Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνει το Σαββατοκύριακο για ψήφιση στη βουλή νέο πολυνομοσχέδιο «έκτρωμα», για να ολοκληρώσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση με επιβολή έμμεσων φόρων, ιδιωτικοποιήσεις, «απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων, φορτώνοντας στις πλάτες του λαού τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με τις νέες φοροαπαλλαγές που του δίνει...

Στο νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ο αυτόματος κόφτης που σημαίνει αυτόματες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, σε κονδύλια προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους δήμους, όταν θα διαπιστώνεται πως δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατικών προϋπολογισμών και του μνημονίου.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η «φοροληστεία» από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, που στηρίζοντας αυτές τις πολιτικές, λειτουργεί σαν «φοροεισπρακτικός» μηχανισμός συνεχίζοντας να αποστέλλει «φουσκωμένους» λογαριασμούς νερού παρελθόντων ετών (2014), με αυξημένο ΦΠΑ που δεν ίσχυε την περίοδο κατανάλωσης. Μάλιστα τα κυβικά μπαίνουν κατά αποκοπή με μεγάλη χρονική απόκλιση από τις μετρήσεις που γίνονται. Επίσης φορτώνει με προσαυξήσεις τους λογαριασμούς των κατοίκων που στις σημερινές συνθήκες δεν μπορούν να πληρώσουν.  
Τώρα είναι ώρα αγώνα. Να μη σκύψουμε το κεφάλι. Να μη νομιμοποιήσουμε στη συνείδηση μας τα μέτρα και τη φοροληστεία είτε προέρχονται από την κεντρική πολιτεία είτε από τις τοπικές αρχές.
Με οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά σε κάθε χωριό μπορούμε να τα ακυρώσουμε και αυτά που έχουν ψηφιστεί και αυτά που θα ψηφιστούν.
Μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Να μην αρκεστούμε στα ψίχουλα. Να βάλουμε στόχο την ανατροπή αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και να έχουμε τη ζωή που μας αξίζει.


                                                                                               Κωμιακή
                                                                                             20/5/2016     

Δεν υπάρχουν σχόλια: