Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ;

Χθες το πρωϊ άκουγα σε ένα Ρ/Σ τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μάζη να είναι βέβαιος για το ότι ο Ερντογάν εννοεί πραγματικά τις απειλές του στο Αιγαίο.
Εξάρτησε δε ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, από τις δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα που θα γίνει τον Απρίλιο στην Τουρκία, για την αλλαγή του πολιτεύματος!!!
Δηλαδή, το ότι ο Ερντογάν θα κάνει κάποια πολεμική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το θεωρεί δεδομένο. Το ερώτημα είναι...

προς ποια κατεύθυνση.
Συγκεκριμένα είπε, πως αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνετη επικράτηση του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, τότε η προσοχή του Ερντογάν θα στραφεί σε κάποια πολεμική επιχείρηση προς τους Κούρδους. Αν όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αμφίβολο αποτέλεσμα, τότε θα επιλέξει επεισόδιο στο Αιγαίο.
Με λίγα λόγια, ο Ερντογάν θα θελήσει να ενισχύσει το ΝΑΙ με κάποια ιστορική παρέμβαση στο Αιγαίο, διαφορετικά, αν είναι σίγουρος, θα επιλέξει το επικίνδυνο μέτωπο του Κουρδικού.

ΥΓ. Υπενθυμίζω ότι ο κ. Μάζης εδώ και καιρό προέβλεπε κάποια τουρκική πρόκληση στα Ίμια και όντως επαληθεύτηκε. Ο φόβος του είναι μια στρατηγική (λόγω ΑΟΖ) επέμβαση των Τούρκων στο Καστελόριζο ακόμα και με απόβαση εκεί.
Εύχομαι αυτή τη φορά να διαψευστεί.


Δημοσίευση σχολίου