Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μία νίκη αφιερωμένη στον Γιάννη

Με πίεση στο σερβίς και καλό μπλοκ αλλά και την Τσβετάνοβα να είναι η κορυφαία για ακόμα μια αγωνιστική ο Πανναξιακός πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα 1-3 σετ επί του Μαρκόπουλου!
Το Μαρκόπουλο μπήκε δυνατά στο ματς και με τις επιθέσεις της Πράντο όμως προηγήθηκε με 3-0, όμως το καλό σερβίς της Σαλούστρου από το 4-3 μέχρι και το 8-4 προκάλεσε τρικυμία στην υποδοχή των γηπεδούχων, τα λάθη των οποίων αποδείχθηκαν βούτυρο στο ψωμί της ασταμάτητης Τσβετάνοβα. Έτσι η ομάδα της Νάξου διατηρώντας σταθερά μία διαφορά 3-4 πόντων έκανε με 25-17 δια χειρός της Βουλγάρας άσους της το 1-0 σετ.
Στο β’ σετ η «οικοδέσποινα» αντέδρασε με το καλό σερβίς της Σμουτς προηγήθηκε με 8-6, το καλό μπλοκ των φιλοξενούμενων έφερε με 12-12 το σκορ στα ίσια, αλλά και πάλι το Μαρκόπουλο, με επιθετική πολυφωνία και λάθη του Πανναξιακού ανέβασε τη διαφορά στο 17-13 και ισοφάρισε σε 1-1 με 25-21.
Στο 3ο σετ ο τεχνικός των φιλοξενούμενων κ. Κόβαζιτς, ξεκίνησε με ακραία τηνΛαδένη αντί της Τοτσίδου και ο Πανναξιακός με πρώτο βιολί την Τσβετάνοβα ξέφυγε με 9-5. Το μυαλωμένο όμως παιχνίδι της Κάρτερ οδήγησε το Μαρκόπουλο στην ισοφάριση με τη Σμουτς σε 12-12. Οι καλές άμυνες της οικοδέσποινας, σε συνδυασμό με τα λάθη και την αναποτελεσματικότητα στην επίθεση της νησιώτικής ομάδας, άνοιξε με 20-16 την ψαλίδα της διαφοράς για τις παίκτριες του κ. Ιβάνοβιτς, όμως ηΔιώτη έφερε ξανά την ομάδα της μπροστά με 21-20 και με τρία συνεχόμενα λάθη των αντιπάλων του ο Πανναξιακός ζευγάρωσε από την επίθεης της Διώτη με 25-22 τα κερδισμένα του σετ, 2-1.
Στο 4ο σετ έγινε φοβερή μάχη καθώς το Μαρκόπουλο στην προσπάθειά του να κρατηθεί στον αγώνα, προηγήθηκε 8-7 με την Δικαιούλια. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι και το 9-9, καθώς κάπου εκεί τα λάθη των γηπεδούχων και το βελτιωμένο μπλοκ του Πανναξιακού με ένα σερί 12-2 πόντων ανέβασαν τη διαφορά στο 21-11 υπέρ των φιλοξενούμενων, που πανηγύρισαν μαζί με τους λιγοστούς φιλάθλους τη δεύτερη συνεχόμενη φετινή τους νίκη με 25-13, 3-1 σετ.
Τον τίτλο της MVP δικαιολόγησε στο έπακρο η Βουλγάρα διαγώνια του Πανναξιακού,Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα η οποία ακόμη και με… απεριποιήτα νύχια, αφού δεν έκανε ακόμα χρήση της προσφοράς ομορφιάς που κέρδισε μαζί με τον τίτλο της κορυφαίας, έδειξε πέρα από τους 29 πόντους της σε κάποιες φάσεις την κλάση της. Με τα θεαματικά δυνατά της χτυπήματα και το καλό της μπλοκ είναι βέβαιο πως η «Γκάμπι» θα είναι υποψήφια και για άλλες μελλοντικές ατομικές διακρίσεις.
Το Μαρκόπουλο είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το ματς , ωστόσο μετά την αντεπίθεση του Πανναξιακού στο 3ο σετ τα κορίτσια του κ. Ιβάνοβιτς, φάνηκε ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, δεν έχουν ακόμη την εμπειρία και τη δυνατότητα να διαχειρίζονται αποτελεσματικά πιεστικές καταστάσεις, κάτι το οποίο θεωρείται βέβαιο πως θα το καταφέρουν στο μέλλον, καθώς έχουν πολλές δυνατότητες

Βιργινία Δικιαούλια (Μαρκόπουλο): «Κάναμε πολλά λάθη στο β” σετ και ενώ ήμασταν μπροστά, στη συνέχεια «πέσαμε». Έτσι δημιουργήσαμε κόντρα στο παιχνίδι, χωρίς να υπάρχει λόγος και με δική μας ευθύνη βάλαμε τον αντίπαλο στο ματς, καθώς κάπου εκεί φάνηκε η απειρία μας«.

Σαλούστρου Άννα (Πανναξιακός): «Το γήπεδο αυτό μου φέρνει πολλές αναμνήσεις καθώς με την ομάδα του Μαρκόπουλου και με τις αθλήτριες του δεθήκαμε πολύ και είμαστε πολύ αγαπημένες. Σήμερα όμως θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη, την οποία αφιερώνουμε στη σύζυγο και στα παιδιά του αδικοχαμένου Γιάννη Συμεώνογλου, που συγκλόνισε το νησί μας. Κάναμε αρκετά λάθη, αλλά στο τέλος συνήλθαμε και αποδείξαμε πως είμαστε ομάδα»

Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα (Πανναξιακός): «Μετά το α” σετ αρχίσαμε να κάνουμε πολλά λάθη, αλλά είμαι ευτυχισμένη που κερδίσαμε. Είχαμε προετοιμαστεί καλά, αλλά από κάποιο σημείο και μετά είμασταν νευρικές και κάναμε πολλά αβιάστα λάθη. Δώσαμε πολλούς πόντους-δώρα και θεωρώ πως αν δεν υπήρχαν αυτά, θα είχαμε κερδίσει με 3-0. Το σημαντικό πάντως είναι πως κατακτήσαμε στο τρίποντο και δεν είχαμε κάποια απώλεια βαθμών.»

Τα σετ: 1 – 3 (17:25, 25:21, 22:25, 13:25)

Μαρκόπουλο (Ιβάνοβιτς): Κάρπεντερ 5, Δικαιούλια 5, Πράντο 16, Ψωμά 9, Λιάγκη 8 Σμουτζ 10, λίμπερο η Κοκκίου (38% υποδοχή), Παπαδάτου, Οικονομοπούλου, Πολυδώρου

Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Τσέσλιαρ 5, Σαλούστρου 2 , Τοτσίδου 2, Εμμανουηλίδου 9 (3 μπλοκ), Τσβετάνοβα 29, Διώτη 13, λίμπερο η Κελεσίδου (43% υποδοχή ), Λαδένη 6, Γιοβιτς, Πασσιά, Κιουτσούκη



Δεν υπάρχουν σχόλια: