Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Το πρωτοσέλιδο της Κυκλαδικής

Ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πλειονοψηφικά (σ.σ.: αρνητικές ήσαν οι ψήφοι των κ.κ. Στέφανου Μανιού, Ευδοκίας Ψαρρά και Δημήτρη Βασαλάκη) την «απογραφή ενάρξεως, 1-1-2011 του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» . Το «παρών» στην εν λόγω θορυβώδη συνεδρίαση (σ.σ.: «θέατρο εντυπώσεων», όπως αποδείχθηκε) έδωσαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Νίκος Μαϊτός και Βασίλης Βρούτσης, για να δουν… εαυτούς και αλλήλους, απαξάπαντες, να γίνονται «μαλλιά κουβάρια» για ένα θέμα καθαρά οικονομικού περιεχομένου, χαρακτήρα και ενδιαφέροντος… Ειπώθηκαν πολλά και… περισσότερα ακούστηκαν στους διαδρόμους του ημετέρου δημοτικού καταστήματος.
Όταν έπρεπε να ανοίξει τα (οικονομικά) χαρτιά της η νυν δημοτική Αρχή, δεν το έκανε. Και έπρεπε να το κάνει / πράξει αυτό, στην χειρότερη των περιπτώσεων προ ενός έτους και, πάντως, όχι, στο παρά πέντε, των δημοτικών εκλογών…
Μπορεί, προ ετών, να υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες (οι οποίες οφείλονταν στην «ακαταστασία» επί θεμάτων οικονομικού χαρακτήρα που διέκρινε στο ξεκίνημά τους δήμους σχεδόν όλης της... χώρας) και ως εκ τούτου να ήταν δύσκολο κάτι τέτοιο να υλοποιηθεί – επιτευχθεί, όμως αυτό δεν δικαιολογεί την καθυστέρηση που σημειώθηκε σε ένα κεφαλαιώδες / θεμελιώδες θέμα, όπως είναι αυτό που έχει να κάνει σε σχέση με την «έγκριση απογραφής ενάρξεως, 1/1/2011 του ‘καλλικρατικού’ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων».
Η «Κυκλαδική» εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ζητούσε από την νυν διοίκηση του ημετέρου Δήμου να ανοίξει τα χαρτιά της και να βγει στον κόσμο και να κάνει εκτενή αναφορά για όλα τα οικονομικά στοιχεία τα οποία αρχές του 2011 παρέλαβε από την Δημοτική Αρχή Μαράκη. Ουδέποτε όμως το έπραξε αυτό… Στο ερώτημα, «γιατί;» απάντηση υπάρχει. Αποτελεί όμως αυτή, αντικείμενο εκτενούς σχολίου που δεν είναι την παρούσης… Πάντως, αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι τούτη την εποχή, υποψήφιος με τον συνδυασμό Μαϊτού είναι ο προ τριών και κάτι μηνών δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης, ο οποίος, προχθές, για πρώτη, ίσως, φορά μέσα στα τελευταία χρόνια έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στην αίθουσα συνεδριάσεων του 27μελούς Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων…
Η εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία, δεν θα «άνοιγε μύτη», εάν δεν ήταν υποψήφιος ο άλλοτε δήμαρχος Νάξου και εάν δεν είχαμε την εμπλοκή του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα οικονομικά του καταργηθέντος Δήμου Νάξου και την απειλή των καταλογισμών σε πρώην και νυν εκλεγμένων αυτοδιοικητικών παραγόντων του ημετέρου Δήμου, είναι, πιστεύουμε, αξιοπρόσεκτη…

-«Πέτρα του σκανδάλου», η συμμετοχή Μαράκη στο ψηφοδέλτιο Μαϊτού; Μάλλον, ναι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΧΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!

Θα πεθάνουμε στο γέλιο με δαύτους!!! Θυμηθείτε το συμπατριώτες. Όταν ο «μπεζαχτάς» (και είναι μεγάλος «ο άτιμος») πλησιάζει να γίνει ελεγχόμενος από κάποιους, με συνέπεια αυτοί να αισθάνονται ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση αυτομάτως και εξουσιαστικής δύναμης(όλοι θα θέλουν κάποια «δουλίτσα», μικρή ή μεγάλη, όλοι θα γουστάρουν την «υποσχεσούλα» τους) τότε αρχίζουν τα χτυπήματα, κάτω- πάνω απ τη μέση, δεξιά- αριστερά στη μούρη και βεβαίως ΚΛΩΤΣΙΕΣ στα «αχαμνά». Δικαίως βέβαια και για όλους τους άλλους τους «αθώους» και καλά, που το θέαμα του πολιτικού αλληλοξεβρακώματος αποτελεί, μετά την πολιτική άγνοιά τους, το δεύτερο προσφιλές τους «καφενειακό» σπόρ.
Ένας δε απ’ τους παραπάνω «αθώους» για παράδειγμα, δικαιολογημένα θα ρωτούσε θέλοντας να παραστήσει τον «πονηρό» απέναντι στον Μαϊτό, που κάνει κριτική και ζητά απαντήσεις απ την παρούσα δημοτική αρχή:
-Όπα ρε μεγάλε. Για δείξε μας εσύ «κριτή» μου, τις υπηρεσιακές αναφορές σου για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Για πές μας πως άντεχες τόοοοσα χρόνια, τέτοιος «γάτης», μες το ΣΔΟΕ και τις άλλες υπηρεσίες και εφορίες του Υπουργείου Οικονομικών και δεν αισθάνθηκες ΚΑΝ την ανάγκη να πάρεις (ταχέως, ενωρίς και εθελουσίως) δρόμο απ τις κλαδικές τουλάχιστον και τα κομματικά όργανα ( αφού τα όργανα είχαν ήδη αρχίσει να «κουρδίζονται» φανερά πια απ τους Άκηδες, Τσουκάτους και λοιπά «υγιή» στελέχη).Εγώ μικρόψυχος δεν υπήρξα και με μεγάλη βεβαιότητα να δεχτώ πως είσαι έντιμος. Έντιμος όμως με τεράστια ΑΝΟΧΗ. Διότι όταν βλέπεις τον διπλανό σου, τον κολλητό σου και έχει ανοίξει τις «φτερούγες του»( τις βρωμοχερούκλες του) σαν «ορνιάς» κι «αρπά τους έρμους τους «αρμούτες» και τους «γαδουράφτες» για πλάκα και σύ με το ντουφέκι δίπλα κάαααθεσαι ακίνητος, τότε η ανοχή μαζί με την πιθανή παραλυτική υπηρεσιακή σου βλάβη στην κομματική καρέκλα, είναι ένα δείγμα που μάλλον πρέπει να ληφθεί σοβαρά «υπ’ όψιν». Εκτός κι αν οικολογικά σκεπτόμενος, θαρρούσες πως οι «ορνιάδες» είναι προστατευόμενο είδος. «Τότενες» και γώ πάω «πάσο» .

Ανώνυμος είπε...


ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Τώρα έρχεσαι και μέμφεσαι το τρίτης κατηγορίας «κακόζαβο»* απεραθίτικο πολιτικό κατασκεύασμα της γαλάζιας «κορδέλλας»(με την καλή την έννοια, γιατί ως άτομο, εκτός πολιτικής, είναι πράγματι πολύ καλός και πρώτης κατηγορίας), που νόμιζε πως ο δήμος είναι διοικητικά ισοβαρής, με την φαρμακευτική «μονοπρόσωπη» (άντε το καλοκαίρι διπρόσωπη)επιχείρηση, έ και δεν έπρεπε να δίνει και πολλή βάση σε τέτοιου είδους λεπτομέρειες, ισολογισμοί, προϋπολογισμοί, αντιλογισμοί, παραλογισμοί γενικά και τα ρέστα. Αυτά ήταν για τις οικονομικές υπηρεσίες, πιθανότατα να σου απαντήσει. Δεν άνοιξε (που χρόνος;) βέβαια και τον «ΚΑΚΟΚΡΑΤΗ» πριν αναλάβει την πρώην δημοτική διαχείριση-πασοκοχανείο και πιστεύω πως ούτε και σύ πρέπει να κάθεσαι να διαβάζεις τέτοιες ώρες τέτοια πράγματα(και καλά κάνεις… και μπράβο σου, ακριβώς σαν εκείνο τον «διαβόητο» σύντροφό σου, τον Χρυσοχοϊδη, καλή του ώρα ) διότι θάβλεπες πως: Ο ΕΛΕΓΧΟΣ και Η ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ των τριών επιπέδων ως όφειλαν όλοι οι προηγούμενοι και οι επόμενοι πρέπει απαρέγκλιτα να τηρείται. Α) Πριν την ανάληψη καθηκόντων Β) κατά την διάρκεια της θητείας και Γ) μετά το τέλος της.
Τι μας δείχνει λοιπόν συντοπίτες το παραπάνω πονηρό παράδειγμα; Απλά τις τεράστιες αντιφάσεις που επιφυλάσσει και αναπαράγει ο παρών πολιτικός στίβος του νησιού μας από τα ελλείμματα δημοκρατικής αγωγής των πολιτών. Μεγάλο θέμα που θα το δούμε να μεγαλώνει, όσο μένουμε αδιάφοροι στα θέματα της Παιδείας και γιατί η Δημοκρατία αρκετών από μας, έχει μια μικρή διαφορά, απ’ την δημοκρατία των ολίγων που θεωρούν, πως αφού «ίγινα» ή θα γίνω δήμαρχος, πράττω και κατά το δοκούν και κατά το «καυλούν».


«Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου


*κακόζαβος: λαϊκή έκφραση της Νάξου για κάποιον που έχει αυξημένη αφροσύνη.
Υ.Γ. Α κε Μαιτέ με την ευκαιρία της «παρούσης» πείτε και σε κείνο «το αλάνι» τον Γιάννη, πως η επικοινωνιακή τακτική του στο τρολλάρισμα (ξέρει αυτός) είναι τόσο ξεπερασμένη που θα σας πάρει στο λαιμό του. Πρέπει να αποκτήσετε πιο σοβαρό λόγο και πλέον εξειδικευμένο απ τις γενικότητες που τον αφήνετε να σκορπάει για «λόου» σας «δώθε κείθε».