Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Οι πολιτικοί είναι οι νέοι βασιλιάδες

Καθώς η οικονομία της αγοράς αποφασίζει πια για τα πάντα, ο ρόλος των πολιτικών σε όλο τον πλανήτη αρχίζει να γίνεται όλο και πιο περιττός.
Ναι, οι πολίτες συνεχίζουν να ψηφίζουν, οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να εκλέγονται, η Βουλή σε κάθε χώρα συνεχίζει να λειτουργεί αλλά όλο αυτό πια μοιάζει περισσότερο σαν ένα έθιμο παρά σαν μια δημοκρατική λειτουργία.
Είναι ολοφάνερο πως οι αγορές μπορούν να τσακίσουν οποιαδήποτε κυβέρνηση αποφασίσει να φερθεί δημοκρατικά και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της...
Φυσικά, οι πρωθυπουργοί και οι πρόεδροι των κρατών χρειάζονται ακόμα, για να επισκέπτονται άλλες χώρες και να λειτουργούν ως πλασιέ των μεγάλων εταιρειών των χωρών τους και να κλείνουν συμφωνίες.
Επίσης, χρειάζεται κάποιος για να στέκεται στην παρέλαση και να κοιτάει τα στρατά να περνάνε, αφού δεν έχει βρεθεί ακόμα ο τρόπος να πηγαίνουν οι αγορές και στις παρελάσεις.
Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως η δημοκρατία έχει εξελιχτεί σε τσίρκο, οπότε απέχουν όλο και περισσότερο από τις εκλογές, αφού ξέρουν πως δεν έχουν κανένα νόημα.
Από την άλλη, οι πολίτες αποδέχονται εν μέρει την κυριαρχία των αγορών και έχουν αρχίσει να εκλέγουν ολιγάρχες.
Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ δείχνει την επιθυμία των πολιτών να κοπούν οι μεσάζοντες πολιτικοί, οι οποίοι είναι εντελώς άχρηστοι πια.
Αφού κυριαρχούν οι αγορές -και το έχουμε αποδεχτεί αυτό-, είναι καλύτερο και τιμιότερο να εκλέγουμε τους ανθρώπους των αγορών.
Και οι πολιτικοί; Τι θα απογίνουν οι πολιτικοί;
Οι πολιτικοί θα έχουν την τύχη των βασιλιάδων.
Η μοναρχία ήταν κάποτε ένα πολύ διαδεδομένο πολίτευμα αλλά πια οι βασιλιάδες -όπου υπάρχουν ακόμα- είναι πια διακοσμητικοί...
Διακοσμητικές είναι οι εκλογές, διακοσμητικές οι κυβερνήσεις, διακοσμητικοί και οι πολίτες.
Πάντως, οι Έλληνες δεν τα έχουμε πάει άσχημα στο θέμα της διακόσμησης, αφού ο Αλέξης Τσίπρας είναι μάλλον ο πιο όμορφος πρωθυπουργός στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το κριτήριο από δω και πέρα για να ψηφίσεις κάποιον θα πρέπει να είναι η ομορφιά.
Χρειαζόμαστε όμορφους και όμορφες.
Να έχουμε κάποιους να τους χαζεύουμε.
Τα υπόλοιπα θα τα κάνουν οι αγορές...




Δεν υπάρχουν σχόλια: