Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Σαββατόβραδο Αποκριάς στη Νάξο

Όσοι χθες βράδυ βγήκατε απ' το σπίτι (παρά το κρύο) για να παρακολουθήσετε τα δρώμενα στη Χώρα, έχω την εντύπωση ότι αποζημιωθήκατε και με το παραπάνω. Απόψε λοιπόν η νύχτα προμηνύεται εξίσου ενδιαφέρουσα και συναρπαστική.
Κατ' αρχάς, έχουμε την  Λαμπαδηφορία. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να πάρετε μαζί σας ένα λευκό σεντόνι, και να ανηφορίσετε στο κάστρο στην Καθολική Μητρόπολη. Εκεί θα γίνει η προετοιμασία, το βάψιμο και το ντύσιμο των λαμπαδηφόρων. Από τις 6.00 το απόγευμα, θα βρίσκονται εκεί τα παιδιά της κινηματογραφικής λέσχης για τις προετοιμασίες. Η παρέλαση αναμένεται να ξεκινήσει με την μουσική υπόκρουση των τυμπάνων γύρω στις ...
 9.30 και διασχίζοντας το κάστρο και την Παπαβασιλείου θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Χώρας. Ζήστε την εμπειρία της συμμετοχής σε αυτό το δρώμενο, είναι μοναδικό. Όσοι δεν επιθυμείτε να λάβετε μέρος, απλά κατεβείτε στους δρόμους να παρακολουθήσετε από κοντά την εκδήλωση.
 Αφού τελειώσουν οι Λαμπαδηφορίες, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Escoba, για το μασκέ πάρτι του Πανναξιακού με τις Βραζιλιάνες χορεύτριες και τις πολλές εκπλήξεις, που θα τελειώσει ... αργά το πρωί !
 Κάπου εκεί, αργά το πρωί της Κυριακής ξεκινάει και το καρναβάλι. Γιαυτο ... το νου σας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: