Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής για τη χθεσινή κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στο πλαίσιο δράσεων που αποφάσισε η συνέλευση  που έγινε κατά την κατάληψη του  Δημαρχείου στις 12 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 24 Ιούλη, παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, με τη συμμετοχή πλήθους κατοίκων του τοπικού διαμερίσματος Κωμιακής, την Επιτροπή Αγώνα Μέσης και κατοίκων από άλλα χωριά.
Κάτω από την πίεση του  πλήθους των δημοτών, η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να ακούσει τα αιτήματά μας και να δεσμευτεί για τα παρακάτω:

  • Τιμολόγηση νερού:  Μέσα σε διάστημα 2 μηνών (έως τα μισά του Σεπτέμβρη ), να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα προς συζήτηση, με κατεύθυνση εξίσωσης της τιμής προς τα κάτω.
  • Αγροτική οδοποιία: Εντός 20ημέρου θα είναι τα μηχανήματα στους δρόμους και θα δουλεύουν.
  • Να καταβληθεί άμεσα η αποζημίωση στο ανώτερο ποσό που ορίζει ο νόμος (1500ευρώ), στις οικογένειες   Απόλλωνα-Μέσης για την μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24 Μάη.
Η προσπάθεια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής να προκαλέσει ένταση, λειτουργώντας αυταρχικά και αγνοώντας επιδεικτικά την παρουσία τόσων δημοτών, καλώντας ακόμα και την αστυνομία, για να επιβάλλει δήθεν την τάξη, είχε μοναδικό στόχο να παραπέμψει για άλλη μια φορά τη λύση των προβλημάτων στις «καλένδες».
Όσο για τη στάση των δημοτικών παρατάξεων, ας βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του, για το ποιοι πραγματικά στηρίζουν τους αγώνες και παλεύουν για τη λύση των προβλημάτων.
Το αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων, δείχνει ότι η λύση των προβλημάτων  μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από αγώνες με οργάνωση και μαζική συμμετοχή και είναι ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα που προέρχονται από τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, που εφαρμόζεται είτε από την τοπική  είτε από την κεντρική διοίκηση. 

 ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΩΜΙΑΚΗΣ

                                                                                                                           ΚΩΜΙΑΚΗ
                                                                                                                           25/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: