Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Πρωτοφανής απόφαση της ΕΠΟ αναστέλει την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών στο ποδόσφαιρο

Στη σημερινή θυελλώδη συνεδρίαση της ΕΠΟ και κάτω από ασφυκτικές πολιτικές πιέσεις (λόγω και των επερχόμενων εκλογών) αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών να ξεκινήσει από την ποδοσφαιρική σεζόν 2015-16 και όχι από τη φετινή, όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί.
Μέσα στον Απρίλιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή η σχετική τροπολογία, η οποία θα μεταθέτει την περίφημη αναδιάρθρωση κατά περίπου ένα χρόνο, όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής.
Η επίσημη εξήγηση από πλευράς ΕΠΟ, είναι η οικονομική αδυναμία των...
ποδοσφαιρικών ενώσεων να διοργανώσουν τα διευρυμένα τοπικά πρωταθλήματα που θα προκύψουν, λόγω του μεγάλου αριθμού των υποβιβασθέντων ομάδων, αλλά και η ρύθμιση χρεών των ομάδων προς ποδοσφαιριστές, διαδικασία που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και προβλέπει βαρύτατες κυρώσεις στους συλλόγους που δεν θα ανταποκριθούν ως τον Ιούλιο του 2014.
Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι στις εθνικές κατηγορίες Super League και Football League δεν θα υποβιβαστεί κανένας σύλλογος και απλά θα αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων από 18 σε 22 στη Super League και από 14 σε 18 σε κάθε όμιλο της Football League αντίστοιχα.
Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο πρωτάθλημα της Footaball League 2, αν και δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση για τη συγκεκριμένη κατηγορία, γεγονός που σημαίνει ότι Μύκονος και Πανναξιακός θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στη Γ' εθνική.
Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές από τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ κατ' αρχάς, οι οποίοι απείλησαν με προσφυγή στο ανώτατο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) αλλά και στα πολιτικά δικαστήρια. Τη σκυτάλη αναμένεται να πάρουν και άλλα σωματεία, τα οποία πλήρωσαν χρυσάφι την υπόθεση παραμονή, ενώ όλο το σκηνικό θυμίζει την περσινή παρωδία των μπαράζ ανόδου που... πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων και πήραν την άνοδο όλοι οι πρωταθλητές των κατά τόπους ΕΠΣ.
Το μόνο βέβαιο είναι, ότι το δύσμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο πέφτει για μια ακόμα φορά θύμα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, αφού και πάλι, μεσούσης της περιόδου λαμβάνονται αποφάσεις που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη απαξίωση του αθλήματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: