Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

"Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!"

Η Κομμουνιστική  Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  την στρατιωτική επέμβαση που  προετοιμάζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή  Ένωση, Τουρκία, χώρες του Αραβικού Συνδέσμου και άλλες δυνάμεις ενάντια στη Συρία, αφού πρώτα επί δυο χρόνια εξοπλίζουν και στηρίζουν τις λεγόμενες αντικαθεστωτικές δυνάμεις.
Οι κατηγορίες περί χρήσης χημικών όπλων που για μια  ακόμα φορά αξιοποιούν οι ιμπεριαλιστές  είναι προσχηματικές, ανεπιβεβαίωτες, ενώ αντίθετα πολλά στοιχεία δείχνουν ότι αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τους μισθοφόρους που στηρίζουν οι ίδιοι. Τα ίδια χυδαία προσχήματα, που δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, αξιοποίησαν και σε όλες τις προηγούμενες επεμβάσεις, όπως στο Ιράκ πριν από 10 χρόνια. Οι φονιάδες και ληστές των...
ΗΠΑ και της ΕΕ, δεκάρα δε δίνουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η επέμβαση που ετοιμάζεται, όπως και οι προηγούμενες, έχει ξεκάθαρα στο επίκεντρο την προσπάθεια των μονοπωλιακών ομίλων να πατήσουν πόδι σε μια περιοχή με τεράστιο ενεργειακό πλούτο, στρατηγική θέση και μεγάλη σημασία ως δρόμος μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, ειδικά στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, γεννάνε τεράστιους κινδύνους για τους λαούς. Οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις είναι η άλλη όψη του συστήματος της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της φτώχειας.
Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχουν βαριές ευθύνες. Για τα συμφέροντα των καπιταλιστών μπλέκουν ξετσίπωτα τον ελληνικό λαό και τη νεολαία στους ανταγωνισμούς αυτούς. Δίνουν γη και νερό στους μακελάρηδες, παραχωρώντας τη βάση της Σούδας, άλλες στρατιωτικές υποδομές, ακόμα και τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Ευθύνες έχουν και εκείνες  οι πολιτικές δυνάμεις που δεν  παίρνουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στο  χαρακτήρα των ιμπεριαλιστικών  επεμβάσεων και πολέμων.
Η Κομμουνιστική Νεολαία  Ελλάδας καλεί τους νέους και τις νέες, τους νεολαιίστικους φορείς και ιδιαίτερα τη στρατευμένη νεολαία που φυλάει τα σύνορα της χώρας, να καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προετοιμαζόμενη επέμβαση ΗΠΑ-ΕΕ ενάντια στη Συρία και τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στα σχέδια αυτά. Ούτε ένας νέος να μην τσιμπήσει στη βρώμικη προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών και στα ύπουλα προσχήματα που αξιοποιούν.
Τώρα είναι ώρα αποφασιστικής  δράσης, καταδίκης της συμμετοχής της ελληνικής κυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση.
Απαιτούμε:
-       Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας
-       Να μην διατεθούν υποδομές, όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο
-       Καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τους συμμάχους τους, σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.
-       Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.
Ούτε  γη, ούτε νερό στους φονιάδες των  λαών!
Έξω τώρα οι βάσεις του θανάτου!


ΟΒ Νάξου της ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: