Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Δελτίο Τύπου για το άρθρο του ΔΣ του Συλλόγου Κορωνίδας στην εφημερίδα του Συλλόγου

Με αφορμή τη δημοσίευση άρθρου στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας Κορωνίδας, υπογεγραμμένο από το ΔΣ του Συλλόγου Κορωνίδας, για μία ακόμη φορά γίνεται προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και παραπληροφόρησης του κόσμου. Τόσο από τη μεριά του συλλόγου που εμμέσως αυτή τη φορά παραποιεί τα όσο ειπώθηκαν από πλευράς μου στην ενημερωτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 2-3-2016 στην αίθουσα του Συλλόγου Κορωνίδας, όσο και από την πλευρά της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα του Δήμαρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτη, ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας, φέρεται να δηλώνει «επίσημα», πως όλες οι δεξαμενές του τοπικού διαμερίσματος Κορωνίδας διαθέτουν χλωριωτές και πως λειτουργούν κανονικά βάση των ισχύοντων κανονισμών...

Φαίνεται πως τόσο ο Δήμαρχος, όσο και το ΔΣ του Συλλόγου Κορωνίδας είτε δεν γνωρίζουν, είτε αποκρύπτουν συνειδητά  την παντελή έλλειψη χλωριωτών  και την από 30-9-2015 έκθεση, με αύξον αριθμό 33, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από υπάλληλο του δήμου, ύστερα από επιτόπια αυτοψία και μέσα στην οποία αναφέρεται ξεκάθαρα η απουσία δοχείου χλωρίου και ζητάει την τοποθέτηση του.
Συμφωνούμε απόλυτα με την αναφορά μέσω του άρθρου, πως το θέμα του νερού είναι ένα θέμα που αφορά την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών του τόπου μας και θα πρέπει συνολικά να αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα και όχι με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, αυτοπροβολής και προσπάθειας συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών που έχει ο δήμος, τόσο για την κατάσταση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, όσο και της κατάστασης δεξαμενών και αντλιοστασίων σε όλο το τοπικό διαμέρισμα. Την ίδια στιγμή μάλιστα που εξακολουθεί να λειτουργεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, στηρίζοντας και ακολουθώντας πιστά την εφαρμοζόμενη κεντρική πολιτική σε τοπικό επίπεδο, αφού συνεχίζει να χαρατσώνει ακόμα περισσότερο τους κατοίκους στέλνοντας «φουσκωμένους» λογαριασμούς νερού παρελθόντων ετών (2014), με αυξημένο ΦΠΑ που δεν ίσχυε την περίοδο της κατανάλωσης. Μάλιστα τα κυβικά μπαίνουν κατά αποκοπή με μεγάλη χρονική απόκλιση από τις μετρήσεις που γίνονται. Επίσης φορτώνει με προσαυξήσεις τους λογαριασμούς των κατοίκων που στις σημερινές συνθήκες αδυνατούν  να πληρώσουν.  
Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με κάθε τρόπο τη δραστική μείωση της τιμής του νερού και να απαιτούμε: α) την άμεση αντικατάσταση και του τελευταίου εκατοστού σωλήνας αμιάντου από το δίκτυο, ύδρευσης σε όλο το τοπικό διαμέρισμα Κορωνίδας, β) τον καθαρισμό και την ασφάλιση των δεξαμενών και συντήρηση αντλιοστασίων, γ) την άμεση τοποθέτηση δοχείων χλωρίου σε όλες τις δεξαμενές της κοινότητας μας.
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και η δημοτική αρχή είναι αποκλειστικά υπεύθυνη να διασφαλίζει ποιοτικά άριστο και πολύ φθηνό νερό όλο το χρόνο και αντί να προσπαθούν κάποιοι να συγκαλύπτουν τις τεράστιες ευθύνες της όλα αυτά τα χρόνια, θα πρέπει σε κοινό μέτωπο με τους κατοίκους και τους φορείς του τοπικού διαμερίσματος να παλεύουν για τα πραγματικά δικαιώματα των κατοίκων.


  Δημήτρης Κορρές

Πρόεδρος Τ.Κ. Κορωνίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: