Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ ΠΡΟΧΩΡΕΙ

Μια σπουδαία εξέλιξη σημειώθηκε σήμερα 5 Νοεμβρίου 2013 στο γραφείο του δημάρχου Νάξου. Ο Μανώλης Γ. Σιδερής, εγγονός του αείμνηστου Σταθάκη, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής Αντώνη Αλιμπέρτη επισκέφτηκε τον Δήμαρχο και του επέδωσε επιστολή των κληρονόμων του Σταθάκη με την οποία δωρίζουν το ιστορικό σπίτι του Σταθάκη στο τοπικό διαμέρισμα Κωμιακής με τον όρο αυτό να γίνει "μουσείο ιστορίας και πολιτισμού της Κωμιακής - Ευστάθιος Χωριανόπουλος".
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, η δωρεά θα γίνει αποδεκτή και υποσχέθηκε να θέσει το θέμα προς ψήφιση στην π΄ρωτη από σήμερα συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου.
Ο Αντώνης Αλιμπέρτης δήλωσε στον δήμαρχο ότι οι Κωμιακίτες θα συμβάλλουν στην επισκευής της οικίας Σταθάκη με προσφορά εθελοντικής εργασίας και με άλλους τρόπους, όπως εκδόσεις βιβλίων, προσφορές επιστημόνων, κατασκευαστών, Συλλόγων κ.λπ..
Είναι ήδη γνωστό ότι βρίσκεται υπό έκδοση το ανέκδοτο έργο του φιλόλογου Νίκου Λεβογιάννη: "Το γλωσσικό ιδίωμα της ορεινής Νάξου", το οποίο θα συνοδεύεται με ένα ηλεκτρονικό λεξικό (CD) 6.500 λέξεων του ιδιώματος και τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για τον παραπάνω σκοπό.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο τέως βουλευτής Λεβογιάννης με ποια ιδιότητα σας στέλνει κείμενα και τα βάζετε αμάσητα; Το δημοσιογράφο κάνει τώρα; Τουλάχιστον η Μπράουν λέει ότι πήρε το κείμενο από τον τέως. Εσείς γιατί δεν το γράφετε;

Ανώνυμος είπε...

¨οταν ήταν αγαπητέ μου βουλευτής δεν αξιώθηκε να κάμει τίποτα ουτε για το χωριό του. Ας τον τώρα να καπηλευτεί κανένα έργο ή εργάκι.
Πολύ τάτσι-μίτσι με το Μαργαρίτη βλέπω.
Το τάτσι μίτσι τόχει στο λεξικό του;

Ανώνυμος είπε...

γίνεται ένα μουσείο στην Κωμιακή με μια δωρεά μιας οικογένειας κι αυτό έχει σημασία. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν.
Τα άλλα είναι για τους εμπαθείς.
Δεν ξέρω τι έκανε ο βουλευτής που

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι έκανε ο βουλευτής που αναφέρεις αλλά βρε παιδιά μουσείο πάνε να κάνουν αυτοί εκεί πάνω, κακό είναι κι αυτό; Έλεος πια με την εμπάθεια σε πρόσωπα.

Ανώνυμος είπε...

Αν έκανε θα ήξερες.

Ανώνυμος είπε...

Έκανε! Έκανε! Έκανε μάλλον τον «μαλάκα»….. στον G.A.P. ως υφυπουργός Παιδείας (sic), φώναζε έξω οι κλέφτες από τα ταμεία, τα λαμόγια απ το δημόσιο, παραιτήθηκε δέκα φορές, το παιδί του παραλίγο να το βαφτίσει ΑΚΗ προς «ατιμία» του συντρόφου του και γενικά έκανε… έκανε. Τώρα ήσυχος συγγράφει ως φυλλόλογος απολαμβάνοντας την πενιχρά σύνταξη του εκπαιδευτικού.

Ανώνυμος είπε...

πωπωπω ζήλεια ζήλεια ζήλεια, μπαμ κανει βρε κοπέλια.

Ανώνυμος είπε...

Την πενιχρά σύνταξη του βουλευτού εννοείς. Πωπωπω ζήλεια, μπαμ κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Ψηφοφόρο του σε «κόβω». Ο ευειδής φυλλόλογος και οι σαράντα …..και βάλε λήσταρχοι. Στο λημέρι τους τότε λέμε τότε….. κάθε που εμφανιζότανε κάποιος φορτωμένος με κλεμμένα στα σακούλια του όλοι ζήλευαν. Και ησυχία. Αυτοί ζήλευαν. Μετά λέγανε μεταξύ τους. Τι καλός άνθρωπος ο τάδε ( βουλευτής τότε….). Δουλεύει σκληρά και τίμια απαντούσε ο χορός. Αδειάζανε τα σακούλια στη χώρα του Γουλιέλμου Τέλλου και στην παρθένα νήσο. Μια ήτανε και μόλις πλακώσανε οι έντιμοι γίνανε πολλές. Παρθένοι νήσοι αν έχεις ακουστά. Παράδεισοι φορολογικοί για σακούλια. Όσον αφορά τη σύνταξη δεν έγινε λάθος. Απλά ως ψηφοφόρος του δεν έχεις αυτό που λέμε δεύτερη ανάγνωση.

Ανώνυμος είπε...

Τον Λεβογιάννη τον ισοπεδώνεις. Εντάξει τώρα το παίζει ΣΥΡΙΖαίος (συνιστώσα Κουρουπλή-Φωτόπουλου και σία) Αλλά δεν έκανε τίποτα καλό;

Ανώνυμος είπε...

ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ( Κουφό ;)
Μια και το γύρισε στη ντοπιολαλιά μας και θέλει να εκδώσει τα ΑΝΕΚΔΟΤΑ του, ας του χαρίσω ολίγα εμπλουτισμένα με ολίγα «γαλλικά» gentle.
Μπρέ κακοθάνατε Νικόα μου δε θωρείς που δε φελάς μόνου θέλεις να μας εκάνεις τσε γραφές. Αντίς να παλουκωθείς ιτού χάμω στο μαζεμό σου τσε ν αξανίεις κλαίοντας πως μας εμαρκαλίσατε εσύ τση όμοιοί σου γυρεύγεις τσε δόξες. Το μόνο που μας εαπόμεικενε να σου δώσωμενε είναι τα ΜΠΟΥΡΔΟΥΤΣΙΑ μας. Εθάρειες μαύρε μου πως είμαστενε άδαροι κωμιακίτικοι να μας εμπαστουρώνεις .Μα απίσω ΄χει η αχλάδα την ορά