Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Σωστά είπε ο Πάνος Καμμένος «Συντρόφισσες και σύντροφοι»

Ο Πάνος Καμμένος προσφώνησε του συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ «Συντρόφισσες και σύντροφοι» και προκάλεσε γέλια αλλά και αντιδράσεις.
Κακώς, το «Συντρόφισσες και σύντροφοι» του Πάνου Καμμένου προκάλεσε γέλια και αντιδράσεις.
Ο Πάνος Καμμένος, ως γνήσιος και ανεξάρτητος Έλληνας, χρησιμοποίησε τη λέξη «σύντροφος» με την έννοια που είχε στα αρχαία ελληνικά.
Στα αρχαία ελληνικά, σύντροφος (συν + τρέφω) είναι «ο τρεφόμενος μαζί μέ κάποιον ἄλλον ἀπό τήν ἴδια τροφό».
Αυτό κάνουν σήμερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων:

τρέφονται μαζί από την ίδια τροφό.
Τρώνε παρέα.
Άρα, είναι σύντροφοι.
Αν δεν με πιστεύουν εμένα, ας ρωτήσουν τον σύντροφο Ζουράρι, ο οποίος ήταν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να τους εξηγήσει το σημαίνον και το σημαινόμενο.
Ας μην κοροϊδευόμαστε, μόνο η «τροφή» ενώνει σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση είχε νόημα, όσο αυτά τα δυο κόμματα ήταν αντιμνημονιακά.
Ήταν λογικό και έξυπνο να απαιτείται η σύμπραξη στην κυβέρνηση ενός αριστερού και ενός δεξιού κόμματος, που θα έβαζαν στην άκρη τις όποιες άλλες διαφωνίες τους, και θα συνέπρατταν σε ένα εθνικό θέμα, όπως η χρεοκοπία της χώρας, ώστε να υπάρξει ευρεία στήριξη στην κοινωνία από αριστερούς και δεξιούς πολίτες.
Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφισαν το νέο Μνημόνιο, γιατί συνεργάζονται στην κυβέρνηση;
Για να το εφαρμόσουν;
Μα υπάρχουν και άλλοι πρόθυμοι.
Από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφισαν το Μνημόνιο, δεν έχουν πια την αντιμνημονιακή σημαία να τους ενώνει, και φαίνονται μόνο οι διαφορές τους.
Μετά την ψήφιση του Μνημονίου, κάποιοι ρατσιστές, σεξιστές και αντισημίτες βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν είναι πια γραφικές λεπτομέρειες -που τις παραγνωρίζουμε λόγω του κοινού αντιμνημονιακού μετώπου- αλλά όλη η ουσία της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Καταλαβαίνω την ενόχληση κάποιων μεγάλων και εμβληματικών αγωνιστών της Αριστεράς -όπως ο Νίκος Ξυδάκης- που δεν αναγνωρίζουν ως σύντροφό τους τον Πάνο Καμμένο, αλλά παιδιά σημασία έχει η τροφή.
Σημασία έχει να τρώτε.
Κι όταν τρώνε, δεν μιλάνε.
Οπότε, συντρόφισσες και σύντροφοι, βγάλτε τον σκασμό!




Δεν υπάρχουν σχόλια: