Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Φεστιβάλ Νάξου 2016 – Απολογισμός - Ευχαριστίες

Μια ακόμα διοργάνωση του Φεστιβάλ Νάξου – η 16η -  φτάνει στο τέλος της, μαζί με τη λήξη της εικαστικής έκθεσης “NEW MYTHOLOGIES” στις 25/9/2016, στον Πύργο Μπαζαίου.
Η συνεύρεση και σύμπραξη εικαστικών καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ιαπωνία, Ισλανδία, Λιθουανία) είχε εξαιρετικό αποτέλεσμα. ‘Εδωσε νέο προσανατολισμό και κατεύθυνση στο εικαστικό σκέλος του Φεστιβάλ, που θα ακολουθηθεί και τα επόμενα χρόνια.
Μια εικονική περιήγηση στην έκθεση, μπορείτε να δείτε στο Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=OEXv06UMo1s
Όσον αφορά το υπόλοιπο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, οι επιλογές του Φεστιβάλ παρέμειναν αυστηρά ζυγισμένες, σύμφωνα με τη κλίμακα του χώρου όπου φιλοξενούνται, αλλά και το μέγεθος του νησιού. Αναπτύχθηκαν σε ευρύ χρονικό διάστημα, από τα μέσα Ιουλίου, έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο κοινό να απολαύσει την εμπειρία της παράστασης, ατμοσφαιρικά, με άνεμο Κυκλαδήτικο.
Οι Burger Projects, ο Markus Stockhausen μαζί με την Tara Bouman και τον Βασίλη Ρακόπουλο, η Μαρίζα Ρίζου κι ο Κωστής Μαραβέγιας με τις μπάντες τους, ο θρυλικός Ψαραντώνης, ο πολυπράγμων Βασίλης Παπαβασιλείου, η κορυφαία Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, η Δάφνη Πανουργιά, η Claudia Kohl, Γαλλικός κινηματογράφος, προβολές παραστάσεων όπερας από το Φεστιβάλ της Aix-En-Provence 2016, συνέθεσαν την πολιτισική πρόταση του Φεστιβάλ Νάξου, αναπόσπαστο στοιχείο της σύγχρονης φυσιογνωμίας του νησιού. Περιζήτητο για όσους ξέρουν να απολαμβάνουν παραθερισμό, με τέχνη.
Το Φεστιβάλ Νάξου, συμπορεύτηκε δημιουργικά για μια ακόμα χρονιά, με τους εταίρους του στον ΚΥΚΛΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, Θέατρο Αρχίλοχος, στην Πάρο, Εργοστάσιο Τεχνών, στη Σαντορίνη, Θέατρο στον Κουμάρο, στη Τήνο, διευρύνοντας το πεδίο επαφής του κοινού με τους καλλιτέχνες.
Το Φεστιβάλ Νάξου αναγνωρίζει και ευχαριστεί:
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Πρεσβεία της Λιθουανίας στην Αθήνα, για την Αιγίδα τους.
Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, το Festival Aix-en-Provence για τη συνεργασία και συμμετοχή στη διοργάνωση.
Tους  μεγάλους χορηγούς:
Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Blue Star Ferries.
Τον χορηγό: Koutelieris Market
Όλα τα ΜΜΕ που αγκαλιάζουν τη διοργάνωση και την επικοινωνούν στο κοινό.
Τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: Star of Mesogeios, Aegean Voice.
Στο διαδίκτυο: Culture Now, Cycladesvoice, Naxostimes, Mynaxos, τους φίλους μας στο FB.
Τα ξενοδοχεία: Apollon Hotel και Kedros Villas.
Τα εστιατόρια: Girasole,  Rotonda, Scirocco, Αξιώτισσα, Γαλάνης, Ειρήνη, Λαβύρινθος, Όνειρο, Τζώνης, Φάρος.
Το Αποστακτήριο Βαλληνδρά, το Ασμάρι Καφέ, το Κίτρο Καφέ, το Καφέ 1739, την Powersound για τις υπηρεσίες τους.
Επιχειρηματίες, φίλους, εθελοντές και συνεργάτες, που συμμετέχουν και υποστηρίζουν το αποτέλεσμα, δίνοντας ουσιαστική, συλλογική υπόσταση στο «Φεστιβάλ Νάξου», που αποτελεί τη μεγάλη πολιτιστική γιορτή του νησιού.  
Ευχαριστούμε το κοινό, που είτε εναλλάσσεται, είτε με τα χρόνια αποκτά δεσμούς πιστότητας, συντροφικότητας.

Με πολλές ευχές για έναν παραγωγικό χειμώνα και καλή αντάμωση στην επόμενη καλοκαιρινή διοργάνωση.
Η δημιουργική ομάδα του Φεστιβάλ Νάξου
Νάξος 22/9/2016



Δεν υπάρχουν σχόλια: