Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δελτίο τύπου του Χαράλαμπου Κόκκινου

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΟΡΩΝ,
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΣΠΑ 2007-2013»! ! !

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ «ΕΣΠΑ 2007-2013» - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ «ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΥΣΤΩ»

Σύρος, 30 Μαΐου 2011

Κατά την 7η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο, την 30.5.2011 και κατά τη συζήτηση του θέματος «Υποβολή Φακέλου στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, για την επικαιροποίηση του εγγράφου Επιβεβαίωσης της Διαχειριστικής Επάρκειας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» ο επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας κ. Χαράλαμπος Κόκκινος προέβη στην παρακάτω τοποθέτηση:
Με δεδομένο ότι έχουν πιστοποιηθεί - από το 2008 - οι δύο νομαρχίες (Κυκλάδων και Δωδεκανήσου), καθώς και οι υπηρεσίες της πρώην Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι αυτονόητη και εύκολη η πιστοποίηση της νέας περιφερειακής δομής.
Σας επισημαίνουμε ότι το πλέον σημαντικό αναπτυξιακό ζήτημα είναι η πλήρης αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Δυστυχώς, βρισκόμαστε στο 2011, δύο χρόνια πριν την εκπνοή του ΕΣΠΑ 2007-2013 και ακόμα πιστοποιούνται φορείς αντί να ολοκληρώνονται έργα.
Η καθυστέρηση στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ και την πιστοποίηση των φορέων κατά την τελευταία διετία είναι τραγική.
Η περιφέρεια και το σύνολο της χώρας έχει μείνει τραγικά πίσω στην αξιοποίηση ενός σημαντικού αναπτυξιακού, χρηματοδοτικού εργαλείου. Θυμίζω ότι ενώ το Σεπτέμβριο 2009 η χώρα μας ήταν 5η σε απορροφήσεις, στο σύνολο των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με στοιχεία Μαρτίου 2011 έχουμε κατρακυλήσει στην 13η θέση!
Επειδή από 1η Ιουλίου 2011, η περιφέρεια αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες διαχείρισης του ΕΣΠΑ, ζητάμε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου διότι οι μέχρι τώρα κυβερνητικές συσκέψεις έχουν γίνει «εν κρυπτώ και παραβύστω».


ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: