Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

XAIΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Η 3η Σεπτέμβρη πρέπει να σηματοδοτήσει την Ενότητα της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.
Το ΠΑΣΟΚ έχει παρελθόν, τη μεγάλη παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, με τις μεγάλες αλλαγές και το εκδημοκρατισμό της πατρίδας μας.
Το ΠΑΣΟΚ του μικρομεσαίου, του αγρότη , του μη προνομιούχου. Το ΠΑΣΟΚ που έδινε προτεραιότητα στους Νέους, στα νιάτα του τόπου όπως έλεγε και ο Ανδρέας.
Εμείς οι νέοι είμαστε oi υπερασπιστές του οράματος του και θα το διαφυλάξουμε κάθε τρόπο. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ. Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στο λαό εκεί ήταν η θέση του και εκεί θα παραμείνει.
Από το λαό , με το λαό, για το λαό φράσεις αξέχαστες και πιο επίκαιρες από ποτέ από τον Αείμνηστο Ανδρέα.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, λόγια πιστευτά και κατανοητά στον κόσμο που του έμπνεαν σιγουριά, αυτοπεποίθηση και ελπίδα στο όραμα του για την Αλλαγή.
Το ΠΑΣΟΚ εχει παρόν, Ανδρέας Παπανδρέου- το ΠΑΣΟΚ δεν...

γεννήθηκε για να αποτελεί διάτοντα αστέρα στα δημόσια πράγματα του τόπου ΟΥΤΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΚΛΗΡΟΜΕΙΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΑΡΙΑ.
Τώρα ήρθε η ώρα της Ενότητας, τώρα πρέπει να μιλήσει η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη , τώρα είναι η ώρα της πίστης απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού, της αδράνειας και της οπισθοδρόμησης.
Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε το σταυρό του μαρτυρίου απέναντι στις δυνάμεις του συντηρητισμού - εξωτερικές και εσωτερικές.
Συγκρούστηκε, πίστεψε και άντεξε.
Άντεξε απέναντι σε εκείνες της δυνάμεις της Ανωμαλίας θα έλεγε ο Ανδρέας σήμερα.
Η παράταξη μας συγκρούστηκε με εκείνες τις δυνάμεις της καταφοράς , της απελπισίας , της καταστροφής και με όλες εκείνες τις αντιδραστικές δυνάμεις του όχι σε όλα .
Την ύστατη στιγμή το ΠΑΣΟΚ έκανε το χρέος του. Απέτρεψε την χώρα από την ολοκληρωτική καταστροφή. Άλλοι προσποιούμενοι έταζαν έναν άλλο ψεύτικο δρόμο. Το ΠΑΣΟΚ απέτρεψε την πατρίδα μας από συνθήκες άτακτης χρεοκοπίας. Ναι τα έβαλε με τα σπλάχνα του, με τις αρχές και τις αξίες του, έκανε όμως το καθήκον του δεν φυγομάχησε ούτε απεμπόλησε την πίστη του για μια άλλη Ελλάδα αυτοδύναμη και όχι υποχείριο των αγορών.
Ακούσαμε την Δεξιά να μας κάνει μαθήματα, αλλαγή μείγματος πολιτικής έλεγαν - ισοδύναμα μέτρα φώναζαν στα ζάππεια , Προανακριτική για το μνημόνιο μας απειλούσαν , αλλά το πως φθάσαμε σε αυτό δεν αναρωτήθηκαν...
Εκείνοι που φώναζαν τότε πανηγυρίζουν τώρα για το πρωτογεννές πλεόνασμα, αλλά όμως το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος ακούμε πως θα υπήρχε το δεύτερο αν δεν ξεπερνούσαμε το πρώτο δεν μας είπαν... Δυστυχώς για αυτούς φυγομάχησαν . Την ώρα του <<πολέμου>> λυποτάκτησαν .
Είναι εκείνοι που την περίοδο 2004 - 2009 κατάφεραν να γραφτούν στο βιβλίο γκίνες , ως η πρώτη κατά πλειοψηφία κοινοβουλευτική ομάδα αποσύρει τους βουλευτές της για να μην ψηφίσουν για την σύσταση προανακριτικής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου.
Είναι εκείνοι που έκλεισαν την Βουλή ένα μήνα πριν. Έκλεισε την βουλή Ο Καταστροφέας για να παραγραφούν όλα τα αδικήματα τους, έκλεισε το άνδρο της Δημοκρατίας λες και ήταν παραμάγαζο του. Αυτή είναι η ιδεολογία τους.
Έχουμε αναρρωτηθεί με ποιους συγκυβερνάμε ;
Το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα της Ελλάδος έγινε επι κυβερνήσεως Καραμανλή, και πάλι ο Στρατηγός άνεμος έφταιγε έλεγαν χωρίς ίχνος ντροπής .
Με εκείνους που αντί για νοσηλευτές διόριζαν αγροφύλακες , γαλάζια παιδιά.
Με αυτούς που έτρεφαν ψεύτικες ελπίδες στα νέα παιδιά με τα προγράμματα stage
Οι Ευρωπαίοι μας έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για εκτροχιασμό του ελλείμματος αδιάφορος ο Καραμανλής, άμεσος όμως αποκεφαλισμός του του υπουργού οικονομικών κ. Αλαγοσκούφη επειδή είπε την αλήθεια.
Με εκείνους που κατάφεραν επί κυβερνήσεως τους να οδηγήσουν την χώρα σε επιτήρηση.
Με αυτούς που το έλλειμμα εκτοξεύτηκε μην λαμβάνοντας εγκαίρως μέτρα με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο σημείο μηδέν...
Και όμως οι <<εμπρηστές>> μας κουνούσαν και το δάκτυλο...
Mε τους υπεύθυνους που έτρεφαν τους αγανακτισμένους δυναμώνοντας το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, κάνοντας θέατρο του παραλόγου το Κοινοβούλιο με την ψεύτικη ελπίδα που προσποιήθηκαν στο λαό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τρεφει ψεύτικες ελπίδες . Άλλα λέει ο Πρόεδρος , άλλα ο εκπροσωπος τύπου του κόμματος, άλλα ψηφίζουν οι βουλευτές του και ο οικονομικός τομέας του κόμματος διαψεύδει την συνιστώσα Λαφαζάνη.
Δυστυχώς αυτή είναι πολιτική της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως.
Για πλουραλιστικό Δημοκρατικό διάλογο δικαιολογούνται αλλά με ποιον τελικά θα πάνε στην Καγκελάριο δεν μας είπαν...
Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον. Το μέλλον ανήκει σε εμάς, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο και το πιο δημοκρατικό. Εμείς πρέπει να ανταπεξέλθουμε στην κρίση και να επανέλθουμε με πρωτοπόρες ιδέες, εναλλακτικές λύσεις , να παρασύρουμε μαζί μας και πάλι τον κόσμο να πιστέψει σε μια άλλη Ελλάδα. Με οδηγό τις Αρχές και τις Αξίες μας.
Ο Αγώνας για την κοινωνική δικαιοσύνη ήταν από τους πρωταρχικούς στόχους του Ανδρέα και εμείς πρέπει να το διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο.
Ας αφήσουμε την μιζέρια και τις προσωπικές αψιμαχίες , έχουμε χρέος απέναντι στην πατρίδα μας.





Συντροφικά ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων Δημητροκάλλης Σταμάτιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: