Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση στο Υπ.Α.Α.Τ. για την παραχώρηση της έκτασης του ΚΕΓΕ

Θέμα: Παραχώρηση ΚΕΓΕ
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, με θέμα την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση του κτιρίου του ΚΕ.Γ.Ε. στο Δήμο και την ανέγερση Γεωργικής Σχολής στο Σαγκρί, ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση. Στη συνάντηση παρέστησαν οι πρώην Δήμαρχοι Νίκος Μαράκης και Βασίλης Κόκκοτας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σαγκρίου Στέλιος Σκορδιαλός, ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αντώνης Μουστάκης και ο Πρόεδρος του ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα» Σέρκος Χαροτουνιάν.
Η ναξιακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη ενημέρωσε τον...
Υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την παραχώρηση χώρου στο Σαγκρί και ζήτησε τις προδιαγραφές που θέτει το Υπ.Α.Α.Τ. για το κτίριο που θα στεγάσει τη Γεωργική Σχολή, ώστε ο Δήμος να δρομολογήσει τις διαδικασίες έκδοσης άδειας δόμησης και να αναθέσει την εκπόνηση μελέτης για την ανέγερση του κτιρίου. Ο Υπουργός έκανε αποδεκτή την απόφαση του Δ.Σ. και την πρόταση της ναξιακής αντιπροσωπείας και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ενημερώσει το Δήμο για τις προδιαγραφές του κτιρίου που επιθυμεί το Υπουργείο, ως αντάλλαγμα για την πλήρη παραχώρηση του ακινήτου του ΚΕ.Γ.Ε. στη Δημοτική Κοινότητα Νάξου.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την έκβαση της υπόθεσης, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Μετά από 12 χρόνια έφτασε η στιγμή της διευθέτησης του ζητήματος, το οποίο αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας για το Δήμο. Το θέμα της παραχώρησης της εκτάσεως του ΚΕΓΕ υπήρξε θέμα προτεραιότητας από την ανάληψη των καθηκόντων μας και, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς, η υπόθεση βαίνει με επιτυχία προς το συμφέρον του Δήμου. Εργαζόμαστε με ουσία, τάξη και στόχο και καταφέρνουμε να δίνουμε τις πλέον προσήκουσες λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: