Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Η ομιλία του προέδρου του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Νάξου στην ετήσια γενική συνέλευση του Ε.Σ.Ν.

Συναδέλφισες  και  συνάδελφοι, καλησπέρα.
Σας καλωσορίζω στην ετήσια γενική συνέλευση του Ε.Σ.Ν. που πραγματοποιείται εντός της κρίσης που πλήττει τις επιχειρήσεις μας, εδώ και 6 χρόνια.


   Όπως όλοι γνωρίζετε, το νέο προεδρείο του συλλόγου και εγώ αναλάβαμε καθήκοντα στην   1ην Μαΐου του 2013.


Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε  με εντατικούς ρυθμούς, προωθώντας τις θέσεις  και τα αιτήματα των εμπόρων στους αρμόδιους φορείς  και   υλοποιώντας  δράσεις  προς όφελος της τοπικής αγοράς ...
Στο διάστημα αυτών των 17 μηνών συγκαλέσαμε 29 συμβούλια και συζητήσαμε 120 θέματα τα οποία αφορούσαν την ομαλότερη καθημερινότητα του συνάδελφου επιχειρηματία καθώς και την διευκόλυνση της δράσης του εντός  της  οικονομικής  κρίσης.
Οι εξελίξεις όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι ραγδαίες και  έχουν διαμορφωθεί σημαντικές αλλαγές σε πολλούς τομείς που μας αφορούν αλλαγές οι οποίες δυσχεραίνουν την επιχειρηματικότητα στη βάση της.


Η δυσαρέσκειά μας είναι μεγάλη για τα προβλήματα πού αντιμετωπίζουμε στην δύσκολη καθημερινότητά μας, παράλληλα με την αγωνιώδη προσπάθειά μας να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας  ανοικτά.


Και καθώς δεν υπάρχει καμία στήριξη από την Πολιτεία, καλούμαστε να δώσουμε μόνοι μας αυτόν τον αγώνα επιβίωσης, βρίσκοντας λύσεις σε προβλήματα που καθημερινά δυσχεραίνουν από νέα μέτρα που εφαρμόζονται αλλά και από την αδιαφορία των Κυβερνώντων.


Ο εμπορικός κόσμος της Νάξου, πρέπει να καταλάβει πως ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ» είναι το όπλο του.
Είμαστε δίπλα τους και θέλω να ξεκαθαρίσω, πως η πόρτα του Συλλόγου είναι ανοικτή για όλους, χωρίς διακρίσεις πέραν κομματικών ιδεολογιών και ταυτοτήτων  μιας και ο σκοπός του Συλλόγου δεν είναι αυτός.
                                                        
Ο εχθρός είναι κοινός και το κακό δυστυχώς, έχει «χτυπήσει» πλέον τη πόρτα όλων των μικρών επιχειρήσεων και στην περιοχή μας.


Οι καιροί είναι δύσκολοι, απαιτείται αναδιοργάνωση, αλληλεγγύη και αγώνας, μέσα από την θεσμική μας ιδιότητα, ως τοπικός συνδικαλιστικός  φορέας .
Εμείς θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές και του καταστατικού μας ώστε να εναρμονίζεται με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής, θα αναβαθμίσουμε δηλαδή μέσα από μια νομική φόρμουλα, την ισχύ του συλλόγου μας…»  
Μια μεταρρύθμιση  που έπρεπε να είχε γίνει χθες.


Που είναι και το προαπαιτούμενο για τη μετάβαση του συνδικαλισμού στη νέα εποχή.


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα για τον Εμπορικό  Σύλλογο Νάξου, η Διοίκηση του οποίου, τιμώντας την μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία του, στέκεται-παρά τις αντιξοότητες - στο ύψος τον περιστάσεων και δίπλα στους επιχειρηματίες  - μέλη του, με συνεχείς παρεμβάσεις και δράσεις για την προάσπιση των συμφερόντων τους.
     
Έχουν επιτευχθεί αρκετοί στόχοι αυτή τη χρονιά, αλλά  μένουν και πολλά να γίνουν ακόμη που απαιτούν υπομονή και επιμονή.


Διαθέτουμε και από τα δυο, γι’ αυτό και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε..


 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013-2014
Θα περάσω τώρα στον απολογισμό δράσης του Συλλόγου μας για το 2013-2014, για να δώσω στη συνέχεια τον λόγο στους υπόλοιπους συναδέλφους που θέλουν να τοποθετηθούν.
Στην προσπάθεια μας να μειώσουμε τα λειτουργικά έξοδα του Συλλόγου μας καταφέραμε  τη συστέγαση του Ο.Α.Ε.Ε. με το ΙΚΑ (και έτσι απαλλάξαμε τον σύλλογο μας  από την υποχρέωση συμμετοχής του ενοικίου) και με προσωπική μας παράσταση στη Διοικήτρια του ΟΑΕΕ κ. Γεωργία Κωτίδου, ζητήσαμε και πετύχαμε την στελέχωση του γραφείου με έναν υπάλληλο άμεσα και για έναν δεύτερο   αργότερα.
Επίσης πετύχαμε τη μεταφορά του γραφείου του Συλλόγου μας  σε χώρο  που μας παραχώρησε η Περιφέρεια καθώς και την πρόσληψη 2 υπαλλήλων (Μέσω επιδοτούμενου προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ) δια την καλύτερη γραμματειακή υποστήριξη του γραφείου, ενημέρωση των μελών μας και οργάνωση  επιμορφωτικών σεμιναρίων.
Συγκρατήσαμε τη συνδρομή των μελών μας, διαμορφώνοντάς την, για τις ατομικές επιχειρήσεις σε 10 ευρώ, το εξάμηνο, ποσό το οποίο είναι συμβατό με την δυσχερή εποχή που βιώνουμε όλοι.
Συμμετείχαμε στα επιδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ < VOUCHER ΑΝΕΡΓΩΝ >18-24, 24-29, 29-66,  με καταγραφή του μη απασχολούμενου εργατικού δυναμικού του νησιού μας, με σκοπό την επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των ανέργων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτηση τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.


Ακόμα ο Σύλλογος μας είχε συμμετοχή στα Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ  2013 και την υλοποίηση τους με επιτυχία, με σκοπό, την απόκτηση δεξιοτήτων για την εφαρμογή νέων γνώσεων και την ταυτόχρονη ανάπτυξη επιχειρηματικού πνεύματος των εργαζομένων.
Μέσω των ανωτέρω αναμένεται να υπάρξουν και σεβαστά  έσοδα στο ταμείο  του συλλόγου μας.


Από αυτά τα προγράμματα του   ΟΑΕΔ δημιουργήθηκαν 3 τμήματα των 25 ατόμων το καθένα και υλοποιήθηκαν  άμεσα εντός του έτους 2013 Ακόμα  έχουμε ήδη καταθέσει   για άλλα 9 τμήματα ΛΑΕΚ , τα οποία Βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014.


Οργανώσαμε τηλεδιάσκεψη στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Νικοδήμου (σύνδεση με τη Νίκαια ) για το φλέγον θέμα του Ο.Α.Ε.Ε., ζήτημα το οποίο αφορά όλους τους επιχειρηματίες όλων των βαθμίδων ασφάλισης.
Συμβάλλαμε στην ενημέρωση των μελών με διοργάνωση ημερίδας  για οφειλέτες του Ο.Α.Ε.Ε. οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης και αδυνατούν να πληρώσουν τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που επιβάλλει ο Ο.Α.Ε.Ε. και πλέον με την έναρξη λειτουργίας του Κ.Ε.Α.Ο. κινδυνεύουν άμεσα με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, λογαριασμών κλπ, με τρόπο παράνομο, εκβιαστικό, αντισυνταγματικό


Επίσης υπήρξε ενημέρωση για φορολογικά θέματα, κόκκινα δάνεια και άλλα επιχειρηματικά θέματα ενώ δημιουργήσαμε συνεργασίες με εκπαιδευτικά κέντρα για επιμόρφωση των μελών μας σε θέματα όπως τεχνικών ασφαλείας & ΕΦΕΤ.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ
Ένα  εξαιρετικά φλέγον ζήτημα που απασχολεί τον εμπορικό κόσμο αυτό το διάστημα είναι οι συσσωρεμένες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.


Η οικονομική δυσπραγία και η κατακόρυφη πτώση του τζίρου μας, έχουν ως αποτέλεσμα, όχι μόνο την αδυναμία εξόφλησης  της μηνιαίας εισφοράς στο ταμείο, αλλά ακόμα και την υπαγωγή σε ρύθμιση,  για το μεγαλύτερο ποσοστό των συναδέλφων επιχειρηματιών, που φτάνει  το 60% σε τοπικό επίπεδο.


ΕΜΕΙΣ,Παρέχουμε δωρεάν  νομικές συμβουλές από τον συνεργαζόμενο προς τούτο δικηγόρο Νάξου κ. Σπύρο Λιαγκρή σε όποια μέλη μας το επιθυμούν, όπου η νομική μας υπηρεσία θα προσφέρει κατευθυντήριες οδηγίες  προς τους εμπόρους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που  αντιμετωπίζουν προβλήματα στην δραστηριότητά  τους.
ΔΡΑΣΕΙΣ
Συμμετείχαμε  και  τοποθετηθήκαμε στο  7ον Συνέδριο των εμπορικών συλλόγων  Κυκλάδων  στην Σαντορίνη  όπου συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα  που μας απασχολούν και αναζητήθηκαν κοινής τρόποι δράσης και διεκδίκησης αυτών.


Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα που μας έκανε ο πρόεδρος  και η Διοίκηση της  Olympic Air. Σκοπός της Συμμετοχής μας ήταν η ανταλλαγή  απόψεων για πιθανές ενέργειες που θα συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση της κίνησης  των δρομολογίων της Νάξου, όσο και για την αιτούμενη, από όλη τη κοινωνία των νήσων,  μείωση των ναύλων.
Παρευρεθήκαμε στη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ με θέμα το Ακτοπλοϊκό δίκτυο στις Κυκλάδες που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή  Ουρσουλινών και θέσαμε τους προβληματισμούς μας & τις απόψεις μας για τα ακτοπλοϊκά  προβλήματα  που  αντιμετωπίζουν τα νησιά μας.
Συμμετείχαμε σ’ όλες τις επιτροπές και διαβουλεύσεις για θέματα Τουρισμού, Κυκλοφοριακoύ, κ.α. ακόμα και στις κινητοποιήσεις  για  το  Νοσοκομείο μας .
Συμμετείχαμε σε συμβούλια της Ομοσπονδίας με θέματα Ο.Α.Ε.Ε. – Φορολογικό – Κυριακάτικη Αργία κ.α. όπως & σε συμβούλια του Επιμελητηρίου  μέσω  τηλεδιάσκεψης.
Διαβουλευτήκαμε με τον αντιπεριφεριάρχη Νοτίου Αιγαίου και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, για τις περιοχές που θα επιτρεπόταν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και πετύχαμε να αποδεχτεί πλήρως την πρόταση μας, ενώ επίσης  παραδώσαμε επίσημο έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται η  απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Σ.N  , να δεχτεί ως εργάσιμες τις 7 νομοθετημένες Κυριακές και καμία άλλη περαιτέρω Κυριακή του έτους εκτός την τελευταία Κυριακή του χρόνου πριν την Πρωτοχρονιά.


Επίσης ζητήσαμε την λειτουργία των Τουριστικών Καταστημάτων κατά την θερινή περίοδο να παραμένουν ανοικτά  πέρα από τις  21:00μμ μέχρι τις 24:00 το βράδυ από Δευτέρα έως Σάββατο αλλά και τις Κυριακές .


Συναντηθήκαμε με τον αστυνομικό διευθυντή  Κο  Νίκο Τσιμπογιάννη   και του θέσαμε – ενόψει και της  καλοκαιρινής σαιζόν- τα θέματα που μας απασχολούσαν όπως το παραεμπόριο εντός  της  πόλης  και  στις  παραλίες,  το κυκλοφοριακό, τις κλοπές  εντός  και  εκτός  του  ωραρίου  καταστήματος  κλπ.


Για την πάταξη και την αντιμετώπιση του παραεμπορίου ζητήσαμε  να ενεργοποιείται συχνότερα το μεικτό κλιμάκιο παραεμπορίου αποτελούμενο από προσωπικό του αστυνομικού τμήματος του λιμεναρχείου και του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Νάξου και να πραγματοποιούνται στοχευόμενοι έλεγχοι με σκοπό τη δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.


Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων εντός της τουριστικής περιόδου 2014, τα αποτελέσματα που προέκυπταν ήταν  θεαματικά  και  αποτελεσματικά.


Επισημαίνεται ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και κατά την χειμερινή περίοδο σε όλη την περιφέρεια  της Νάξου μιας και το νησί μας δεν το αντιμετωπίζουμε ως μια ευκαιριακή καλοκαιρινή «αρπαχτή» αλλά το ζούμε και το συνδράμουμε καθημερινά 365 ημέρες το χρόνο.


Διαμαρτυρηθήκαμε  προς στις λιμενικές αρχές για την έλλειψη αστυνόμευσης που υπάρχει κατά την έλευση των πλοίων στο λιμάνι της πόλης μας, αφού δεκάδες παράνομοι μικροπωλητές που στερούνται άδεια διάθεσης προϊόντων και παραστατικών, εισέρχονται στο νησί μας προκαλώντας άμεση ζημιά στα καταστήματα της πόλης  μας.


Πιέσαμε έντονα τον Δήμο Νάξου μέσω δημοσιευμάτων, και προσωπικών παρεμβάσεων για την άμεση & ταχύτατη ολοκλήρωση των έργων που αφορούν το Κυκλοφοριακό τόσο  επί της οδού Παπαβασιλείου, όσο επί των οδών Κοντολέoντος, &  Παπαρρηγοπούλου, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων των καταστημάτων.


Ταυτόχρονα  ζητήσαμε την έκδοση ανακοίνωσης προς τους παρόδιους που να τους γνωστοποιεί πότε θα πραγματοποιηθούν έργα μπροστά στο κατάστημά τους και τον χρόνο που θα διαρκέσουν.
 
Όσον αφορά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του κυκλοφοριακού και τις μονοδρομήσεις διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν τα αναμενόμενα.


Ο Εμπορικός Σύλλογος θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τους αρμοδίους για επανεξέταση του θέματος προκειμένου να επιδιορθωθούν λάθη και παραλείψεις που τυχόν υπάρχουν και ζημιώνουν τους συναδέλφους επαγγελματίες .


Διαμαρτυρηθήκαμε επίσης έντονα στον Δήμο Νάξου αφενός  για μεγαλύτερο  φωτισμό στην παλιά αγορά, στην οδό Παπαβασιλείου, στον δρόμο προς την πλατεία Πρωτοδικείου, διότι μετά την αφαίρεση των φωτεινών πινακίδων από της προσόψεις των καταστημάτων μας  η αγορά της πόλης μας έμοιαζε σαν σκοτεινό, & εγκαταλελειμμένο τοπίο προς τον επισκέπτη της.


Όσον αφορά την προέγκριση μεγάλου πολυκαταστήματος σουπερ μάρκετ προς  στην ΕΑΣ  ΝΑΞΟΥ 1080τμ. αλλά και τα LIDL, η οποία δόθηκε χωρίς καμία ενημέρωση προς τον Συλλόγο μας,  αποσπάσαμε την δέσμευση τόσο του κ. δημάρχου όσο και των συνεργατών του ότι δεν θα προχωρούσαν στην τελική  αδειοδότηση, δέσμευση την οποία και τήρησαν ως νέα δημοτική αρχή.
Δεσμεύσεις  επίσης αποσπάσαμε και από τους υποψήφιους Δημάρχους  κ.Νίκο Μαϊτό ,τον κ. Βασίλη Βρούτση και από την κ.Ευδοκία Ψαρρά.


Το Δ.Σ. το Συλλόγου προχώρησε και περαιτέρω, με έγγραφο προς την αποκεντρωμένη διοίκηση υπενθυμίζοντας τους με Υπόμνημα τις ιδιαιτερότητες των νησιών μας καθώς και τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να δοθούν άδειες σε τέτοιου είδους πολυκαταστήματα στο νησί μας.
 
Τελικά, οι άδειες εδόθησαν αλλά δεν τερματίσθηκαν οι από μέρους μας ενέργειες, συνεχίζουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στα πλαίσια της ισονομίας και της Συνταγματικής νομιμότητας.


Σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις που αφορούν τοπικά θέματα όπως ΤΑΙΠΕΔ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ, και άλλα θέματα εμπορίου Ο.Α.Ε.–ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ - ΚYPIAKATIKH ΑΡΓΙΑ κ.α.   συναντηθήκαμε με πολιτικούς  του νομού μας ξεχωριστά και τους ενημερώσαμε για τις θέσεις και τις αντιρρήσεις μας  ζητώντας τους να μεταφέρουν τις απόψεις μας και να αντιταχθούν στα σχέδια της κυβέρνησης.


Ακόμα, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στα μέλη μας, αυτή τη χρονιά προχωρήσαμε δυο βήματα παραπέρα.


Το ένα αφορά την δημιουργία ενός αρχείου ηλεκτρονικών διευθύνσεων των μελών μας, ώστε όλοι να ενημερώνονται για όλη την οικονομική επικαιρότητα που επηρεάζει τη λειτουργία της επιχείρησης και την καθημερινότητα του επαγγελματία και για τις ενέργειές μας και όλοι να μπορούν να μας προτείνουν επόμενες ενέργειες.   Kαι


Το δεύτερο βήμα έχει να κάνει με την αναβάθμιση  της ιστοσελίδας μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση μέσα από την οποία μπορεί κανείς να ενημερώνεται για όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο του εμπορίου αλλά και για τις δράσεις του Συλλόγου μας.


Πιστεύω ότι από αυτή την προσπάθειά μας θα βγήκε κάτι καλό.


Γατί  στον σύλλογο δεν αποφασίζουν μόνο οι 9 σύμβουλοι του Δ.Σ. σύμφωνα με το νόμο αλλά και όλα   τα μέλη που δήλωσαν τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις και γίνονται έτσι κοινωνοί και συμμέτοχοι των ενεργειών μας, έχοντας -πιστέψτε με- καθοριστική δύναμη στη διαμόρφωση των αποφάσεών μας για ανάληψη πρωτοβουλιών, ενεργειών και δράσεων κατά το δυνατό, από περισσότερους  αποδέκτες  και ελπίζουμε να συμβάλουν στον εντοπισμό λαθών και παραλείψεων.

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Με τη Συμμετοχή του συλλόγου μας στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θέλοντας  να συμβάλουμε στην δημιουργία εορταστικού κλίματος της αγοράς κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και του ερχομού του νέου έτους.
Την περίοδο των Χριστουγέννων, οργανώσαμε υπαίθρια  συναυλία με κεράσματα  και μουσική ,σε κεντρικούς δρόμους της Νάξου, για τέταρτη συνεχή χρονιά, με τη βοήθεια των συναδέλφων στήσαμε την Φάτνη, και σε συνδιοργάνωση με τον ΝΟΠΠΑΠΑ καταφέραμε την πρωτότυπη εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά στην Νάξο την άφιξη του Αι Βασίλη πάνω σε άμαξα και ξεκινώντας από την Φάτνη κινήθηκε σ’ όλη την Πόλη μοιράζοντας δώρα & γλυκά στα παιδιά.


Θέλουμε και ευελπιστούμε  η στενή σχέση και συνεργασία που είχαμε  με τον ΝΟΠΠΑΠΑ να συνεχιστεί και στο μέλλον για ακόμα περισσότερες δραστηριότητες που σκοπό θα έχουν το όφελος της τοπικής κοινωνίας  και των συναδέλφων.


Στόχος των ανωτέρω δεν ήταν μόνο η αύξηση της επισκεψιμότητας και η τόνωση της αγοραστικής κίνησης αλλά και η τόνωση του εορταστικού κλίματος στην δοκιμαζόμενη  κοινωνία μας.


Επίσης μουσική ατμόσφαιρα που δημιουργήσαμε με την εγκατάσταση ηχείων σε μεγάλο μέρος στην αγορά της παλιάς πόλης,  από μέρους μας,  δημιούργησε ένα ευχάριστο κλίμα για τους καταναλωτές, και τους επισκέπτες μας.


Μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στα γραφεία του Συλλόγου μας .


Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας Κος Καλίνικος  ο οποίος και ευλόγησε την Πίτα , αρκετά Πολιτικά πρόσωπα , μέλη του ΔΣ, δημοσιογράφοι & πλήθος συναδέλφων.


Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο Σύλλογο καθώς και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.


Ολοκληρώνοντας την ομιλία μου, θέλω να σας διαβεβαιώσω πως για εμάς δεν υπάρχουν «αντίπαλοι» ούτε στο συμβούλιο του συλλόγου ούτε στον εμπορικό κόσμο γενικότερα.
Αντίπαλοι μας είναι μόνο τα προβλήματα σας και  σκοπό  έχουμε  να  συνεχίσουμε  με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό και ένταση τις προσπάθειες για γνωστοποίηση αυτών και φυσικά εξεύρεση λύσεων όπου είναι δυνατόν,
για αυτό και θέλω να σας καλέσω όλους να συνδράμετε το έργο του συλλόγου  με την παρουσία σας,  τον λόγο σας και την δημιουργική  κριτική  σας.
Πραγματικά  σας  έχουμε  ανάγκη  μιας  και       ο  Εμπορικός  Σύλλογος   είσαστε εσείς!!!!  
Σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας,
δίπλα μας,
συνοδοιπόρους  μας  σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσης,
που δεν αφορά μόνο εμάς,
αλλά πρωτίστως  τα παιδιά μας  και τις γενιές που θα ακολουθήσουν μετά από εμάς  γι’ αυτό και οφείλουμε να βγούμε νικητές.
Από την πλευρά μου σας υπόσχομαι  ότι όλοι μαζί θα καταβάλλουμε την μέγιστη προσπάθεια για  εσάς.

Ευχαριστώ                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια: