Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η επιστήμη της ευτυχίας

Τι μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους; Τα χρήματα; Η αγάπη; Το να περνάτε καλά κάθε στιγμή; Η ευτυχία είναι επιστήμη και δεν είναι καθόλου αυτονόητο πως κάποιος που φαινομενικά έχει τα πάντα τη νοιώθει κιόλας. Διαβάστε μερικά σημεία κλειδιά που διασφαλίζουν τις λεπτομέρειες για το δρόμο προς την ευτυχία:

Αποκτήστε εμπειρίες, όχι πράγματα

Τα υλικά πράγματα χαλάνε, συνηθίζονται. Όσο και αν θέλατε κάτι, αφού το αποκτήσετε μετά από λίγο το αγνοείτε. Τα υλικά δεν μοιράζονται εύκολα. Ξεχνιούνται, καταστρέφονται. Οι εμπειρίες όμως μένουν. Κάθε τι που ζείτε, μοιράζεστε, μένει χαραγμένο στο μυαλό σας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όσες φορές θέλετε.
Πάντα η ανάμνησή του θα σας κάνει να αισθάνεστε καλά, σχεδόν όπως τότε τη στιγμή που το ζούσατε. Φροντίστε λοιπόν να επενδύετε σε εμπειρίες, σε πράγματα που θα κουβαλάτε μαζί σας παντού και πάντα. Ταξιδέψτε, μάθετε κάτι καινούργιο, γνωρίστε νέους ανθρώπους και συμπεριφορές.

Σκεφτείτε ό,τι δεν σκέφτεστε συνήθως

Η διαφορά κρύβεται στις λεπτομέρειες. Για οτιδήποτε κάνετε ή προσπαθείτε να αποκτήσετε, σκεφτείτε καλά τις λεπτομέρειες. Συνήθως αυτές είναι που κρατάνε το κλειδί της διαφοράς για να γίνει κάτι από ευχάριστο δυσάρεστο και αντιστρόφως. Μια προσεκτική ανάγνωση στα θέλω και στις επιθυμίες σας, μια σημασία στα “ψιλά γράμματα” που τις συνοδεύουν, θα σας καθοδηγήσει ακριβώς σε ό,τι πραγματικά έχει αξία για σας και δεν θα το μετανιώσετε αργότερα.

Μικρές απολαύσεις

Πολύ συχνά θα διαπιστώσετε πως οι μικρές απολαύσεις είναι αυτές που αποτυπώνονται έντονα στον εγκέφαλό σας. Στιγμές και λεπτομέρειες, μικρά αντικείμενα φέρνουν την ίδια χαρά με τα μεγαλύτερα αντίστοιχά τους. Οπότε προσπαθήστε να προσφέρετε στον εαυτό σας όσο περισσότερες μικρές απολαύσεις μπορείτε, όσο πιο συχνά μπορείτε. Έχουν το ίδιο ευεργετικό αποτέλεσμα στην ψυχολογία σας και είναι σαφώς πολύ πιο οικονομικές από τα μεγαλόπνοα σχέδια που προσπαθείτε να επιτύχετε.
Η ευτυχία έρχεται πολύ πιο δύσκολα από το χρήμα. Δώστε σημασία στο τι πραγματικά χρειάζεστε και προσπαθήστε να είστε ευτυχισμένοι όταν το αποκτήσετε.

ipop 

Δεν υπάρχουν σχόλια: