Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΖΟΜΠΙ…

Θα πέσουν μέσα αν η χώρα
ΔΕΝ ΞΕΦΥΓΕΙ
από τη θηλιά των μνημονίων.
ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ – ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ

Αν η Ελλάδα θα είναι σε κατάσταση πτώχευσης –όπως σήμερα- και το 2050…
Ίσως, η προφητεία-έρευνα που μιλάει για ΧΩΡΑ-ΖΟΜΠΙ να επιβεβαιωθεί.
Αν, όμως, η Ελλάδα ξεφύγει –ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ- από την πριονοκορδέλα των μνημονίων θα συνέλθει.
Θα πάψουν να ναρκοθετούν την επόμενη μέρα ενός τόπου που διέρχεται απάνθρωπες ώρες.
Ας δούμε τη μαύρη εικόνα που παρουσιάζουν (και γιατί;).


Για μένα είναι προφητεία ανοησίας.
Όμως.
Πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτούν ότι το μέλλον δεν το σκοτώνεις.
Το υπερασπίζεσαι.
Διαβάστε και ανατριχιάστε:
«Το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας υπολογίζεται πως θα είναι από 8,3 έως 10 εκατομμύρια, δηλαδή μειωμένος κατά 800.000 έως 2,5 εκατομμύρια σε σχέση με σήμερα!
Η Ελλάδα το 2050 απειλείται να είναι μια χώρα μεσηλίκων και γερόντων, καθώς το 2050 οι άνω των 65 ετών κάτοικοί της θα είναι σχεδόν ο ένας στους τρεις (30-33% από 21% που είναι σήμερα και 7% το 1951!). Οι κάτω των 14 ετών θα είναι μόλις 12-14,8%, από 15% που είναι φέτος και 28% το 1951.»
Ανεβάζουν το θερμόμετρο της κόλασης.
«Ενα δυστοπικό πολύ κοντινό μέλλον, μια Ερημη Χώρα με άδεια σχολεία και χώρους εργασίας, προβλέπει η νέα έρευνα-σοκ για τις δημογραφικές προοπτικές της χώρας, που διεξήγαγε ο ερευνητικός οργανισμός διαΝΕΟσις.»
Η έρευνα επεξεργάστηκε οκτώ διαφορετικά σενάρια, τα οποία όλα υπολογίζουν μεγάλη μείωση του πληθυσμού.»
Σενάρια με επιστημονική τεκμηρίωση ή απλής κινδυνολογίας;
«Το πιο αισιόδοξο μιλά για συρρίκνωση κατά 800.000 άτομα, με αυξανόμενη γήρανση της ελληνικής κοινωνίας. Η διάμεσος ηλικία (δηλαδή η ηλικία όπου οι μεγαλύτεροι αυτής είναι ίσοι σε αριθμό με τους μικρότερους), θα φτάσει το 2050 τα 49-52 έτη, από 44 που είναι σήμερα και 26 το 1951. «Ο πενηντάρης θα είναι ο νέος της εποχής», που έλεγε και το τραγούδι, αλλά το χαμόγελο είναι πλέον πικρό…
Τα παιδιά σχολικής ηλικίας (από 3 μέχρι 17 ετών) θα μειωθούν από 1,6 εκατ. σήμερα σε 1,4 εκατ. (αισιόδοξο σενάριο) έως 1 εκατ. (απαισιόδοξο σενάριο) το 2050.
Ο πραγματικός οικονομικά ενεργός πληθυσμός θα σημειώσει καθίζηση και θα μειωθεί κατά 1-1,7 εκατ. άτομα, από 4,7 εκατ. σήμερα στα 3-3,7 εκατ. το 2050! Πάρα πολύ λίγοι άνθρωποι θα μπορούν να εργαστούν για να καλύψουν τις ανάγκες μιας ολόκληρης χώρας.
Η συγκλονιστική έρευνα της διαΝΕΟσις προβάλλει στο μέλλον τάσεις που ήδη εκφράζονται. Την 1η Ιανουαρίου του 2015 ο πληθυσμός της Ελλάδας ήταν 10,8 εκατομμύρια, λιγότερος κατά 300.000 από τα 11,1 εκατ. το 2011. Για πρώτη φορά μετά το 1951 οι κάτοικοι της χώρας μειώνονται.
Η κρίση πλήττει τη χώρα ως μια βόμβα νετρονίων, που εξαϋλώνει τους κατοίκους, ακόμα κι αν οι κατοικίες παραμένουν στη θέση τους (για να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ).
Τρεις είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τη μεταβολή του πληθυσμού: Οι γεννήσεις, οι θάνατοι και η μετανάστευση. Υπάρχουν δύο ισοζύγια: Το φυσικό (γεννήσεις-θάνατοι) και το μεταναστευτικό (είσοδοι-έξοδοι).
Σήμερα και τα δύο αυτά ισοζύγια έχουν αρνητικό πρόσημο. Αυτή η εικόνα είναι σήμερα το αποτέλεσμα των μνημονίων και της οικονομικής καταστροφής που έχει υποστεί η χώρα.
Οι γεννήσεις μειώνονται, ενώ η υποβάθμιση του επιπέδου ζωής και της δημόσιας Υγείας αυξάνει τους πρόωρους θανάτους. Ταυτόχρονα, υπάρχει μεγάλη μετανάστευση νέων κυρίως Ελλήνων καθώς και αλλοδαπών που βρίσκονταν στη χώρα μας, ενώ λόγω της οικονομικής κρίσης –και παρά τις προσφυγικές ροές– η προσέλκυση νέων μεταναστών εκτιμάται πως θα είναι χαμηλή.





Δεν υπάρχουν σχόλια: