Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΑΣΟΚ

Το όψιμο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τα καθημαγμένα νησιά μας δεν μπορεί να συγκινήσει τους ταλαιπωρημένους νησιώτες πού με μύριες όσες δυσκολίες επιβιώνουν στον τόπο τους.
Για τα εξαγγελθέντα μέτρα μπορεί να μας ικανοποιεί το γεγονός ότι τα περισσότερα αποτελούν τμήμα του προγράμματος του Τομέα Πολιτικής των Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ (πού εμπεριέχει την έννοια της ‘’νησιωτικότητας’’) αλλά δυστυχώς αποτελούν εξαγγελίες ανούσιου αντιπερισπασμού του Πρωθυπουργού απέναντι στα δεινά που έχει συσσωρεύσει αυτή η κυβέρνηση στους νησιώτες.
Η βάναυση αύξηση του ΦΠΑ στα περισσότερα των νησιών (απετράπει την τελευταία στιγμή σε νησιά του Ανατολικού κυρίως Αιγαίου λόγω έντονων διαμαρτυριών) η υποβαθμισμένη έως επικίνδυνη...

υγειονομική περίθαλψη οι κακές και πανάκριβες εν πολλοίς αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επικοινωνίες, η εγκαταλελειμμένη σε πολλά νησιά εκπαίδευση, η κατεστραμμένη λόγω μέτρων αγροτική παραγωγή ο δυσβάστακτος όγκος των προσφυγικών ροών που έχει καταστρέψει τον τουρισμό σε αρκετά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τόσα άλλα προβλήματα δεν λύνονται με φιέστες εντυπωσιασμού από τα ακριτικά νησιά.
Η Παράταξη μας έχει δείξει δείγματα γραφής με την δημιουργική της Νησιώτικη Πολιτική στο παρελθόν καί ενεργή παρουσία στο παρόν με προτάσεις και αγωνιστικές παρεμβάσεις στοχεύοντας σε ένα αύριο πού αξίζει σ τα νησιά μας.

Γιάννης Βλασερός
Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Νησιωτικών Χώρων ΠΑΣΟΚ
Τηλ.6932037340 , Ε-mail:b19@otenet.gr
Δημοσίευση σχολίου