Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Επική πρόκριση του Πανναξιακού επί της Μινχάσκα Μινσκ

Ο Πανναξιακός έγραψε ιστορία απόψε στο κατάμεστο κλειστό του ΔΑΚ, καθώς στην παρθενική του συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κατόρθωσε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Challenge Cup, ανατρέποντας το σκορ (3-1) της πρώτης αναμέτρησης στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας!

Η ομάδα του Μινσκ, φάνηκε πραγματικά ''λίγη'' μπροστά στις ορέξεις των γηπεδούχων, οι οποίοι ευτύχησαν να έχουν σε καταπληκτική βραδιά τη Βουλγάρα διαγώνια Τσβετάνοβα, η οποία ήταν ο άσος στο μανίκι του Κόβαζιτς!
Στο 1ο σετ, η ομάδα της Νάξου, διατηρώντας διαφορά ασφάλειας στη μεγαλύτερη διάρκεια, καθάρισε σχετικά εύκολα με 25-19, εκμεταλλευόμενη το επιθετικό σερβίς και τα λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων.
Στο 2ο σετ, όταν τα πράγματα ζόρισαν και ο Πανναξιακός βρέθηκε πίσω με 8-9... η Τσβετάνοβα ήταν εκεί! Με ηγετική εμφάνιση πήρε την ομάδα στους ώμους της, οδηγώντας την αρχικά στο 18-18 και στην κατάκτηση του τελικά με σκορ 25-20.
Κατάρρευση στο 3ο σετ για τις Λευκορωσίδες (25-17), με τις Ναξιώτησες να κάνουν πάρτι τελειώνοντας το ματς με 3-0 δείχνοντας ότι αυτή η πρόκριση θα ήταν δύσκολο να χαθεί...
Στο χρυσό σετ, το μόνο που χρειαζόταν να συμβεί, ήταν η Τσέσλιαρ να ''ταϊζει'' την Τσβετάνοβα, με την τελευταία να τελειώνει τις επιθέσεις τη μια μετά την άλλη και τον Πανναξιακό να φτάνει στην επικράτηση με 15-10, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο που γέμισε το ΔΑΚ και έσπρωξε την ομάδα προς το θρίαμβο.
Ο Πανναξιακός στην επόμενη φάση (στους 32) θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ζευγαριού του CEV Cup Νοσατέλ (Ελβετία) – Μάριμπορ (Σλοβενία) με τις Σλοβένες να έχουν κερδίσει με 3-2 στο πρώτο ματς και τον επαναληπτικό να διεξάγεται σήμερα στις 21.30 στην Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: