Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Μάθε παιδί μου Αγγλικά...

Έχω μια τρέλα με την ιστορία, τα ντοκιμαντέρ και τα επίκαιρα εποχής. Τα παρακολουθώ και τα αναζητώ φανατικά μέσα στο internet σε σχετικά site και στο youtube. Ούτε μία φορά δεν είδα τον Ντε Γκώλ να μιλάει Αγγλικά.
Ο δε Φιντέλ, πριν φάει το εμπάργκο και δεχτεί την επέμβαση των ΗΠΑ στον κόλπο των Χοίρων, είχε επισκεφτεί την έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη και είχε συνομιλίες με κορυφαίους αξιωματούχους στις ΗΠΑ.
Τα Αγγλικά του απαίσια και παιδικά – όσες φορές τα χρησιμοποίησε κατά την διάρκεια αυτού του ταξιδιού.
Προκαλώ όμως όποιον θέλει να ψάξει και να βρει αυτά τα video για να δει ότι δεν του καιγότανε καρφί. Ήξερε πως όλοι τον κοιτάζουν με θαυμασμό για αυτό που ήταν και για αυτό που έπραττε...

Ήξερε πως ήταν πιο σπουδαίος και πιο σημαντικός από τους αποφοίτους των αμερικανικών και ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που κυκλοφορούσαν στους δρόμους γύρω του.
Το ήξερε και αυτό φαινόταν από τον τρόπο που περπατούσε, που χαμογελούσε, που σήκωνε τα χέρια του για να περιγράψει με γλαφυρό τρόπο κάτι.
Όλοι αυτοί –δεξιοί κι αριστεροί– δεν έμοιαζαν με κάποιον άλλον, ήταν ο εαυτός τους.
Στην Νέα Υόρκη προχθές και στο ίδρυμα Κλίντον ο Αλέξης Τσίπρας ήταν κάτι περισσότερο από θλιβερός.
Σαν την μικρή πουτάνα που ήρθε από την φτώχεια του χωριού στην γκλαμουριά της μεγάλης πόλης.
Δίπλα, η πλούσια Γιάννα να τον περιφέρει σαν αξιοπρόσεκτο εξημερωμένο ζώο που ζούσε κάποτε μέσα στο αριστερό μεσογειακό δάσος. Κατάντια.
Ακόμα μεγαλύτερη η κατάντια ενός λαού που λίγα χρόνια νωρίτερα καμάρωνε για τον ΓΑΠ που μιλούσε τα Αγγλικά “σαν την μητρική” του γλώσσα και δεν νοιαζόταν που δεν μπορούσε να αρθρώσει σωστά μια ολόκληρη πρόταση στα Ελληνικά.
Ενός λαού που τώρα χαμογελάει με την ολοφάνερη ανεπάρκεια του Τσίπρα στην Αγγλική.
Του ίδιου λαού που δύο βδομάδες νωρίτερα έβρισκε τα επιχειρήματα του Τσίπρα στην Ελληνική ακαταμάχητα και γι” αυτό του έδωσε χαλαρά την πρώτη θέση και την πρωθυπουργία για δεύτερη συνεχόμενη φορά.



πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: