Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ιερέας με καταθέσεις 3 εκατ.ευρώ!

Ένας ιερέας που ιερουργούσε σε εκκλησία της Αθήνας δήλωνε στην εφορία εισόδημα 20.000 ευρώ, όμως στην τράπεζα είχε καταθέσεις
3 εκατ. ευρώ!
Οι άντρες του ΣΔΟΕ όταν βρέθηκαν μπροστά σ' αυτή την αποκάλυψη κάλεσαν τον ιερέα και μάλιστα αυτός χωρίς κανένα πρόβλημα κατέβαλε αμέσως τους φόρους που αναλογούσαν στο ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ χωρίς καμία αντίρρηση!
Όπως έδειξαν οι έρευνες του ΣΔΟΕ, ο ιερέας συμμετέχει σε οικονομικές υπηρεσίες μητρόπολης στην περιοχή της Αττικής και θεωρείται στενός συνεργάτης ανώτερου κληρικού.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας του ΣΔΟΕ, όπως αναφέρει Το Βήμα, η μητρόπολη έχει προαναγγείλει την κατασκευή μεγάλων έργων σε αυτή την περιοχή του Λεκανοπεδίου, τα...
περισσότερα από τα οποία έχουν μείνει ημιτελή ή ανεκτέλεστα. Ένα από αυτά είναι το γηροκομείο της περιοχής, έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί, παρότι ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του '80.
Μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο έχουν υπάρξει υπόνοιες για μη σύννομες συναλλαγές κληρικών. Επιπλέον έχει υπάρξει λαχειοφόρος αγορά μεταξύ των πιστών για την ανέγερσή του. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ερευνούν αν πίσω από τα χρήματα του κληρικού υπάρχει ζήτημα δωροδοκίας γύρω από το επίμαχο έργο ή αν σχετίζονται με υφαρπαγή χρημάτων από το «παγκάρι».


πηγή 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: