Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Κοπή πίτας & βραβεύσεις του ΠΑΣ Νάξου

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε χθες το μεσημέρι η εκδήλωση κοπής της πίτας του Π.Α.Σ Νάξου στο εστιατόριο «Γοργόνα» στην Αγία Άννα...
Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε ιδιαίτερα ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα αρχικά διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί του Επάρχου & Αντιπερειφερειάρχη Αθλητισμού Ν. Αιγαίου κ. Ιωάννη Μαργαρίτη, Δημάρχου Νάξου & Μ. Κυκλάδων κ. Μανώλη Μαργαρίτη, προέδρου ΝΟ.ΠΠΑ.ΠΠΑ Κ. Ιωάννη Τσολάκη. Στη συνέχεια  καλωσόρισαν τους επίσημους παρισταμένους  μέλη της Ε.Π.Σ Κυκλάδων (πρόεδρο κ. Ειρηναίο Φρέρη , αντιπρόεδρο κ. Ευστράτιο Φουτάκογλου , έφορο Παρίσση Νικόλαο, τα μέλη κ. Χρήστο Καφτηράνη και κ. Λουκή Νικόλαο ) τέλος τον τέως και επί σειρά ετών πρόεδρο της Ε.Π.Σ κ. Ιωάννη Σιγάλα & Βάβουλα Μανώλη καθώς επίσης τον απανταχού φίλο των Κυκλαδίτικων Ομάδων κ. Πέτρο Ραουζαίο. Η Ε.Π.Σ Κυκλάδων με τη σειρά της βράβευσε τον Π.Α.Σ Νάξου για την εξαιρετική δουλειά που κάνει καθώς και τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου. Ακολούθησε η απονομή δώρου από την Ε.Π.Σ στον αθλητή Κώστα Αντ. Μαθιάσο ως ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειας του.
 Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ομάδας κ. Μανώλης Ιωαν. Μαργαρίτης αφού έκανε ένα μίνι απολογισμό των δράσεων αναφέρθηκε στις αρχές της Ομάδας και ευχαρίστησε όλους όσοι συνδράμουν σ’ αυτή.
   Ακολούθησε η Βράβευση των αθλητών του Π.Α.Σ Νάξου η οποίοι σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις στο σχολείο και έπιασαν ανώτερη βαθμολογία από 18.5 μέχρι και 19 & 13/15 και είναι οι:

Γρυλλάκης Βασίλειος
Καρούσης Στέλιος
Μαρούλης Βαγγέλης
Ξενάκης Μιχάλης
Πετράς Γιώργος
Προμπονάς Νίκος
Σέργης Γιώργος
Σιδερής Νίκος
Φραγκίσκος Δημήτρης
Στη συνέχεια έκοψαν την πίτα και το τυχερό φλουρί ήταν στο κομμάτι του Ταμία της Ομάδας κ. Ορφανού Νίκου ο οποίος αναδεικνύεται τυχερός της πίτας επί 3 συνεχή χρόνια.
Μετά απ’ αυτά ο Π.Α.Σ Νάξου βράβευσε και τίμησε δύο εξαιρετικούς του συνεργάτες. Τον πρωταθλητή και προπονητή της ακαδημίας κ. Πουρπουτίδη Γιάννη για την προσφορά του στην Ομάδα και τις εξαιρετικές του επιδόσεις στον αθλητισμό σε Παγκόσμιο και Πανελλαδικό επίπεδο και τον Γενικό αρχηγό της Ομάδας κ. Τερζίδη Σταύρο για την πολύτιμη προσφορά του στην ομάδα.  Στην προσφώνησή τους ακούστηκαν πολύ σημαντικά στοιχεία της προσωπικότητας τους και του χαρακτήρα τους αλλά και του σπουδαίου ρόλου που έχουν στην ομάδα.
Ακολούθησε πραγματικό γλέντι που κράτησε μέχρι τις βραδυνές ώρες . Γι’ αυτό φρόντισαν οι δεξιοτέχνες μουσικοί: Βαγγέλης Κακλαμάνος , Κώστας Κατσιούλης, Νίκος Κονιτόπουλος και Στέλιος Κλουβάτος οι οποίοι κράτησαν αμείωτο το κέφι μέχρι το τέλος. Τυχερός  της πίτας αναδείχθηκε η κυρία Ματίνα Βασιλάκη-Μαργαρίτη και μεγάλος τυχερός της λαχειοφόρου αγοράς ο κ. Αρτέμης Πρεβόλης ο οποίος κατείχε τον τυχερό λαχνό με το νούμερο  299.
Η ικανοποίηση της εκδήλωσης ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων κυρίως όμως στο πρόσωπο του Ιδρυτή και αρχιτέκτονα της Ομάδας κ. Μαράκη Πέτρου ο οποίος την βλέπει να αναπτύσσεται διατηρώντας τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες που διαμορφώνουν το πλαίσιο στο οποίο αναπτύσσονται οι σημερινοί αθλητές και εξελίσσονται σε καλύτερους ανθρώπους.

Ο Π.Α.Σ Νάξου ευχαριστεί τους γονείς , τους αθλητές, τους φίλους , τους χορηγούς και γενικά όλους όσοι συνδράμουν το έργο της Ομάδας και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να δρα στο ίδιο πετυχημένο πλαίσιο αρχών και αξιών με σκοπό την επίτευξη των ιδεωδών του αθλητισμού.
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥΡΠΟΥΤΙΔΗ
Ο Π.Α.Σ ΝΑΞΟΥ είναι πρώτα απ’ όλα μια οικογένεια. Καλλιεργεί λοιπόν   εκείνες τις σχέσεις  που αναγάγουν την παρουσία όλων μας μέσα στην ομάδα σε διεργασία υψίστης σημασίας και αξίας. Ο Π.Α.Σ Νάξου είναι πολύ προσεκτικός στην διαχείριση των αθλητών του σε όλες τις ηλικίες. Ο κύριος Πέτρος Μαράκης ο ιδρυτής και αρχιτέκτονας της ομάδας μας προσέχει πάρα πολύ κάθε πτυχή της δουλειάς του. Έτσι, επιλέγει προσεκτικά και τους συνεργάτες του που έχουν κοινούς σκοπούς και διαφυλάσσουν τις αρχές της ομάδας. Σήμερα θα αναφερθούμε σε ένα συνεργάτη της Ομάδας που από το 2009 που τον συμπεριέλαβε ο κύριος Μαράκης στην Ομάδα των συνεργατών του υπηρετεί τον Π.Α.Σ φέρνοντας σε πέρας το έργο που του ανατέθηκε κι αυτό φαίνεται περίτρανα από τις διακρίσεις και από την συνεχή ανάπτυξη της Ομάδας.
Μιλάμε για τον κύριο Γιάννη Πουρπουτίδη. Όλοι σας τον ξέρετε αλλά δεν γνωρίζετε μία άλλη πτυχή του εαυτού του, αυτή που θα παρουσιάσουμε σήμερα.
Ο Γιάννης Πουρπουτίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη από αγρότες γονείς οι οποίοι του επέτρεψαν να ζήσει το όνειρό του που δεν ήταν άλλο από τον αθλητισμό.
Σε ηλικία 15 χρονών γράφεται στον Γ.Α.Σ Κατερίνης «ΑΡΧΕΛΑΟ» στο άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης διατηρώντας έτσι την παράδοση και την φήμη της Πόλης του που θέλει την Κατερίνη να βγάζει δυνατούς και εξαιρετικούς παλαιστές.
Τα αποτελέσματα του ταλέντου και του ζήλου του δεν άρχισαν να φανούν και αμέσως τον επόμενο χρόνο έρχεται η πρώτη διάκριση γι’ αυτόν. Στέφεται Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία εφήβων το 1985 και από εκείνη τη στιγμή έρχονται η διακρίσεις η μία μετά την άλλη:
  • 2ος Πανελληνιονίκης Εφήβων το 1986
  • Ξανά Πρωταθλητής Ελλάδος Εφήβων το 1987
  • Ασημένιο Μετάλλιο Πανελληνίους εφήβων το 1988
  • Μετά περνάει στην κατηγορία των Νέων το 1989 σε ηλικία 20 ετών
  • Ασημένιο Μετάλλιο το 1989 Πανελληνίους Νέων
  • Την επόμενη χρονιά το 1990 και ενώ μπορεί άνετα να στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδος  και σ’ αυτήν την κατηγορία των Νέων  παραχωρεί την πρώτη θέση μετά από τις παραινέσεις των προπονητών του και ανθρώπων του αθλητισμού  σ’ ένα φίλο του φτωχό παιδί ορφανό που θα κατάφερνε με την κατάκτηση της πρώτης θέσης να εξασφαλίσει την είσοδο του στην Γυμναστική Ακαδημία και να κάνει χρήση αυτού του προνομίου. Ο Γιάννης ο Πουρπουτίδης του δίνει αυτή την δυνατότητα αποδεικνύοντας τον αδαμάντινο χαρακτήρα και την μεγαλοψυχία του.
  • Την επόμενη χρονιά το 1991 περνάει στην κατηγορία των ανδρών και ανακηρύσσεται για άλλη μια φορά Πρωταθλητής Ελλάδος και στην μεγάλη κατηγορία.
Την περίοδο αυτή κι ενώ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα βιώνει την μελανότερη στιγμή της καριέρας του . Ενώ ‘Έχει προκριθεί να συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης το 1992 σκοτεινές δυνάμεις του αθλήματος και συγκυρίες τον αφήνουν έξω από την αποστολή. Τη θέση του παίρνει κάποιος πολύ κατώτερος.  Η Ελληνική Εθνική Ομάδα πάει στην Βαρκελώνη και Ο Γιάννης Ο Πουρπουτίδης παρακολουθεί τους αγώνες από την εξέδρα. Αθλητές οι οποίοι ο Γιάννης του είχε κερδίσει σε παράλληλους αγώνες συμμετέχουν κι εκείνος όχι. Επόμενο ήταν η Εθνική ομάδα να μην καταφέρει να διακριθεί και να επιστρέψει χωρίς μετάλλιο στην κατηγορία του.
Και συνεχίζουμε διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο:
6ος νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων το 1985
3ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής ανδρών στο Κύπελλο Κόσμου το 1991
Μέλος της Εθνικής Ομάδας Ελληνορωμαϊκής από το 1985-1992. Έχει συμμετάσχει σε αναρίθμητους επίσημους αγώνες και τουρνουά παντού. Έχει σκιρτήσει όταν εξαιτίας του έχει υψωθεί η γαλανόλευκη διαλαλώντας  τον Εθνικό Ύμνο σε διάφορα μέρη Κόσμου .
Το 2000 ίδρυσε στην Κατερίνη και ανέλαβε προπονητής στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΑΘΛΟΣ»
  • Από το 2001 είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το 2007 είναι μόνιμος καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Νάξο με οργανική θέση στο Φιλώτι.  Τις  μεγαλύτερες του όμως επιτυχίες (όπως ο ίδιος λέει) και αυτές που του δίνουν κάθε μέρα δύναμη για να συνεχίζει με χαμόγελο, τις πέτυχε  το 2008 όταν και παντρεύτηκε την αγαπημένη του Σταυρούλα Δοβλέτογλου  (άρα η Νάξος του έφερε γούρι)  και το 2012 που γεννήθηκε η μονάκριβη του κόρη  Ανατολή.
Ακόμη και σήμερα έρχονται στιγμές που οραματίζεται ότι συμμετέχει σε αποστολή της Εθνικής Ομάδας Πάλης , ότι προετοιμάζεται για τον αγώνα και αναβιώνει τις ανεπανάληπτες εκείνες διακρίσεις . Η Πάλη αν και είναι η μεγάλη του Αγάπη που του έδωσε τόσες χαρές και τόσους φίλους παντού δεν προβάλλεται ποτέ από τον ίδιο αν και του λείπει πάρα πολύ. Καθαρός και ευθύς  πάντα σε όλα του ,λατρεύει τη Θάλασσα και  απεχθάνεται τις ουσίες πιστεύει στον υγιή πρωταθλητισμό  και Θεωρεί πως η Νάξος διαθέτει πολύτιμο υλικό ταλέντων που μπορεί να διακριθεί σε πολλά αθλήματα και ιδιαίτερα στην Πάλη κι έχει γνωρίσει πολλά Ναξωτακια που έχουν την δύναμη και τα προσόντα να Ξεχωρίσουν. Δηλώνει πως λατρεύει το νησί μας και θάθελε να μείνει για πάντα εδώ.  Σεμνός και διακριτικός σοβαρός και υπεύθυνος, μεθοδικός  έχοντας δουλέψει σκληρά στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό επιλέγεται από τον κύριο Μαράκη το 2009 να αναλάβει τις μικρές ηλικίες στην Ομάδα μας. Οι γνώσεις που διαθέτει αλλά κυρίως όλα εκείνα τα στοιχεία του εξαιρετικού πρωταθλητή, οι αρετές που απέκτησε και καλλιέργησε μέσα από τον αθλητισμό του δίνουν τη δυνατότητα να εμφυσήσει στα παιδιά μας τις αξίες και τα ιδανικά που τους χρειάζονται για να γίνουν καλύτεροι αθλητές και καλύτεροι άνθρωποι.
Κυρίες και Κύριοι παρακαλούμε τον Κύριο Πουρπουτίδη να έρθει κοντά μας….

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΕΡΖΙΔΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας μας συνεδριάζει κάθε εβδομάδα.  Την ομόφωνη απόφαση όμως αυτή που θα σας ανακοινώσω τώρα την πήρε ενώ απουσίαζε ένα μέλος του. Απουσίαζε όχι γιατί είχε κάποιο κώλυμα αλλά γιατί δεν καλέστηκε  αφού όλοι εμείς οι υπόλοιποι  είχαμε αποφασίσει και ξέραμε ότι εκείνος δεν θα συμφωνούσε με την απόφασή μας που τον αφορούσε. Η ομόφωνη απόφαση που πήραμε  να τον βραβεύσουμε κρατήθηκε μυστική εν αγνοία του μέχρι σήμερα. Μιλάμε για τον Γενικό αρχηγό της Ομάδας μας τον κύριο Σταύρο Τερζίδη.
Τον κ. Τερζίδη τον γνωρίσαμε πριν 3 χρόνια όταν ήρθε και εγκαταστάθηκε μόνιμα  στη Νάξο. Τον έφερε κοντά μας  (στο συμβούλιο) ο κύριος Πέτρος Μαράκης σίγουρα διακρίνοντας τις αρετές του αλλά και διαβλέποντας την διάθεσή του να προσφέρει.
θα σας αναφέρουμε λίγα πράγματα για εκείνον. Ο Σταύρος Τερζίδης γεννήθηκε στο ESSLINGEN της Δυτικής Γερμανίας από γονείς μετανάστες και ήρθε στην Ελλάδα στα 7 του χρόνια στην Νότια Τραπεζούντα στο νομό Πιερίας όπου παρέμεινε μέχρι εγκατασταθεί στην Κατερίνη.
Πέρασε με εξετάσεις στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στρατού  και τοποθετήθηκε στα τεθωρακισμένα. Υπηρέτησε τον Ελληνικό Στρατό και μετατέθηκε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας: ΧΑΛΚΙΔΑ-ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΚΟΜΜΟΤΗΝΗ-ΣΑΜΟΣ-ΞΑΝΑ ΧΑΛΚΙΔΑ- ΣΟΥΦΛΙ-ΡΟΔΟΣ–ΚΥΠΡΟΣ-ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ απ’ όπου και αποστρατεύεται.
Ο Σταύρος παθιάζεται όταν ασχολείται με κάτι και δεν τα παρατάει εύκολα. Οι δυσκολίες δεν τον πτοούν και επιστρατεύει εκτός από το πείσμα του και την εκπληκτική εφευρετικότητά του προκειμένου να ξεπεράσει τα εμπόδια.
Τελειομανής καταφέρνει να χρησιμοποιήσει τα όποια μέσα διαθέτει προκειμένου να φτάσει στο επιδιωκόμενο εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Εργατικότατος,  δουλεύει ασταμάτητα. Είναι  φιλότιμος δεν διστάζει να αναλαμβάνει ευθύνες προκειμένου να καλύψει τα κενά που μπορεί να δημιουργηθούν στην πραγματοποίηση μιας δράσης ή για να διευκολύνει τους συναδέλφους του και δεν περιμένει να του το ζητήσουν οι ίδιοι το αντιλαμβάνεται εν τη γενέσει του. Άλλωστε η συναδελφική αλληλεγγύη αποτελεί γι’ αυτόν κύριο χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του τόσο την περίοδο της στρατιωτικής του δράσης αλλά και γενικότερα όπου εμπλέκεται.
Βαθιά πατριώτης λατρεύει την Ελλάδα έχοντας γεννηθεί μέσα στους κόλπους της ομογένειας βιώνοντας  τη λαχτάρα για την πατρίδα αλλά και υπηρετώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης τον Ελληνικό Στρατό.
Ευαίσθητος και επικοινωνιακός διαθέτει ευφυές χιούμορ και σε κάνει να νοιώθεις άνετα μαζί του .Δεν διστάζει να δίνεται για τους συνανθρώπους του που λατρεύει και βοηθάει όταν και όσο μπορεί.
Διαθέτει οργανωτικές ικανότητες  είναι μεθοδικός και προγραμματισμένος και καλλιεργεί το Ομαδικό πνεύμα.  Ρεαλιστής διαθέτει αρχές και τις υπερασπίζεται και δεν υποχωρεί απ’ αυτές ακόμα κι αν αυτό του στοιχίσει.
Ενημερώνεται πρώτα καλά για οτιδήποτε και μετά παίρνει θέση. Ποτέ δεν θα αναφερθεί σε πράγματα που δεν γνωρίζει. Διαβάζει καλά τους κανόνες , και λειτουργεί ιδανικά μέσα σ΄αυτούς. Αναζητά πλαίσια στις δράσεις του και μισεί τις χύμα καταστάσεις.
Ώρες ώρες μπορεί να χαρακτηριστεί πιεστικός ή γκρινιάρης με την καλή έννοια (όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως πρέπει) όμως η αλήθεια είναι ότι το πλήρωμα του χρόνου τον επιβεβαιώνει τις περισσότερες φορές κι εκείνος τότε χαμηλών τόνων όπως είναι δεν προβάλει την δικαίωσή του.
Στο πέρασμα του από την Χαλκίδα βοηθώντας (ως συνήθως) μια κοπέλα να βρει σπίτι γνωρίζει την Κάτια Μπεχράκη η οποία θα γίνει η εκλεκτή της καρδιάς του και μετέπειτα σύζυγος.  Εκείνη ανέμελη τότε θα εντυπωσιαστεί από την δύναμη , και την ασφάλεια που εξέπεμπε  τόσο λόγω του μυαλού του και της ανεξαρτησίας του αλλά και από το στιβαρό του σώμα διότι ο Σταύρος προπονείται εντατικά με βάρη εκείνη την περίοδο. Έφτιαξαν  μια πανέμορφη οικογένεια και έχουν 3 παιδιά 16, 13 και 4 ετών.
Λατρεύει τον αθλητισμό και έπαιζε και παίζει μέχρι σήμερα ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Παρακολουθεί τα αθλητικά γεγονότα ανελλιπώς. Υποστηρίζει  τον Ολυμπιακό αλλά τα βρίσκει σκούρα και έχει συνεχή κόντρα  με την 76 χρονών φανατική Παναθηναϊκό πεθερά του κάθε φορά που θα βρουν ευκαιρία να μιλήσουν για αθλητικά.
Αγαπάει πολύ  τον Π.Α.Σ Νάξου και έχει δεθεί με την ομάδα. Ο ρόλος του μέσα σ’ αυτή είναι σύνθετος και αποτελεσματικός και απαραίτητος.  Πολύτιμος,  δουλεύει ασταμάτητα , είναι αθόρυβος και μετριοπαθής . Χωρίς να είναι Ναξιώτης από την πρώτη στιγμή έθεσε το πάθος του στην υπηρεσία της Ομάδας και ταυτίστηκε μ’ αυτή. Κυριολεκτικά σκέφτεται λειτουργεί και ενεργεί σαν ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ. Όλες του τις δραστηριότητες τις φιλτράρει και τις ταυτίζει με την ομάδα όταν αυτό είναι εφικτό.
Σίγουρα ο σημερινός έπαινος του αξίζει και του  ευχόμαστε  κάθε καλό σε κείνον και στην οικογένειά του. Μακάρι οι συνθήκες να του επιτρέψουν να  παραμείνει κοντά στην ομάδα για πολλά πολλά  χρόνια και να δει τους στόχους του να εκπληρώνονται.
Κυρίες και κύριοι κοντά μας ο  Γενικός Αρχηγός της Ομάδας μας κύριος Σταύρος Τερζίδης.





Δεν υπάρχουν σχόλια: