Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ξεσηκωμός για το Κυριακάτικο ντέρμπι Πανναξιακός - Ιωνικός

Η ώρα για το παιχνίδι που όλοι περίμεναν έφτασε. Ο Πανναξιακός μετά το θριαμβευτικό πέρασμα από τη Ρόδο και τον Διαγόρα αντιμετωπίζει την 1η από τις δυνατές Πειραϊκές ομάδες που θα βρει στο δρόμο του, στο φετινό δύσκολο 9ο όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος.
Αντίπαλος, ο Ιωνικός Νικαίας, μια ομάδα που μέχρι πριν μερικά χρόνια, συνήθιζε να κερδίζει τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα στης Α' εθνικής και να αγωνίζεται στο κύπελλο UEFA.
Ο Ιωνικός,
ιδρύθηκε το 1965, από την ένωση των δύο λαοφιλέστερων σωματείων της περιοχής, της ΑΕ Νικαίας και του...
Άρη Πειραιά. Οι ελπίδες για διάκριση της ομάδας όμως δεν έγιναν πραγματικότητα, κυρίως λόγω της γειτνίασης με τον Ολυμπιακό.
 Το 1989 ο Ιωνικός κερδίζει την άνοδο στην Ά Εθνική, αλλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που οδήγησε την ομάδα στα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αποχωρεί από την προεδρία και δεν βρίσκεται κανείς να διαθέσει 50 εκατομμύρια δραχμές για τη μετατροπή του σωματείου σε ΠΑΕ. Τότε εμφανίζεται ο Νίκος Κανελλάκης, ο οποίος σαν σύμβουλος αρχικά διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού και η ομάδα ξεπερνά το σκόπελο. Το 1998, με τον Σερτζιο Μαρκαριάν στον πάγκο, κερδίζει για πρώτη φορά την έξοδο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ το 2000 φτάνει στον τελικό του κυπέλλου, τον οποίο χάνει όμως από την ΑΕΚ με σκορ 3-0. Ο πρόεδρος των επιτυχιών Νίκος Κανελλάκης, φεύγει απ' τη ζωή ξαφνικά το 2004 και αρχίζει... η κάτω βόλτα για το σύλλογο.
Ο (τωρινός προπονητής) Νίκος Φρούσος, ο Πάολο Αντριόλι, ο Ολιβιέ Μακόρ, ο Παουλίνιο Κομπαγιάσι, ο Γκρεγκ Μπρούστερ, ο Γιάννης Ξανθόπουλος, ο Μοχάμεντ Αφάς και ο Ντάριο Ντελγκάδο είναι μερικοί από τους ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία με τη φανέλα του Ιωνικού. Κοντά σ' αυτούς και δυο δικοί μας... Ο Αστέριος Θέμελης και ο Γρηγόρης Τόσκας, που αγωνίστηκαν με  την ομάδα της Νίκαιας στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής.
Φέτος, ο Ιωνικός παρουσιάζεται ενισχυμένος και δυνατός με μοναδικό στόχο την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία, άνοδο που μπορούσε να έχει ήδη κερδίσει με το δεδικασμένο του Ηρακλή, όμως οι διοικούντες το σύλλογο προτίμησαν να κερδίσουν ότι έχουν να κερδίσουν μέσα στο γήπεδο και όχι στις δικαστικές αίθουσες. Ήταν άλλωστε και το γεγονός, ότι ο Ιωνικός θα έπρεπε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Football League 2 ως ΠΑΕ, πράγμα που δεν θέλουν καν να συζητούν στη Νίκαια λόγω... παλαιών αμαρτιών και χρεών. 
Το ματς,
όπως είναι φυσικό, μονοπωλεί το ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για μεγάλο ντέρμπι, μεταξύ του 2ου (με 13 βαθμούς) Ιωνικού και του 5ου (με 11 βαθμούς) Πανναξιακού, δυο ομάδων που εξ αρχής είχαν θέσει στόχους πρωταθλητισμού και που συμπεριλαμβάνονταν στα φαβορί για την άνοδο.
Η παρουσία των οπαδών του Ιωνικού, που θα ακολουθήσουν την ομάδα τους στη Νάξο, φανερώνει την κρισιμότητα του παιχνιδιού, σε μια αναμέτρηση που και οι δυο αντίπαλοι δεν θέλουν να σκέφτονται την ήττα, για βαθμολογικούς και όχι μόνο λόγους.
Στο στρατόπεδο του Πανναξιακού, επικρατεί αισιοδοξία, καθώς τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και άπαντες κάνουν λόγο μόνο για νικηφόρο αποτέλεσμα, που πέραν το βαθμολογικού πλεονεκτήματος, θα προσδώσει και το ανάλογο πρεστίζ στο σύλλογο.
Ο Γιώργος Κατσάνης (λόγω τραυματισμού), θα είναι ο μοναδικός απών για την ομάδα του Πανναξιακού, με τον Γιώργο Βλαστό να έχει διαθέσιμους όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.
Το παιχνίδι θα διευθύνουν οι: Μάλαμας, Σπυρόπουλος-Γουργιώτης (Ανατολικής Αττικής).

Για το παιχνίδι της Κυριακής η διοίκηση του ΑΟ Πανναξιακού, εξέδωσε ανακοίνωση-κάλεσμα προς το φίλαθλο κόσμο της Νάξου. 

Ανακοίνωση ΑΟ Πανναξιακού
Την Κυριακή 2/12 στις 2.00 το μεσημέρι στο ΔΑΚ, η ομάδα μας, δίνει το σημαντικότερο μέχρι στιγμής φετινό παιχνίδι της, κόντρα στην ιστορική ομάδα του Ιωνικού Νίκαιας.
Καλούμε το φίλαθλο κόσμο της Νάξου, να σταθεί αρωγός και να στηρίξει με κόσμιο τρόπο την προσπάθεια των αθλητών, ώστε να έρθει το πολυπόθητο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τη νίκη, η οποία θα φέρει τον Πανναξιακό στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Παράλληλα, το σωματείο μας καλωσορίζει τον Ιωνικό και τους φιλάθλους του στο νησί της Νάξου, για το μεγάλο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής, με την ευχή το θέαμα που θα προσφέρουν οι δυο ομάδες να είναι αντάξιο του ονόματος και των προσδοκιών των δυο συλλόγων για τη φετινή χρονιά.

Το παιχνίδι (όπως προείπαμε) ξεκινά στις 2.00 το μεσημέρι της Κυριακής και το ΔΑΚ πρέπει να είναι ΓΕΜΑΤΟ. 
Να μην λείψει κανείς!


28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να ητανε καμια τσαμπα εκδρομη στα Παρο θα ηταν γεματο....μια φορα να το γεμισουμε το ρημαδι μια φορα....

Ανώνυμος είπε...

KAI GIATI RE FILE NA EINAI ISTORIKOS O IONIKOS POU IDRITHIKE TO 1965 KAI OXI O PANAXIAKOS TOU 1960 ?

Ανώνυμος είπε...

ela mi ginese grafikos o iwnikos epexe mexri kai eyrwpi.....

Ανώνυμος είπε...

THN KYRIAKH OLOI STO GHPEDO KAI ASTE TIS MALAKIES.... GIA MALAKIES EIMASTE 1!!!! THN KYRIAKH H OMADA MAS THELEI KONTA KAI POSO MALON TORA POY THA ERTHOYN KAI OPADOI TOY IONIKOY. OPADOI OXI FILATHLOI. GIA AYTO XIPNATE MALAKES!!!!! OLOI STO GHPEDO

kallitzakis είπε...

Προς ανώνυμο 6:44

Αγαπητέ φίλε. Ο Ιωνικός είναι ιστορικό σωματείο, όχι λόγω της χρονολογίας ίδρυσής του (1965), αλλά λόγω του ότι εκφρλαζει μία ολόκληρη περιοχή (Β' Πειραιά), αλλά και τους πρόσφυγες που ήρθαν κυρίως από τη Σμύρνη το 1922. Το 1965 που έχουμε την επίσημη ίδρυση, δεν είναι τίποτα άλλο, από την συνέννωση τριών άλλων σωματείων που προϋπήρχαν. Άλλωστε, ο Ιωνικός, με μία άλλη ονομασία (ΑΕ Νικαίας), αγωνίστηκε το 1959 στο πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας.

Για να κατανοήσεις και κάποια άλλα πράγματα και κυρίως των κοινωνικών ομάδων που εκφράζει σου γράφώ ότι εγώ που ζω στην Πάρο τα τελευταία 15 χρόνια έχω γνωρίσει στο νησί ακόμα καμιά 15άρια φίλους του Ιωνικού, που ποτέ πρώτα δεν τους γνώριζα ζώντας στον Πειραιά. Με λίγα λόγια, ο Ιωνικός έχει καταφέρει και έχει οπαδούς σε όλη τη χώρα, κυρίως γι' αυτό που εκφράζει, δηλαδή τους πρόσφυγες, αλλά και μία περιφέρεια με πληθυσμό περίπου 500.000 ανθρώπους. Επειδή, είχα βρεθεί και στον αγώνα της Ρόδου με το Διαγόρα, σου λέω ότι και εκεί ο Ιωνικός είχε τη συμπαράσταση περίπου 10 ατόμων, που δήλωναν "Ροδίτες Ιωνικοί". Σαφώς και ο Ιωνικός δεν έχει τον κόσμο των λεγόμενων μεγάλων ομάδων, αλλά σαφώς και έχει οπαδούς σε όλη τη χώρα. Σίγουρα, άλλωστε, θα ξέρεις, ότι έχει και στη Νάξο.

Ακόμα, για να καταλάβεις και κάποια άλλα πράγματα, ο Ιωνικός τις δεκαετίες που μεσουρανούσε στην Α' εθνική του μπάσκετ, είχε ως κέρδος για τη "ριγμένη" κοινωνία της Β' περιφέρειας Πειραιά και κάτι άλλο. Δηλαδή, η φτωχή Νίκαια και ο "ριγμένος" Δήμος της έβλεπε για πρώτη φορά ότι μπορούσε να πάει στο γήπεδο και να κερδίσει την ομάδα που ήταν συνήθως τα αφεντικξά του στη δουλειά. Το θέμα εδώ, λαμβάνει μία άλλη διάσταση (κοινωνική) όπως καταλαβαίνεις και γι' αυτό ο Ιωνικός αποτελεί για ένα μεγάλο μέρος των φιλάθλων κάτι το διαφορετικό.

Η Νίκαια, δεν είχε πολλές ελπίδες σφηνωμένη μέσα σε Αθήνα και Πειραιά να μπορέσει να διακριθεί αθλητικά. Παρόλα αυτά, μπόρεσε και αγωνίστηκε στην ευρώπη και έπαιξε ένα τελικό στο ποδόσφαιρο, αγωνίστηκε στην ευρώπη στο μπάσκετ όπως και στην Α' εθνική κατηγορία και έδωσε μερικούς πολύ μεγάλους παίκτες στην Εθνική ελλάδος, όπως ο Γ. Αμερικάνος, Π. Γιαννάκης, Ν. Οικονόμου κλπ. Ακόμα, η Νίκαια μπόρεσε και πήρε και ένα πρωτάθλημα βόλεϊ.

Ακόμα, σκέψου ότι αυτή τη στιγμή (μετά την οικονομική του κατάρευση) ο Ιωνικός είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που αυτοδιαχειρίζεται από το σύνδεμσο οπαδών της και ότι ακόμα δε δέχθηκε να παίξει σε επαγγελματική κατηγρία φέτος, θέλοντας να κερδίσει την άνοδό της αγωνιστικά.

Με κάθε τρόπο, θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι ομάδες σαν τον Ιωνικό δίνουν ένα άλλο αλάτι στον αθλητικό χώρο, μόνο και μόνο, διότι έκφράζουν συγκεκριμένες μάζες και μία άλλη κουλτούρα.

Τέλος, και με κανένα τρόπο μην πιστέψεις ότι ο Πανναξιακός δεν θα έχει κέρδος απ' αυτό το παιχνίδι, κυρίως ψυχολογικό. Ρώτισε ποδοσφαιριστές της ομάδας να δεις τι θα σου απαντήσουν γι'΄αυτό τον αγώνα και το πως αισθάνονται. Να είσαι σίγουρος ότι αισθάνονται περήφανοι που αντιμετωπίζουν ομάδες με το όνομα και την ιστορία του Ιωνικού και ακόμα σε πιθανή νίκη σας θα δεις πόσο θα ανέβουν ψυχολογικά. Εσένα άραγε τι θα σε έφτιαχνε περισσότερο. Μία νίκη με τον Περαμαϊκό ή με τον Ιωνικό; Την απάντηση την ξέρεις.

Και κάτι τελευταίο. Η ανακοίνωση του Πανναξιακού δείχνει πραγματικά το σεβασμό για τον αντίπαλλό του και πιστώνεται στα θετικά της διοίκησης.

Να είσαστε καλά και καλό αγώνα. Θα τα πούμε και από κοντά άλλωστε.

Ανώνυμος είπε...

thn kyriakh tha katalavete pitsirikades ti esti opados, gt vgazete poly glwssa,50 tha maste kai tha mas niwsete gia ta kala.kalytera einai na deiksete sevasmo sto onoma tou iwnikou alliws an th gleitwsete th kyriakh sigoura sto deytero gyro den tha yparksei elpida...parte geysh gia na kserete....

http://www.youtube.com/watch?v=K4FAX5u2dVk

Ανώνυμος είπε...

I potamia tha einai dipla sas

Ανώνυμος είπε...

12.59, ΑΛΛΟ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙΣ ΚΟΛΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕ ΠΕΡΙΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΤΕΒΕΤΕ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΟΥΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΕΧΕΙ ΘΑΛΑΣΑ.
ΚΑΛΙΤΖΑΚΙΣ, ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΔΙΚΙΟ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΩΝΙΚΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

O ionikos exei to sevasmo gia istoria kai opadous toy. Kai kalos na erthete paidia. Alla mhn perimenete tourismo. Tha fwnaksoume,tha brisoume kai oti xriastei gia na sthriksoume Panaxa k na xasete file

Ανώνυμος είπε...

kalitzaki psyxara Pannaxiakara

Ανώνυμος είπε...

Πάντως για να κάνουμε λίγο πλακίτσα, καλύτερα θάλασσα γύρω γύρω παρά 40.000 παοκτζήδες στην Τούμπα να θέλουν να σε κατασπαράξουν. Για τους οπαδούς του Ιωνικού μιλάμε παιδιά, όχι για τον ΑΟ Μυκόνου. Τέτοια ζοριλίκια τα έχουν ζήσει σε βαθμό που δεν φαντάζεσαι σε έδρες κόλαση. Πάντως εκδρομή δεν θα γίνει όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ιωνικός.

Εν τω μεταξύ, ακυρώθηκε η εκδρομή των Rangers στη Νάξο, αφού η πλοιοκτήτρια εταιρία ζήτησε την καταβολή εγγύησης πριν την έκδοση των ομαδικών εισιτηρίων, κι έτσι όσοι φίλαθλοι θέλουν να δουν το παιχνίδι, θα πρέπει να ταξιδέψουν μεμονωμένα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ


Και οι δύο ομάδες είναι πολύ δυνατές και μακάρι να γίνει παιχνίδι αντάξιο της δυναμικότητάς τους. Προηγούμενα δεν υπάρχουν ούτε νομίζω ότι έχει κανείς στο μυαλό του να ανοίξει και επόμενα. Ξέρετε αν θα το μεταδώσει κανένας ραδιοφωνικός σταθμός στο ίντερνετ;

Ανώνυμος είπε...

tha sas gamisei i panaxa .......kai o atromitos peiraia gatakia ionikoi ......pou xrostate se opoion milaei ellinika parartima tou olimpiakou malakesssss............fortsa panaxa reeeeeeeeeeeeeeeeee

Ανώνυμος είπε...

ESY GAMIA TO PANNAXA GRAGETE ME 2 NN TO PAIZEIS KAI OPADOS MAS. BLAKA

Ανώνυμος είπε...

vre 1 N VRE 2 N tha sas gamisoume mesa ekso tsontes tou olimpiakou ..........kaminia pou thelete eseis...

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=--IZGuvkR_E

http://www.youtube.com/watch?v=Jyf-oXpkCmM

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΑΤΡΟΜΗΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΜΠΡΟΥΣΤΕΡ ΚΑΙ ΜΟΥΤΣΟΤΡΙΓΚΟ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΣ-ΝΑΞΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ!!!!

Ανώνυμος είπε...

to xeroume vlaka oti i apiranthos einai sti Naxo den xriazete na to epanalamvanete sinexeia grafikoi topikistes

Ανώνυμος είπε...

εκδρομη δεν θα γινει ρε μαγκες απο την παρτη μας διοτι το πλοιο ζητησε σαν εγγυηση τα μαλλια της κεφαλης του. πολλα τα εξοδα για τα εσοδα που εχουμε...

οσο για το παιχνιδι μην τσιτωνεται , 90 λεπτα ματσακι ειναι και καλο θα ειναι να τελειωσει ομορφα και ωραια και να κερδισει ο καλυτερος.

ο ΙΩΝΙΚΟΣ δεν εχει κοντρες με τις ομαδες σ αυτες τις κατηγοριες . δεν βλεπουμε επιθετικα κανενα σωματειο, εμεις εχουμε νταλαβερια ψηλοτερα . αυτα προς αποφυγη παρεξηγησεων.

ο καθε τραχανας που μπαινει κ μας απελει μας ειναι αδιαφορος. δεν μπορει να τρομαξει ουτε τον σκυλο μας . εμεις σεβομαστε το σωματειο της ναξου και τους φιλαθλους της νησιωτικης ομαδας. καλο θα ειναι να σεβαστουν τον ΙΩΝΙΚΟ ομως και ο καθε νευριασμενος πληκτροχουλιγκαν και να μην διανοηθει να ξεφυγει αυριο.

να γινει καλο παιχνιδι και να νικησει ο καλυτερος στα 90. αλλωστε κατα 99.99% βγαινουν στην Γ και τα 2 σωματεια.

Ανώνυμος είπε...

καλα τα λες. δεν τραχει τπτ. απλα λογο της ανωνυμιας ο καθε ενας λεει την μαλακια του και πειραζει τον αλλο με βαση αυτα που γραφει. δεν εγινε τπτ για να γινει κατι ασχημο αυριο. αυτα ειναι παπαριες. πιο πολυ χαβαλες γινετε εδω. δες το....

Ανώνυμος είπε...

12.29 ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΤΧΩΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΕΣ ΦΩΝΕΣ. ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΘΑΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΕΝΟΥΝ ΟΙ <> ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΙΘΗΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

pame ionikara gera kai me ava.arxidi moynaki kanelaki






Ανώνυμος είπε...

καλημερα μαγκες! θα εχουμε ενημερωση live απο πουθενα?

Unknown είπε...

Για live, μάλλον όχι φίλε. Το ρεπορτάζ εδώ αργότερα.

Ανώνυμος είπε...

pame mori arosteia dyplo

Ανώνυμος είπε...

ena disaresto neo gia toys filoys tou ionikoy.pethane extes to vradi o agapimenos filos nikos vourvoulidis.h kideia tou tha ginei stis 2 to mesimeri sto 3 nektrotafio.ionike gera gia ton nikola to diplo...gera ionikaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ?