• Κύριε Κλυνν, πριν αρχίσω να σας ρωτάω, θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.
- Χαίρομαι πολύ για την ερώτησή σας αυτή, προχωρήστε στην επόμενη…
• Απαντάω, λοιπόν. Πολλοί, αν όχι όλοι, σχεδόν οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι ο κ. Μιχάλης Ταμήλος ομοιάζει με τον διαχρονικό σας ήρωα, Χαράλαμπο Τραμπάκουλα.
- Καμία απολύτως σχέση. Ο Τραμπάκουλας είναι εκείνος που ομοιάζει με τον κ. Ταμήλο. Οπως άλλωστε έχω τονίσει κατ' επανάληψη όταν βάφτιζα τον ήρωά μου Χαράλαμπο Τραμπάκουλα, δεν γνώριζα τον κ. Μιχάλη Ταμήλο. Αν τον γνώριζα, θα του έδινα το όνομα Μιχάλης Ταμήλος!
• Τι χαρακτηρίζει κυρίως τον κ. Ταμήλο;-Αγαπητέ κ. Μπέλλο, ζούμε στην Ελλάδα του 2014, τουτέστιν τηλεόρασηplasma, iPhone 5 και ξυλόσομπα. Ο κ. Ταμήλος αναμφιβόλως είναι ο ήρωας αυτής της εποχής! Μου θυμίζει τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως. Οπου και να είσαι πιάνει «καμπάνα». Καταλαβαίνετε ασφαλώς τι εννοώ. Ο κ. Ταμήλος είναι η ηχηρότερη μαλακία της Ελλάδος, αλλά θα τολμούσα να πω, όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά, και σχεδόν όλου του υπο-κόσμου… Σ' αυτό βέβαια παίζει ρόλο και η έμφυτη μεγαλειώδης βλακεία που τον διακρίνει. Φανταστείτε ότι χθες που σ' όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδος γίνονταν μπλακ άουτ, στην «περιοχή Ταμήλου» είχαμε απανωτά βλακ άουτ!
Τζάμπα καίει η λάμπα
• Γνωρίζετε ασφαλώς ότι αποφάνθηκε πως το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό. «Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα»! Συμφωνείτε;
- Δεν μου φαίνεται διόλου παράξενο. Μετά τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, έχουμε τώρα και τους μαλάκες χωρίς όρια… Φυσικά και μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ενέργεια. Εδώ ζούμε και επιβιώνουμε χωρίς χρήματα, χωρίς μισθούς, χωρίς συντάξεις, χωρίς φαγητό, χωρίς περίθαλψη, χωρίς φάρμακα, στην ενέργεια θα κολλήσουμε; Επίσης συμφωνώ ότι αυτές τις ημέρες των μπλακ άουτ μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά. Οπου να 'ναι θα το δούμε κι αυτό… Θα είναι η μεγαλύτερη έξοδος με γκαζόλαμπες στις εθνικές οδούς… Ξέρει πολύ καλά τι λέει ο κ. Ταμήλος. Ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός αμφιβάλλει και ο χαζός επιμένει. Και ο κ. Ταμήλος επιμένει με πάθος, εξ ου και τα απανωτά τζακ ποτ της μπιπ που τον δέρνει, για τα οποία η κυβέρνηση οφείλει να τον ανταμείψει. Είναι καλύτερη δηλαδή από τον κ. Ταμήλο η Σοφία Βούλτεψη;
• Είχε αναφέρει επίσης ότι η αιθαλομίχλη από τα τζάκια δημιουργεί ρομαντική ατμόσφαιρα.
- Το ενθυμούμαι, το ενθυμούμαι… Ηταν τότε που είχαν καεί από ξυλόσομπες περίπου 120 πολίτες και γίναμε πρώτο θέμα στο Bloomberg! Βλέπετε, αγαπητέ κύριε Λουκέτο, πάντα υπάρχει ένας βλάκας παραπάνω απ' ό,τι υπολόγιζες. Δικαιολογημένα λοιπόν ζητάει υπερωρίες στις διάφορες επιτροπές που συμμετέχει. Κανονικά όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτές τις επιτροπές θα έπρεπε να κόβουν εισιτήριο 1.000 ευρώ για να απολαύσουν το θέαμα.
• Σας διακρίνω λίγο ενοχλημένο από την παρουσία του κ. Ταμήλου – Τραμπάκουλα. Σας παίρνει τη δόξα.
- Κάθε άλλο, ο κ. Ταμήλος με κάνει να αισθάνομαι υπερηφάνεια που ζω σε μια χώρα που παράγει Ταμήλους, Κεδίκογλου, Γεωργιάδηδες, Αννες Μισέλ, Βενιζέλους, Σαμαράδες. Ο κ. Ταμήλος μού θυμίζει συνεχώς τα προβλήματά μου και τον ευχαριστώ, γιατί φοβάμαι ότι θα ξυπνήσω καμιά μέρα χωρίς προβλήματα και δεν θα ξέρω πώς να το διαχειριστώ…
Τραμπάκουλας σε Ταμήλο
• Ο Χαράλαμπος Τραμπάκουλας τι θα έλεγε στον Μιχάλη Ταμήλο;
-Εγώ βοσκούσα τα πρόβατα εδώ επαραπέρα και εκ πρώτης όψεως είδα πράματα και θάματα… Τον Στουρνάρα είδα και τον άλλο είδα που ζυγίζει πιο πολύ κι από το ψυγείο του, τον Βενιζέλο τον μπουχέσα, τον άλλο τον καινούργιο είδαν τον Χαρδούβελη, τον Βορίδη, τη Σοφία Βούλτεψη, τον Ντινόπουλο… Ινα επαληθευτή το ρηθέν «Η Ελλάδα δεν τρώει μόνο τα παιδιά της, τρώει και τα σκατά της!»
• Απ' όλα αυτά που είδατε τι σας εντυπωσίασε, τι σας χτύπησε πιο δυνατά;
-Ο Ταμήλος!
(ΥΓ.: Η συνομιλία έγινε σε προγενέστερο χρόνο, γιατί, ως γνωστόν, ο δάσκαλος και φίλος Χάρρυ Κλυνν έβλεπε δεκάδες χρόνια μπροστά και διέβλεπε τα γεγονότα. Το ίδιο δηλαδή με την Ελλάδα που ζει δεκάδες χρόνια πίσω, γι' αυτό ξέρει με μαθηματική ακρίβεια πού οδηγείται. Αθήνα, 5 Ιουλίου 1968).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου