Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

8η Μάρτη-Σύμβολο αγώνα για τις εργαζόμενες γυναίκες.

Η 8η Μάρτη αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη του εργατικού και του γυναικείου κινήματος που εμπνέει και σήμερα τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες τους.
    Παρά τα 155 χρόνια που μας χωρίζουν από την 8η Μάρτη του 1857 και την ηρωϊκή κινητοποίηση των υφαντριών της Νέας Υόρκης που διεκδικούσαν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ίση αμοιβή με...
τους άνδρες συναδέλφους τους, η συγκεκριμένη μέρα αποτελεί σύμβολο αγώνα που φωτίζει και τη σημερινή πάλη των γυναικών για ισοτιμία και χειραφέτηση.
    Στις σημερινές συνθήκες που η καπιταλιστική κρίση καθημερινά βαθαίνει και η σαρωτική επίθεση στα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας δεν έχει τελειωμό, ο φετεινός γιορταμός της 8η Μάρτη,αποκτά αυξημένη σημασία.
Η επίθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, των κομμάτων που την στηρίζουν και συνολικά της ΕΕ,απέναντι στα δικαιώματα της γυναίκας,  αφορούν κύρια το τρίπτυχο Εργασία-Ανεργία-Μητρότητα.
    Τσακίζουν κάθε της δικαίωμα στη δουλειά, κάθε της ανάγκη για την πρόληψη και τις υπηρεσίες υγείας,για τη μητρότητα. Την κάνανε πρωταθλήτρια στην ανεργία, στη μερική απασχόληση, στην κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία. Την σπρώχνουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση πετσοκόβοντας συνεχώς μισθούς, επιδόματα, κοινωνικές παροχές και συντάξεις. Φοβάται μην αρρωστήσει γιατί πρέπει να ακριβοπληρώσει για εξετάσεις, φάρμακα, γιατρούς, νοσήλεια. Διστάζει τέλος να γίνει μητέρα αφού της κόβουν ακόμα και το επίδομα τοκετού.
    Απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο κάθε εργαζόμενη, άνεργη, νέα, φτωχή αγρότισσα, αυτοαπασχολούμενη πρέπει να απαντήσει με οργανωμένο τρόπο μέσα από Σωματεία, Φορείς και Συλλόγους για να εμποδιστούν τα μέτρα, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες.
    Ολες και όλοι μαζί για να μην τους επιτρέψουμε να φέρουν για εμάς και τα παιδιά μας μαύρες μέρες. Τώρα μαχητικά στο δρόμο του αποφασιστικού αγώνα.
 Ας γίνει η 8η Μάρτη μια αφορμή για τη συμμετοχή των γυναικών στη δράση, ξεκινώντας από την συγκέντρωση-διαμαρτυρία που θα γίνει στις 14 Μάρτη μπροστά από το Κέντρο Υγείας Πάρου. Ολες και όλοι εκεί.

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.
6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: