του μυαλού τους να ασχολούνται με γραφειοκρατικές «παρτιτούρες» του παρελθόντος αντί να συνθέσουν τις δικές τους «συμφωνίες».
Να γίνουμε πλούσιοι μάλλον αποκλείεται, αλλά να γίνουμε παραγωγικά χρήσιμοι είναι τόσο μα τόσο εφικτό!!!
Αίσθησή μου είναι πως η ΝΑΞΙΑ ΓΗ αποτελεί στρατηγικό απόθεμα και θα εξελιχθεί σε σπάνια γαία την ερχόμενη δεκαετία. Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι κοντά και η 3η (η ψηφιακή) μας χαιρετάει.

«Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου.