Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ο Μανώλης Μαργαρίτης, θα είναι ο δήμαρχος Νάξου & μικρών Κυκλάδων για τα επόμενα 5 χρόνια.

Ο συνδυασμός Στροφή στο μέλλον - δημοτική δράση (του νυν δημάρχου Μ. Μαργαρίτη), είναι ο νικητής των επαναληπτικών εκλογών στο δήμο Νάξου & μικρών Κυκλάδων, με ποσοστό που κυμαίνεται περίπου στο 56% (χωρίς πάντως τα αποτελέσματα να είναι τελικά).Αυτή την ώρα, στο εκλογικό κέντρο του δημάρχου στην παραλία της χώρας, έχει στηθεί τρικούβερτο γλέντι, ενώ πριν λίγο ξεκίνησε η πορεία νίκης προς τα χωριά της ορεινής Νάξου.
''Ο Θεός αγαπάει τη Νάξο'', ήταν η ατάκα που έγινε σύνθημα και έκλεισε την ευχαριστήρια ομιλία του δημάρχου προς τους συγκεντρωμένους φίλους της παράταξης, που αποθέωσαν τον Μ. Μαργαρίτη, λίγο μετά την οριστικοποίηση της νίκης...
Στην αντίπερα όχθη, ο ηγέτης της Νησιωτικής Πολιτείας Ν. Μαϊτός, αφού ευχαρίστησε τους δημότες που τίμησαν το συνδυασμό με την ψήφο τους, με δελτίο τύπου, έστειλε το μήνυμα: 
 Από την 1η του Σεπτέμβρη το πάρτυ τελείωσε.-

Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ


Δώσαμε την μάχη των δημοτικών εκλογών με ειλικρίνεια, ήθος, εντιμότητα και καθαρότητα. Κρατήσαμε την αξιοπρέπειά μας σε ένα τοπίο που θύμιζε εποχές  και εκλογικές μάχες της δεκαετίας του 60.
Εμείς θα μπορούμε να κοιτάμε τους συμπολίτες μας και αύριο στα μάτια.  
Δώσαμε τον αγώνα μας χωρίς κομματικούς στρατούς πίσω μας, χωρίς εξαρτήσεις από πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής , χωρίς υπουργούς και βουλευτές. Μοναδικός στόχος το αύριο των νησιών μας και ειδικά το αύριο των παιδιών μας. Κάποιοι δυστυχώς δεν το κατάλαβαν ούτε την δεύτερη Κυριακή, επιλέγοντας να έχουν απέναντί τους έναν ανίσχυρο και ευάλωτο δήμαρχο για να μπορούν να παίζουν εύκολα το κομματικό τους παιχνίδι, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το τόπο και το μέλλον του.
Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδίας μου, τους συμπατριώτες μας που πίστεψαν και στήριξαν την κίνησή μας, σε ένα αντίξοο και εχθρικό περιβάλλον.
Ευχαριστώ τους ανθρώπους που συστρατεύτηκαν μαζί μου στο ψηφοδέλτιό μου και έδωσαν τον δικό τους αγώνα για την επόμενη ημέρα των νησιών μας, καθώς και όσους βοήθησαν σ’ αυτήν την συναρπαστική πορεία.
Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μας που ξέρουμε  πως η καρδιά τους και η ελπίδα τους ήταν μαζί μας, όμως αναγκάστηκαν να δώσουν την ψήφο τους αλλού.
Ευχαριστώ τους συγχωριανούς μου, τους Γλιναδιώτες, που στην προσωπική σύγκριση με τον κ. Μαργαρίτη στον δεύτερο γύρο, με στήριξαν με σχεδόν 100 ψήφους διαφορά.
Στους συμπατριώτες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων δίνουμε την υπόσχεση ότι θα δώσουμε την μάχη μαζί τους και από τη  θέση που μας όρισαν. Και ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:
Από την 1η του Σεπτέμβρη το πάρτυ τελείωσε.-



Νίκος Μαϊτός


Δεν υπάρχουν σχόλια: