Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Οι Έλληνες χαρίζουν την περιουσία που κληρονόμησαν (παράδοση χωρίς μάχη);

Σχόλιο: Το κοριτσάκι από την Συρία βιώνοντας τον πόλεμο στην πατρίδα του σηκώνει τα χεράκια του μπροστά στην κάμερα που νομίζει ότι είναι όπλο.
Στην περίπτωση της δικής μας πατρίδας δεν είδαμε όλμους και τανκς αλλά βιώνουμε συνθήκες κατοχής. Οι περιουσίες δεν βομβαρδίζονται αλλά δημεύονται υπέρ των δανειστών-τραπεζιτών και υπερεθνικών συμφερόντων.
Έχουμε καταλάβει ότι όταν παραδιδόμαστε χωρίς αντίσταση, η προοπτική μας είναι μόνο η αέναη σκλαβιά και η ατιμωτική εξόντωση; 

Χαρίζουν την περιουσία τους
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τις αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς που έγιναν από το 2013 έως το 2016 στα ειρηνοδικεία ανά την ελληνική επικράτεια.
​Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, πρόκειται για ακίνητα τα οποία δεν θέλουν να αποκτήσουν οι κληρονόμοι, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στους φόρους.
Όπως προκύπτει από το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, που δόθηκε στη δημοσιότητα, το 2013 έγιναν 29.199 αιτήσεις, οι οποίες ανέβηκαν σε 41.388 το 2014. Έναν χρόνο αργότερα, το 2015, ο αριθμός διαμορφώθηκε σε 45.628 και το 2016 σε 54.422. Τα στοιχεία αυτά διαβιβάστηκαν στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε κατατεθεί στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, πρόκειται για ακίνητα τα οποία δεν θέλουν να αποκτήσουν οι κληρονόμοι, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στους φόρους.

Με το «χαράτσι» στα ακίνητα να αλλάζει μόνο ως προς την ονομασία, το κόστος συντήρησης ενός «κλειστού» σπιτιού ή καταστήματος γίνεται δυσβάσταχτο, με αποτέλεσμα πολλοί υποψήφιοι ιδιοκτήτες να σπεύδουν στα κατά τόπους ειρηνοδικεία για να αποποιηθούν κάτι, το οποίο προ κρίσης εθεωρείτο σίγουρη πηγή εσόδων.

Εκτιμάται πως στα χέρια του Δημοσίου, είτε λόγω κατασχέσεων είτε από πλειστηριασμούς, έχουν περάσει περί τα 10.500 ακίνητα. Το 2013 ο αριθμός δεν ξεπερνούσε τις 6.000.






























Δεν υπάρχουν σχόλια: