Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

ΤΕΛΙΚΑ, θα την κάνει την παρέμβασή του στην χερσαία ζώνη (του πληγέντος άσχημα, προ μηνών, από την θεομηνία) Απόλλωνα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου. Την απόφαση αυτή έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του εν λόγω Νομικού Προσώπου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, ομόφωνα.
Πρόκειται για μια παρέμβαση (αποκατάσταση των ζημιών) «συγκεκριμένη». Προσαρμοσμένη δηλ., στο πλαίσιο των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας που αφορά στην εκτέλεση έργων «με απευθείας ανάθεση». Και εξηγούμαστε. Η πλήρης αποκατάσταση του Απόλλωνα (που έγινε «κομμάτια» από την καλοκαιρία του διημέρου 11&12 Φεβρουαρίου 2015) απαιτεί και χρόνοι και χρήμα. Χρόνος όμως δεν υπάρχει. Το καλοκαίρι είναι πια πολύ κοντά!... Χρήμα υπάρχει!... Αλλά για να δαπανηθεί κοντά 1 εκατ. «ευρώ» για την πλήρη αποκατάσταση της χερσαίας ζώνης της εν λόγω παράκτιας περιοχής, θα πρέπει να κινηθούν άλλες διαδικασίες. Όπως: διαγωνισμός, εκπόνηση/σύνταξη μεγάλης (και δαπανηρής) μελέτης, εγκρίσεις περιβαλλοντικές, αδειοδοτήσεις και άλλα πολλά… Γι’ αυτό και περιορίζεται τούτη την εποχή , πειθαναγκάζεται θα λέγαμε τούτη την εποχή, να «τρέξει» μιας μικρής κλίμακας μελέτη, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, με την διαδικασία της «απευθείας αναθέσεως»...
«Μπαλωματική» πλην όμως απαραίτητη η παρέμβασή του σε μια περιοχή που δεν είναι νομιμοποιημένη από τον ξεχαρβαλωμένο κρατικό μηχανισμό (Υπουργεία, Κτηματική Υπηρεσία κ.λπ.).
Επιβεβαιώθηκε η «Κ»… / Πάμε για «μπάλωμα»… / Δεν γίνεται αλλιώς, τώρα…
Η «Κ» προ τριών εβδομάδων είχε την πληροφορία που επιβεβαιώθηκε χτες ότι η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (ή άλλως, η Κτηματική του Ελληνικού Δημοσίου) άναψε το «πράσινο φως» στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου για την αποκατάσταση των ζημιών στην χερσαία ζώνη του Απόλλωνα. «Δεδομένου του επείγοντος του θέματος, της κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας και την προφορική εντολή της Εισαγγελέως Νάξου για επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασης των ζημιών, συναινούμε στην άμεση επέμβαση του φορέας σας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, υπό την προϋπόθεση να υπάρξει από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετική μελέτη, η οποία θα αφορά τις υπάρχουσες και μόνο κατασκευές και σε καμία περίπτωση δεν θα αφορά νέες κατασκευές», αναφέρει σε ένα από τα προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου έγγραφά της η Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας. Και προσθέτει: «Υπενθυμίζουμε ότι οι ανωτέρω κατασκευές που υπέστησαν ζημιές αφορούν έργα προς νομιμοποίηση με την σχετική διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: