Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ας παραιτηθούν, αλλά όχι εκ νέου υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

Χρόνια τώρα δημοτικές  αρχές των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και κάθε λογής αυτοπαρουσιαζόμενων ως «ανεξάρτητων» αποδέχονται:
- μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τους ΟΤΑ,
- μεταφορά αρμοδιοτήτων δίχως τους αντίστοιχους πόρους,
- προϋπολογισμούς που ρίχνουν ολοένα μεγαλύτερα βάρη στο λαό, διαρκή μετακύλιση στις πλάτες των δημοτών του κόστους λειτουργίας μιας σειράς βασικών κοινωνικών υπηρεσιών,
- διεύρυνση της ανταποδοτικότητας, εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις προσωπικού και άλλα πολλά.

Ζητούν τώρα να προχωρήσει μεν η κυβέρνηση στο πρόγραμμα «διαθεσιμότητας» που εξήγγειλε (άρα και απολύσεις), αντλώντας όμως λιγότερους υπαλλήλους από τους δήμους και να «αποκεφαλίσει» άλλους εργαζομένους σε άλλους φορείς.
Προηγουμένως, είχαν συμφωνήσει με τον αντιδραστικό «Καλλικράτη».
Έσπευσαν ήδη από πέρυσι να εφαρμόσουν κυβερνητική εγκύκλιο και να καταργήσουν τις κενές οργανικές θέσεις στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας. Έτσι, ενώ υπάρχουν κενά (μύθος το δήθεν πλεονάζον προσωπικό), πλέον τυπικά δεν εμφανίζονται και οι δημοτικές πλειοψηφίες δεν διεκδικούν την κάλυψή τους με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Αντίθετα, κι όποιες λίγες κατά καιρούς προσλήψεις ζητούν, είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, με εξοντωτικά ωράρια και σχεδόν ανύπαρκτα δικαιώματα, στην ευρωενωσιακή λογική ανακύκλωσης της ανεργίας, μοιράσματος της φτώχειας, περιορισμού του «λειτουργικού κόστους».
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η ΚΕΔΕ προσέφυγε στα ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια, αποπροσανατολίζοντας για άλλη μια φορά, για να λύσουν δήθεν αυτά ένα καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. Για να ακυρώσουν αυτά μια συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική. Κινήσεις εντυπωσιασμού και για την τιμή των όπλων.
Τώρα όσο αφορά αυτούς που έχουν βγει στα κεραμίδια και απειλούν με παραιτήσεις, ένα σχόλιο μόνο. Η παραίτηση αποτελεί προεκλογικό πυροτέχνημα. Αυτοί που το προτείνουν δεν παραιτούνται και από την πολιτική που ευθύνεται για τα πολλαπλά προβλήματα, αντίθετα τη στηρίζουν.
Όσοι  απειλούν ότι θα παραιτηθούν, αν το εννοούν να το κάνουν, και να μην  είναι εκ νέου υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.
Αυτή είναι  καθαρή θέση. Αυτό σημαίνει ανάληψη ευθύνης. Όλα τα άλλα είναι για το θεαθήναι. Για λαϊκή κατανάλωση. Ας μη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, λοιπόν, αυτοί που για χρόνια είναι συνένοχοι σ’ αυτή την διαδικασία αποδόμησης της όποιας τοπικής διοίκησης. Και όμως κάποιοι εδώ και χρόνια, με στοιχεία, προειδοποιούσαν γι’ αυτό που θα ερχόταν. Τι αποκόμιζαν; Αδιαφορία αν όχι χλευασμό. Τώρα;… 


Κ.Ο.Β. ΠΑΡΟΥ  ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: