Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Η ανάγκη για παγκόσμια συνεννόηση

Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να δουν πέρα από τη μύτη τους αλλά η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας καλεί τους πάντες να δουν πέρα τη μύτη τους.
Η παγκόσμια οικονομία καταρρέει μπροστά στα μάτια μας...
Χρέη -δημόσια και ιδιωτικά-, αύξηση της ανεργίας λόγω της αυτοματοποίησης της παραγωγής και της φύσης της οικονομίας της αγοράς, συγκέντρωση χρήματος, τεράστιες οικονομικές ανισότητες, μείωση της κατανάλωσης από τις ελίτ που είναι αδύνατο να ξοδέψουν τα αμύθητα ποσά που διαθέτουν, αύξηση των αποταμιεύσεων από την υπερσυγκέντρωση χρήματος, μείωση των επενδύσεων.
Όλα αυτά φωνάζουν πως θα πρέπει να υπάρξει παγκόσμια συνεννόηση ανάμεσα σε πολιτικούς και πολίτες.
Αντί να συμβαίνει αυτό, έχουμε ραγδαία άνοδο των εθνικισμών και έξαρση του ρατσισμού, εξαιτίας της αναπόφευκτης μετανάστευσης που προκαλείται από τη συγκέντρωση χρήματος και δυνατότητας εργασίας σε συγκεκριμένες χώρες του πλανήτη.
Επίσης, έχουμε οικονομικό πόλεμο, ο οποίος απειλεί να πάψει να είναι μόνο οικονομικός και να αφανίσει τους πάντες.
Αν δούμε τον πλανήτη σαν ένα σπίτι -από το οποίο κανείς δεν μπορεί να φύγει-, θα μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις για να κάνουμε την παραμονή μας στο σπίτι υποφερτή ή ακόμα και ευχάριστη.
Για την ώρα, όσοι μένουν στο σπίτι στρέφονται εναντίον των άλλων κατοίκων του σπιτιού και όλοι έχουν τα νεύρα τους, ενώ όσοι είναι στον επάνω όροφο απολαμβάνουν ακόμα τη σαμπάνια τους.
Η Ελλάδα είναι τιμωρία στην αποθήκη του σπιτιού -και οι Έλληνες σκοτώνονται μεταξύ τους χωρίς λόγο και αποτέλεσμα- και οι κάτοικοι του επάνω ορόφου απειλούν όποιον δεν κάτσει καλά πως θα τον στείλουν στην αποθήκη μαζί με την Ελλάδα.
Υποτίθεται πως ο άνθρωπος έχει το μυαλό και την δυνατότητα σκέψης, για να προετοιμάζει ένα καλό μέλλον και να αποφεύγει τα λάθη που έκανε στο παρελθόν.
Η Ιστορία του περασμένου αιώνα είναι γνωστή σε όλους και κανείς δεν μπορεί να προσποιείται πως δεν γνωρίζει ποια θα είναι τα αποτελέσματα των ίδιων επιλογών.
Η εμμονή σε σχήματα και πολιτικές που ήταν βιώσιμα και απέδιδαν μέχρι χτες είναι πια καταστροφική.
Η ανάγκη για παγκόσμια συνεννόηση είναι επιτακτική.
Πρέπει όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη να πιέσουμε για παγκόσμια συνεννόηση.





Δεν υπάρχουν σχόλια: