Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Η ηγεσία του εβραικού λόμπι των ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα για “δουλειές”

Δεν θα είναι μόνο αμυντικές - στρατηγικές οι οφέλειες της Ελλάδας από την επιχειρούμενη προσέγγιση με το Ισραήλ, θέλουν να πιστεύουν στην κυβέρνηση. Και για αυτό επενδύουν πάρα πολλά στην επικείμενη επίσκεψη των 52 μελών του ανώτατου αμερικανο-εβραικού λόμπυ στην Ελλάδα, το Φεβρουάριο.
Η επίσκεψη θα ξεκινήσει στις 8 του μηνός από τη Θεσσαλονίκη, όπου και η αποστολή θα παραμείνει για δύο ημέρες και κατόπιν θα "κατέβει" στην Αθήνα για το "κυρίως πιάτο'' της επίσκεψης. Εκεί ακριβώς, θα επιχειρηθεί η προσπάθεια για την εξασφάλιση και οικονομικών οφελειών από αυτή την προσέγγιση, η οποία όσο περνάει ο καιρός, γίνεται ολοένα και πιο στενή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται ακόμα και κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας και Ισραήλ, κάτι το οποίο, αν τελικώς γίνει, θα είναι "το κερασάκι στην τούρτα" του όλου εγχειρήματος. Οι ίδιες πηγές πάντως κάνουν λόγο για προχωρημένες συζητήσεις στο κομμάτι της συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων (σε αεροπορία, τεθωρακισμένα και όχι μόνο), αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επίσημη και συγκεκριμένη ανακόινωση για επενδυτικού ενδιαφέροντος projects.
Αφήνεται, ωστόσο, να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν κι αυτά, ως φυσική εξέλιξη της εν εξελίξει προσέγγισης.
Ούτως ή άλλως, οι σχέσεις του Γ.Παπανδρέου με το εβραικό λόμπι των ΗΠΑ είναι γνωστές. Απλώς, τώρα, με αυτή την επίσκεψη επισημοποιούνται. Το θέμα, βεβαίως, είναι πώς θα αντιδράσουν και οι Αραβες, οι οποίοι στο παρελθόν υπήρξαν στενοί φίλοι με την Ελλάδα...

πηγή : newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: