Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Οι γνωστοί - άγνωστοι και μη εξαιρετέοι της νέας κυβέρνησης ...

Υπουργός Ναυτιλίας, o νομικός σύμβουλος της Cosco !
Τα «νέα» στελέχη, όσο και αν επιχείρησε η αστική τάξη να τα εμφανίσει ότι έχουν προέλθει από «παρθενογένεση» και ο Γ. Παπανδρέου τούς μετατρέπει σε ...«αντιεξουσιαστές», έχουν πλούσια και μακριά θητεία στην υπηρεσία πολυεθνικών ομίλων και ιμπεριαλιστικών κέντρων. Αποτελούν μια φουρνιά γνήσιων τεχνοκρατών, αποκομμένων από το λαϊκό κίνημα, οι οποίοι έχουν σπουδάσει στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Βρετανίας την πολιτική της χειραγώγησης και του εκμαυλισμού των λαϊκών συνειδήσεων, προκειμένου να προασπίσουν την κυριαρχία της τάξης που υπηρετούν.
Το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης, υπήρξε νομικός σύμβουλος της κινεζικής πολυεθνικής Cosco και διαπραγματεύτηκε για λογαριασμό της με το ελληνικό Δημόσιο την αγορά του λιμανιού του Πειραιά !
 Σύμφωνα με το «βιογραφικό» της εταιρείας που διατηρούσε ειδικεύεται στην «ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων και στις ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και εξαγορές πετρελαϊκών εταιρειών και εταιρειών φυσικού αερίου».
Ο νέος υπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού Π. Γερουλάνος, εκ των στενότερων συνεργατών του Γ. Παπανδρέου, έχει σπουδές στα αμερικανικά πανεπιστήμια «ΜΙΤ» και «Harvard» και μεταξύ άλλων έχει υπάρξει συνεργάτης της Βρετανικής τράπεζας «Βarclays». Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας έχει σπουδές στη νομική σχολή της Βιέννης και έχει διατελέσει συνεργάτης του υπουργού Εξωτερικών και στη συνέχεια καγκελάριου της Αυστρίας Β. Σιούσελ.
Η υπουργός Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου, είναι μέλος της λέσχης «Μπίλντερμπερκ», γνωστής καπιταλιστικής «σφικοφωλιάς». Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έχει εργαστεί στο γνωστό ιμπεριαλιστικό Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο ίδιο πόστο έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της και η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελ. Παναρίτη που δεν μπήκε στην κυβέρνηση, αλλά παραμένει πολύτιμη «εφεδρεία», έχει σπουδές στο αμερικάνικο «Harvard» και έχει διατελέσει στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Η «ανανέωση», λοιπόν, των προσώπων στο Υπουργικό Συμβούλιο, κάθε άλλο παρά «ανανέωση» πολιτικής σημαίνει, αφού τόσο από τα «πλούσια» βιογραφικά τους, όσο και από την «ιδιωτική» τους δράση, αλλά και την κοινοβουλευτική τους πορεία, έχουν φροντίσει να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στην άρχουσα τάξη. Οσα, λοιπόν, «νέα» πρόσωπα και αν τοποθετήσει ο Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο, η φύση του και η ταξική του τοποθέτηση θα παραμείνουν αναλλοίωτες, αφού τα μέλη του έρχονται να υπηρετήσουν το ίδιο αστικό κράτος, προσηλωμένα σε μια πολιτική που διασφαλίζει τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: