Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Στο πένθος η Κύθνος

«Εσφαξαν το παιδί μου!» Οι κραυγές πόνου της μητέρας του αδικοχαμένου Μανώλη Καντάρη Μαρίας σπαράζουν την καρδιά όλων των Ελλήνων. Η χαροκαμένη μάνα δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει πως το σπλάχνο της κατακρεουργήθηκε προκειμένου κάποιοι να κλέψουν την κάμερα που κουβαλούσε για να απαθανατίσει το γεγονός της γέννησης του παιδιού του!
Οταν έμαθε τα μαύρα μαντάτα ήταν στην Κύθνο όπου ζει μόνιμα. Περίμενε τηλέφωνο από τον γιο της για να της πει τα χαρμόσυνα νέα της γέννησης της εγγονής της. Ποτέ δεν περίμενε ότι αντί γι’ αυτό, θα μάθαινε πως κάποιοι μαχαίρωσαν πισώπλατα μέχρι θανάτου τον γιο της... Από την άλλη άκρη της γραμμής ακούγονται μόνο οι λυγμοί της κυρίας Μαρίας.
 Προσπαθεί να πει δυο κουβέντες παραπάνω, αλλά ο πόνος γίνεται κόμπος στον λαιμό: «Θα ανέβω στην Αθήνα. Δεν ξέρω τι θα δω... Πάει το παιδάκι μου. Μου το σφάξανε!» καταφέρνει να ψελλίσει και το «γιατί τον σκότωσαν;» γίνεται από απορία, θρήνος και στη συνέχεια οδυρμός.

Το μαύρο πέπλο του πένθους σκέπασε την Κύθνο που κλαίει για τον άδικο χαμό του 44χρονου Μανώλη Καντάρη. Ολοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο για τον πάντα χαμογελαστό Μανώλη, ο οποίος μεγάλωσε στο νησί και έφυγε με σκοπό να σπουδάσει και να κατακτήσει την επιτυχία.

«Ερχόταν κάθε καλοκαίρι στο νησί. Οι γονείς του έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια στη περιοχή Λουτρά και πολύ συχνά τους επισκεπτόταν. Από πιτσιρικάς ήταν δραστήριος, κοινωνικός και πολύ αγαπητός» λέει ένας από τους συντοπίτες του στο νησί

Δεν υπάρχουν σχόλια: