Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου: Αλληλεγγύη στις 3 καταλήψεις της Θεσσαλονίκης που χτυπήθηκαν

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ
Τη νύχτα 26 προς 27 Ιουλίου η αστυνομία εκκένωσε 3 κατειλημμένους χώρους στη Θεσσαλονίκη και προσήγαγε 85 άτομα, μετανάστες και αλληλέγυους. Οι αστυνομικές εισβολές έγιναν στην κατάληψη “Ορφανοτροφείο”, στην Hurriya στην οδό Καρόλου Ντηλ και στην κατάληψη στο “Μανδαλίδειο” στη λεωφόρο Νίκης.( Σημειώνουμε ότι για το «Ορφανοτροφείο» άσκησε μήνυση η Εκκλησία στην οποία ανήκει το κτίριο και το οποίο γκρέμισαν άμεσα!). Πρόκειται για δομές που φιλοξενούσαν άστεγους και πρόσφυγες/ μετανάστες οι οποίες στήθηκαν από τον κόσμο του αγώνα κι όχι από τις θεσμικές κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται παχυλά για την εφαρμογή κρατικών και υπερκρατικών πολιτικών.
Μετά από τις εκκενώσεις των καταλήψεων οι...

προοπτικές για τους πρόσφυγες/μετανάστες είναι να τους στρατωνίσουν στα απομονωμένα στρατόπεδα συγκέντρωσης, εκεί όπου η καθημερινότητα περιλαμβάνει άθλια σίτιση, αφόρητη ζέστη, στερήσεις σε νερό και, το χειρότερο, καμιά επαφή με την υπόλοιπη κοινωνία και τους αλληλέγγυους.
Το κλίμα για μια τέτοια εξέλιξη το είχαν προλειάνει οι δηλώσεις του δήμαρχου Μπουτάρη και της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μαζί με την υστερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης που ζητούσαν την παρέμβαση της αστυνομίας ενάντια στο διεθνές καμπ “No Border” που διεξήχθη λίγες μέρες πριν στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια διοργάνωση ενάντια στα σύνορα, με εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και με διαδηλώσεις στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και στον φράχτη του Έβρου. Λίγες μέρες μετά τη λήξη του δεκαήμερου καμπ, το κράτος έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.
Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα καταδικάζει τις επιχειρήσεις της αστυνομίας, λες και οι μηχανισμοί καταστολής δεν έχουν πολιτικούς προϊσταμένους των οποίων τις εντολές εφαρμόζουν. Η απίστευτη υποκρισία της «δεύτερης φοράς αριστεράς» είναι πλέον ανεκδιήγητη, πολιτικά κατάπτυστη και δεν πείθει κανέναν εκτός από τα κομματόσκυλα που έχουν ίδιον πολιτικό ή/και οικονομικό συμφέρον από τους κυβερνητικούς θώκους και τα συμπαρομαρτούντα.
Σαν Συνέλευση Αλληλεγγύης και Αντίστασης Νάξου, όταν συλλέξαμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που έφταναν κατά κύματα στην ελληνική επικράτεια το χειμώνα, σαν μια πράξη αλληλεγγύης προς τους κατατρεγμένους των οικονομικών και στρατιωτικών πολέμων της κυριαρχίας, είχαμε κάνει ξεκάθαρο ότι τα υλικά που μαζέψαμε θα πήγαιναν σε δομές από τα κάτω και όχι σε ΜΚΟ. Έτσι κι έγινε. Ο μεγάλος όγκος πραγμάτων που σύλλεχτηκε χάρη στην μεγαλειώδη ανταπόκριση μεγάλου κομματιού της ναξιακής κοινωνίας κατευθύνθηκε σε τέτοιες δομές.
Σήμερα, αυτή η κατασταλτική επιχείρηση του κράτους όχι μόνο δεν μας πτοεί αλλά, αντίθετα, δυναμώνει την αλληλεγγύη μας προς τους διωκόμενους και χαλυβδώνει την πεποίθησή μας ότι αν υπάρχει ελπίδα ανατροπής του άδικου και σάπιου κρατικού και καπιταλιστικού συστήματος, αυτή βρίσκεται στον κόσμο της αντίστασης και του αγώνα.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΣΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ



Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου
28/7/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: