Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α. ΜΕ Γ.Γ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ Λ/Σ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ

«Βοήθεια για τον περιορισμό του παραεμπορίου στα νησιά, ζήτησε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου, από τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος».
Υψηλού επιπέδου σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 25 Ιουλίου, στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Θεοτοκά με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου, παρουσία και υψηλόβαθμων στελεχών του Λιμενικού Σώματος...
 
Στη σύσκεψη,την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Π. Πολιτάκης, η Αντιπρόεδρος κ. Α. Φουντουλάκη, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ν. Πέτσας και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Θ. Πολενάκης και από την πλευρά του Λιμενικού Σώματος, ο Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ/Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Υποναύαρχος Λ/Σ Α. Ντούνης, ο Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ/Σ Κ. Λεοντάρας, ο Διευθυντής της Λιμενικής Αστυνομίας Αρχιπλοίαρχος Λ/Σ Β. Μάμμης, ο Λιμενάρχης Ραφήνας Πλοίαρχος Ι. Ρουσσάκης, ο Λιμενάρχης Λαυρίου Πλοίαρχος Σ. Νικολόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου Αντιπλοίαρχος Σ. Ευαγγελίδης, o Τμηματάρχης της Δ/νσης της Λιμενικής Αστυνομίας Αντιπλοίαρχος Λ/Σ Δ. Κούβαρης και ο Τμηματάρχης της Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου Υποπλοίαρχος Α. Λυκούδης. 
Αφού αναλύθηκε από την πλευρά της Ομοσπονδίας μας το μεγάλο πρόβλημα του παραεμπορίου στα νησιά, το οποίο είναι κυρίως μεταφερόμενο από τα κεντρικά λιμάνια της Ηπειρωτικής χώρας, ο Πρόεδρος κ. Π. Πολιτάκης και τα παρευρισκόμενα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α, ζήτησαν από τον Γενικό Γραμματέα κ. Ι. Θεοτοκά και τους Αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, την βοήθειά τους στον έλεγχο του προβλήματος,τόσο στα λιμάνια από τα οποία αναχωρούν οι παράνομοι έμποροι,όσο και στα λιμάνια προορισμού τους. 
Συμφωνήθηκε από κοινού,να ανοίξει δίαυλος άμεσης επικοινωνίας ανάμεσα στη Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος,με σκοπό την πραγματοποίηση στοχευμένων ελέγχων αυτοκινήτων,ύποπτων για διενέργεια παραεμπορίου. 
Η Ομοσπονδία μας, δεσμεύτηκε να προωθεί στο Λιμενικό Σώμα καταγγελίες των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων των νησιών και το Λιμενικό από την πλευρά του να τις αξιοποιεί, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί όσο το δυνατόν το τεράστιο πρόβλημα του παραεμπορίου, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα νησιά και τον χώρο ευθύνης του. 
Τόσο ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Θεοτοκάς, όσο και οι παρευρισκόμενοι αξιωματικοί, εξέφρασαν την αμέριστη στήριξή τους και την διάθεση συνεργασίας τους στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου και των Εμπορικών Συλλόγων Μελών της, για την πάταξη του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου. 
O Πρόεδρος κ. Π. Πολιτάκης, αφού ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και τους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος για την μέχρι τώρα συνεργασία τους,εξέφρασε την πεποίθηση ότι, μετά τον νέο δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας που άνοιξε, θα έχουμε ακόμα ένα όπλο στην μάχη ενάντια στο παραεμπόριο και στο λαθρεμπόριο, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο νησιωτικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: