Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΟΥ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ''ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ''

Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου σε συνεργασία και με την ευγενική προσφορά του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και των πρεσβειών της Ισπανίας, της Αργεντινής και του Ισημερινού στη Ελλάδα συνεχίζει το αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο.
Πέμπτη 16/03 και ώρα 21.00 προβολή της ταινίας «Διδακτορική Διατριβή» του Alejandro Amenába, στο κτήριο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών, στο Κάστρο.
ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ
Λίγα λόγια για το έργο:
Πρόκειται για πολύ καλό θρίλερ, με σκοτεινή ατμόσφαιρα, έντονο σασπένς και βία και αρκετές ανατροπές πάνω στην ταυτότητα του δολοφόνου. Eπί πλέον, περιλαμβάνει και έναν έντονο προβληματισμό πάνω σε μια σειρά από ερωτήματα: Μέχρι πού φτάνει η αρχή του «δώσε στο κοινό ό,τι θέλει»; Πώς και γιατί μας γοητεύει η θέαση της βίας; Κι αν απεχθανόμαστε τη βία στην πραγματική ζωή, γιατί απολαμβάνουμε ταινίες σαν κι αυτήν ακριβώς για...

την οποία μιλάμε εδώ; Είμαστε κατά βάθος όλοι βίαιοι ή υπάρχει ουσιαστικός διαχωρισμός αληθινής και αναπαριστώμενης βίας;

Η ταινία κέρδισε επτά Βραβεία Γκόγια, μεταξύ των οποίων τα καλύτερης ταινίας, καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και καλύτερου ηθοποιού - αποκάλυψη (Fele Martínez).

Φεστιβάλ Valladolid - Seminci 2011: Επίσημη Επιλογή του διαγωνισμού ταινιών.

Περισσότερα εδώ: www.imdb.com/title/tt0117883

Δεν υπάρχουν σχόλια: