Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η τιμώμενη περιοχή στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016, που διεξάγεται με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, από τις 29/1 έως τις 01/02, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Την έκθεση που είναι αφιερωμένη στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών και τους παραγωγούς της χώρας, εγκαινίασε το βράδυ της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ παρόντες ήταν και οι Αντιπεριφερειάρχες Πρωτοτογενή Τομέα κ. Φιλήμων Ζαννετίδης και Αθλητισμού κ. Γιάννης Μαργαρίτης.
Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ διεξάγεται φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά με αμείωτη επιτυχία και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων παραγωγών ελληνικών προϊόντων και δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών που συρρέουν για να γνωρίσουν από κοντά τα ποιοτικά προϊόντα της χώρας μας και τους παραγωγούς τους.
Τα τοπικά προϊόντα των νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου έχουν φέτος την τιμητική τους και χαρίζουν στους επισκέπτες της έκθεσης ένα πραγματικό γευστικό ταξίδι στο Νότιο Αιγαίο. Οι ιδιώτες μπορούν να βρουν σπάνια, εξειδικευμένα προϊόντα μοναδικής ποιότητας και να κάνουν τις αγορές τους απευθείας από τους εκθέτες και οι επιχειρηματίες να κάνουν χρήσιμες επαγγελματικές επαφές.
Φέτος η ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι ακόμη πιο εμπλουτισμένη και ανανεωμένη, με ένα πλήθος από παράλληλες εκδηλώσεις που μετατρέπουν κάθε επίσκεψη σε μια μοναδική εμπειρία. Στο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, μαζί με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων-Δωδεκανήσου, μαγείρεψαν, ειδικά για τους επισκέπτες, μοναδικά πιάτα με πρώτες ύλες και συνταγές Aegean Cuisine.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, εγκαινιάζοντας την έκθεση δήλωσε μεταξύ άλλων:
“Είμαστε εδώ για να θαυμάσουμε και να απολαύσουμε τον αστείρευτο πλούτο των νησιών μας, την ασύγκριτη ποιότητα των τοπικών προϊόντων μας, το μεράκι των ντόπιων παραγωγών που συνεχίζουν με πάθος την παράδοση και την εξελίσσουν. Ο πρωτογενής τομέας, είναι άλλος ένας πυλώνας της βαριάς βιομηχανίας των νησιών μας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται σταθερά κοντά στους παραγωγούς μας, στηρίζει, προάγει και αναδεικνύει την δουλειά τους, αναδεικνύει την μοναδικότητα της Κουζίνας του Αιγαίου. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την διαδικασία ανάδειξης τεσσάρων μοναδικών προϊόντων των νησιών μας σε Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Συνεχίζουμε προγραμματίζοντας και νέες δράσεις στήριξης των τοπικών μας προϊόντων”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΞΠΟΤΡΟΦ συγκεντρώνει φέτος το έντονο ενδιαφέρον των κεντρικών ΜΜΕ, με πολλά ρεπορτάζ και αφιερώματα στους εκθέτες και τα προϊόντα τους.
Επισυνάπτεται η λίστα των συμμετεχόντων παραγωγών...
Την έκθεση που είναι αφιερωμένη στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών και τους παραγωγούς της χώρας, εγκαινίασε το βράδυ της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ παρόντες ήταν και οι Αντιπεριφερειάρχες Πρωτοτογενή Τομέα κ. Φιλήμων Ζαννετίδης και Αθλητισμού κ. Γιάννης Μαργαρίτης.
Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ διεξάγεται φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά με αμείωτη επιτυχία και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων παραγωγών ελληνικών προϊόντων και δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών που συρρέουν για να γνωρίσουν από κοντά τα ποιοτικά προϊόντα της χώρας μας και τους παραγωγούς τους.
Τα τοπικά προϊόντα των νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου έχουν φέτος την τιμητική τους και χαρίζουν στους επισκέπτες της έκθεσης ένα πραγματικό γευστικό ταξίδι στο Νότιο Αιγαίο. Οι ιδιώτες μπορούν να βρουν σπάνια, εξειδικευμένα προϊόντα μοναδικής ποιότητας και να κάνουν τις αγορές τους απευθείας από τους εκθέτες και οι επιχειρηματίες να κάνουν χρήσιμες επαγγελματικές επαφές.
Φέτος η ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι ακόμη πιο εμπλουτισμένη και ανανεωμένη, με ένα πλήθος από παράλληλες εκδηλώσεις που μετατρέπουν κάθε επίσκεψη σε μια μοναδική εμπειρία. Στο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, μαζί με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων-Δωδεκανήσου, μαγείρεψαν, ειδικά για τους επισκέπτες, μοναδικά πιάτα με πρώτες ύλες και συνταγές Aegean Cuisine.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, εγκαινιάζοντας την έκθεση δήλωσε μεταξύ άλλων:
“Είμαστε εδώ για να θαυμάσουμε και να απολαύσουμε τον αστείρευτο πλούτο των νησιών μας, την ασύγκριτη ποιότητα των τοπικών προϊόντων μας, το μεράκι των ντόπιων παραγωγών που συνεχίζουν με πάθος την παράδοση και την εξελίσσουν. Ο πρωτογενής τομέας, είναι άλλος ένας πυλώνας της βαριάς βιομηχανίας των νησιών μας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται σταθερά κοντά στους παραγωγούς μας, στηρίζει, προάγει και αναδεικνύει την δουλειά τους, αναδεικνύει την μοναδικότητα της Κουζίνας του Αιγαίου. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την διαδικασία ανάδειξης τεσσάρων μοναδικών προϊόντων των νησιών μας σε Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Συνεχίζουμε προγραμματίζοντας και νέες δράσεις στήριξης των τοπικών μας προϊόντων”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΞΠΟΤΡΟΦ συγκεντρώνει φέτος το έντονο ενδιαφέρον των κεντρικών ΜΜΕ, με πολλά ρεπορτάζ και αφιερώματα στους εκθέτες και τα προϊόντα τους.
Επισυνάπτεται η λίστα των συμμετεχόντων παραγωγών...
Ονοματεπώνυμο/Επωνυμία | Νομός | Νησί | Προϊόν | Περιγραφή Παραγόμενων Προϊόντων |
DM natural farming rhodes | ΔΩΔ | ΡΟΔΟΣ | φαρμακευτικά βότανα | αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα φυσικής καλλιέργειας |
Αλέξανδρος Κουρής και Σία ΟΕ, Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο | ΚΥΚ | ΤΗΝΟΣ | Καφέδες • Ροφήματα • Μπίρες | Μικρής παραγωγής , οι μπύρες ΝΗΣΟΣ ζυθοποιούνται με αργή, παραδοσιακή, απόλυτα φυσική διαδικασία που διαρκεί πάνω από έναν μήνα. 1. ΝΗΣΟΣ Pilsner 2. ΝΗΣΟΣ Βιολογική, All-Day Lager |
ΑΡΜΑΚΟΛΑ ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΙΖΑ | ΚΥΚ | ΤΗΝΟΣ | Ζυμαρικά • Δημητριακά • Όσπρια, Προϊόντα ζύμης• Αρτοσκευάσματα, Κονσερβοποιημένα Τρόφιμα | ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ |
ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ "ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΠΙΤΤΑ" | ΔΩΔ | ΡΟΔΟΣ | Προϊόντα ζύμης• Αρτοσκευάσματα, ΠΙΤΤΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ | "ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΠΙΤΤΑ" ΑΠΟ ΤΟ 1979 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΕΠΤΗ ΠΙΤΤΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΛΥΚΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ. |
Αφροδίτη Μπούχλα / Natura Nisyrana | ΔΩΔ | Νίσυρος | Γλυκά κουταλιού • Μαρμελάδες, Ηδύποτα, Κάπαρη, Πετιμέζι, Ηφαιστειακή Μάσκα προσώπου και σώματος | Σουμάδα, Κανελάδα, Βυσσινάδα, Πετιμέζι, Γλ. κουταλιού, Μαρμελάδες, Κάπαρη και την μοναδική Ηφαιστειακή μάσκα με παγκόσμια πατέντα |
ΒΑΒΟΥΛΑ-ΓΑΒΑΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ/ΓΑΒΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | ΔΩΔ | ΚΑΛΥΜΝΟΣ | Μέλι & Προϊόντα μελιού | ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΛΙ/ΜΕΛΙ -ΚΕΡΕΝΙΑ ΑΛΟΙΦΗ- ΒΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΛΙΣ- ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΕΛΙ ΚΑΛΥΜΝΟΥ- ΓΥΡΗ- ΒΑΣ.ΠΟΛΤΟΣ |
ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΩΖΕΦΙΝΟΣ | ΚΥΚ | ΣΥΡΟΣ | Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά προϊόντα | ΤΥΡΙ ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ ΠΟΠ |
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΙΔΕΝΑΣ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΙΔΕΝΑΣ Κ ΣΙΑ ΟΕ | ΔΩΔ | ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ | Προϊόντα ζύμης• Αρτοσκευάσματα | |
EDINA BOBROVNICZKA | ΔΩΔ | ΡΟΔΟΣ | Μέλι & Προϊόντα μελιού | μέλι-μέλι με κηρήθρα-κηρήθρα |
ΖΑΣΠΑ ΑΕ | ΔΩΔ | ΡΟΔΟΣ | Κρέας • Κρεατοσκευάσματα • Αλλαντικά | ΦΡΕΣΚΑ ΑΥΓΑ |
ΗΡΙΔΑΝΟΣ -ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ | ΔΩΔ | ΚΩΣ | Κρασιά • Ποτά • Αποστάγματα | ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΩΣ |
ΘΥΜΑΡΟΤΟΠΟΣ ΚΕΑ | ΚΥΚ | ΚΕΑ | Μέλι & Προϊόντα μελιού | |
ΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΛΙΜΗΛΟΝ ΝΑΞΟΥ | ΚΥΚ | ΝΑΞΟΣ | Γλυκά κουταλιού • Μαρμελάδες | Μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς-πράσινης πιπεριάς-κολοκύθα κίτρινη με τζίντζερ και σκινόκοκο Νάξου-κολοκύθι πράσινο με μέντα και με δυόσμο- κρεμμύδι με δεντρολίβανο-γλυκοπατάτα με τζίντζερ και μαρμελάδες φρούτων με βότανα και μπαχαρικά! |
Μελισσοκομία Τριδήμα | ΚΥΚ | Ανδρος | Μέλι & Προϊόντα μελιού | Μέλι, Βασιλικό Πολτό,Γύρη, Πρόπολη, Κερί |
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΕΒΕ | ΔΩΔ | ΡΟΔΟΣ | Μέλι & Προϊόντα μελιού | ΜΕΛΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΡΟΔΟΥ |
Μουζάκης Ι. Ανδρέας | ΚΥΚ | ΚΕΑ | Ζυμαρικά • Δημητριακά • Όσπρια, Γλυκά κουταλιού • Μαρμελάδες, Μέλι & Προϊόντα μελιού, Κρασιά • Ποτά • Αποστάγματα | Μέλι, Παστέλι, Κάππαρη, Λιαστή ντομάτα, Λικέρ, προϊόντα Βελανιδιού, Σπαθόλαδο, κεραλοιφή, Μαρμελάδες, κ.α. |
Μπογιατζή Ελισσάβετ | ΚΥΚ | ΠΑΡΟΣ | Μέλι & Προϊόντα μελιού | Θυμαρίσιο Μέλι, Παστέλια |
ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΡΙΒΥΖΑΣ | ΚΥΚ | ΠΑΡΟΣ | Προϊόντα ζύμης• Αρτοσκευάσματα, Παγωτά• Γλυκά, Γλυκά κουταλιού • Μαρμελάδες, Μέλι & Προϊόντα μελιού | παραδοσιακά παριανά γλυκίσματα , βουτήματα, μαρμελάδες, σιρόπια, λικέρ, μέλι προιόντα μελιού και πολλά ακόμα. |
ΠΑΤΟΥΝΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε./RODIA. | ΔΩΔ | ΡΟΔΟΣ | Εργαστήριο χειροποιίτου Σαπουνιού Ελαιολάδου. | Τα παραγόμενα προϊόντα μας είναι: • Σαπούνια ελαιολάδου βάρους 120gr σε διάφορες αρωματικές κατηγορίες, όπως Παραδοσιακό πράσινο σαπούνι-Λεβάντα-Τριαντάφυλλο-Λεμόνι με τρίμα από κουκούτσι ελιάς-Σαμπουάν με δαφνέλαιο-Κανέλλα με πορτοκάλι-Φυσική αλόη βέρα – Θαλασσινή αύρα- Γιασεμί- Σαπούνι τύπου Μασσαλίας κ.α. • Υγρό σαπούνι με βάση το ελαιόλαδο για χρήση χεριών και σώματος σε διάφορα αρώματα. • Φυτικές γλυκερίνες σε διάφορους τύπους. • Χαλαρωτικές μπάλες οξυγόνου για πόδια και σώμα από ακατέργαστο φυσικό θαλασσινό αλάτι και ελαιόλαδο. • Πουγκάκια με τρίμα από σαπούνι ελαιολάδου με αιθέρια έλαια τα οποία αρωματίζουν (ντουλάπες – συρτάρια) και απωθούν τον σκόρο – πεταλούδα. • Κηραλοιφές με αμυγδαλέλαιο και διάφορα αιθέρια έλαια. |
ΣΥΡΟΥ ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε. | ΚΥΚ | ΣΥΡΟΣ | Γλυκά κουταλιού • Μαρμελάδες, Πίτες (Μαραθόπιτα) | Πέρα των κλασικών γεύσεων σε μαρμελαδα και γλυκο κουταλιου, η εταιρεια μας παράγει κατα αποκλειστικότητα και πιστοποιημένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας απο τον ΟΒΙ το γλυκο κουταλιου καπαρη.Το γλυκο αυτό το παράγει με τέσσερις επιπλέον εναλλακτικές: μέλι, στέβια αλλα και βρώσιμο χρυσό και ασήμι. |
ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ | ΔΩΔ | ΣΥΜΗ | Προϊόντα ζύμης• Αρτοσκευάσματα | ΑΚΟΥΜΙΑ ΚΑΝΕΛΑΔΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΒΟΥΤΥΡΕΝΙΑ |
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ | ΔΩΔ | ΛΕΡΟΣ | Κρασιά • Ποτά • Αποστάγματα | 1. Cabernet Sauvignon & Merlot 50%-50% , ερυθρ. ξηρό, έτους 2010 2, Cabernet Sauvignon & Merlot 50%-50% , ερυθρ. ξηρό, έτους 2011 3. Cabernet Sauvignon & Merlot 50%-50% , ερυθρ. ξηρό, έτους 2013 4. Cabernet Sauvignon & Merlot 50%-50% , Ροζέ ξηρό, έτους 2014 |
Γεώργιος Πουλάκης | ΚΥΚ | Κεα | Ελαιόλαδο -Ελιές & Προϊόντα ελιάς, Γλυκά κουταλιού • Μαρμελάδες, Μέλι & Προϊόντα μελιού, Κρασιά • Ποτά • Αποστάγματα, Αποξηραμένα βοτανα | |
ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | ΔΩΔ | ΛΕΡΟΣ | Προϊόντα ζύμης• Αρτοσκευάσματα, Ζαχαρώδη• Ξηροί Καρποί, Γλυκά κουταλιού • Μαρμελάδες, Μέλι & Προϊόντα μελιού, Νερά • Χυμοί • Αναψυκτικά | ΜΕΛΙ, ΠΑΣΤΕΛΙΑ, ΣΟΥΜΑΔΑ, ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΛΕΡΟΥ, ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ |
Β ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ ΑΕ | ΔΩΔ | ΡΟΔΟΣ | Ελαιόλαδο -Ελιές & Προϊόντα ελιάς, Κρασιά • Ποτά • Αποστάγματα | ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΡΟΔΟΥ ΠΓΕ ΟΥΖΟ-ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ-ΛΙΚΕΡ |
Χαλκιά Καλλιόπη Μελισσοκομική Καρπάθου | ΔΩΔ | Κάρπαθος | Μέλι & Προϊόντα μελιού | |
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ | KYK | ΝΑΞΟΣ | Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά προϊόντα | "Αρσενικό : Είδος κίτρινου σκληρού τυριού, από αιγοπρόβειο γάλα στο οποίο γίνονται τακτικές επαλήψεις απο αμούργη ελαιόλάδου για την ωρίμανση του. Οι αναλογίες του γάλακτος είναι 70% κατσικίσιο και 30% πρόβειο. Ξεχωρίζει για την πικάντικη και πιπεράτη γεύση του . Το όνομα του προκύπτει απο το γεγονός ότι είναι το πιο δυνατό γευστικά προϊόν απο τη διαδικασία της τυροκόμισης. " |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου