Δείτε τι συνέβη στην Αίγυπτο… Μια χώρα που σπαράσσεται από τα πρόσφατα επεισόδια και τις κοινωνικές εκρήξεις.
Η Αίγυπτος λοιπόν είχε πρόσφατα συμφωνήσει με το ΔΝΤ στις 5 Ιουν.2011, για δάνειο 3 δις $.
Είχε συμφωνήσει για δανειοδότηση με την ίδια διαδικασία που το κάναμε και εμείς. Την συμφωνία Stand-By Arrangement (SBA).
Η συμφωνία της Αιγύπτου ΔΕΝ έχει καμιά σχέση με την δική μας !!!
Προσέξτε ποιες ήταν οι βασικές αρχές και προτεραιότητες της Αιγύπτου στην συμφωνία με το ΔΝΤ:
“The draft budget for 2011/12 enables additional spending for job creation and protection of the poor, while limiting the widening of the deficit. Expenditures focus on human capital and social investment, as well as labor intensive public works to encourage more job-intensive growth.”
“Το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2011/12 επιτρέπει πρόσθετες δαπάνες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προστασία των φτωχών, ενώ περιορίζει τη διεύρυνση του ελλείμματος. Οι δαπάνες εστιάζουν στο ανθρώπινο δυναμικό και την κοινωνική επένδυση, καθώς και υψηλή ένταση εργατικού δυναμικού των δημοσίων έργων για την ενθάρρυνση ανάπτυξης περισσοτέρων θέσεων εργασίας”.
Δείτε τώρα τις εξελίξεις:
– Την περασμένη εβδομάδα Η Αίγυπτος έλαβε από το Κατάρ 500 εκατομμύρια $.- Το Κάιρο διακηρύσσει ότι δεν θα χρειαστεί να λάβει δάνεια από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρόλο που υπάρχει σχετική συμφωνία, καθώς η αναθεώρηση του προϋπολογισμού περιορίζει την προοπτική μεγάλου δημοσιονομικού ελλείμματος.
– Ο υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου Σαμίρ Ραντουάν δήλωσε ότι, η Αίγυπτος έλαβε από το Κατάρ 500 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα. «Είναι ένα δώρο», απάντησε ο Αιγύπτιος υπουργός όταν ρωτήθηκε εάν τα χρήματα αυτά δόθηκαν υπό όρους.
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ενέκρινε την 1η Ιουνίου έναν προϋπολογισμό για το 2010-2011 που αυξάνει τις δαπάνες κατά το ένα τέταρτο για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να βοηθηθούν οι φτωχοί μετά τις μαζικές διαδηλώσεις .
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ενέκρινε την 1η Ιουνίου έναν προϋπολογισμό για το 2010-2011 που αυξάνει τις δαπάνες κατά το ένα τέταρτο για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να βοηθηθούν οι φτωχοί μετά τις μαζικές διαδηλώσεις .
Η Αίγυπτος πέταξε έξω το ΔΝΤ…
Παρόλα αυτά και στην συμφωνία που είχε υπογράψει με το ΔΝΤ, μίλαγε για ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας…
Σε αντίθεση με εμάς που με αυτά που προτείνουμε (γιατί εμείς τα προτείνουμε) οδηγούμε την χώρα σε καταστροφή, βαθιά ύφεση και απίστευτη ανεργία, χωρίς κανένα ψήγμα ανάπτυξης ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου