Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τα καμάρια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ...

Εν μέσω της διεθνούς ανάφλεξης τον τελευταίο καιρό, και κυρίως στον Αραβικό αλλά και στον Αφρικανικό κόσμο, εντύπωση προκαλούν οι πρωταγωνιστές, ο βίος και η πολιτεία τους, οι διεθνείς σύνδεσμοι, και οι παγκόσμιοι ''σύντροφοι'' τους. Κοινός παρονομαστής των περισσότερων, η ... Σοσιαλιστική Διεθνής.
 Πρώτος και καλύτερος ο Τυνήσιος (μέχρι πρότινος) ηγέτης Μπεν Αλί, ο οποίος διέφυγε τελικά απ' τη χώρα προς την Σαουδική Αραβία με ιδιωτικό τζετ, παίρνοντας μαζί του 1,5 τόνο ράβδους χρυσού, και άπειρα βιβλιάρια καταθέσεων με αστρονομικά ποσά σε Ελβετικές τράπεζες.
 Ανατολικότερα, ο Αιγύπτιος Χόσνι Μουμπάρακ που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αρκεί να ακούτε τα δελτία ειδήσεων καθημερινά. Ο Άνθρωπος των Αμερικανών στη μέση ανατολή και πρόεδρος για 30 χρόνια της Αιγύπτου (του ΔΝΤ βεβαίως, βεβαίως), ετοιμάζει έξοδο ηρωική, και αναμένουμε το φινάλε με αγωνία.
 Για τον Laurent Gbagbo (φώτο), τον υπό προθεσμία αιμοσταγή ηγέτη της Ακτής Ελεφαντοστού, έχουν κατά καιρούς γραφεί διάφορα ανατριχιαστικά, με την Υπάτη αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να συντάσσει κάθε χρόνο παπύρους για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που αφορούν το καθεστώς το οποίο είναι ηγέτης !
 Τελευταίο στο σύντομο κατάλογο των λαοπρόβλητων ηγετών, (που μας αφορούν λόγω ειδησεογραφίας) αφήσαμε τον Ehud Barak, τον πλέον παρασημοφορημένο στρατιωτικό !!! και υπουργό άμυνας του Ισραήλ με ότι αυτό συνεπάγεται.
 Όλοι αυτοί ... στο ίδιο παρεάκι με αρχηγό ... τον δικό μας. Όχι βέβαια ότι ο ΓΑΠ μπορεί να έχει σχέση με τα κατορθώματα και την ''δράση'' των παραπάνω ... αλλά συνηθίζουμε στην Ελλάδα να λέμε : ''δείξε μου το φίλο σου, να σου πω ποιός είσαι'' !

Δεν υπάρχουν σχόλια: