Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Γιατροί βαφτίστηκαν παραπληγικοί για το επίδομα !!!

Ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας ή απλώς απόδειξη της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της υγείας. Ολοι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της Λέσβου χαρακτηρίστηκαν... παραπληγικοί και εισπράττουν επίδομα αναπηρίας προκειμένου να πάρουν πίσω χρήματα που είχαν να λαμβάνουν από μια τρελή διαδρομή ενός άλλου επιδόματος!
Η ιστορία των περίπου «παραπληγικών» γιατρών της Λέσβου ξεκίνησε το 2008, όταν το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να χορηγήσει στους επιμελητές και στους αγροτικούς γιατρούς των Κέντρων Υγείας ποσό 35 ευρώ το μήνα ως επίδομα τροφής στη διάρκεια των εφημεριών. Στη συνέχεια όμως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκρινε ότι κακώς καταβαλλόταν το επίδομα και διεκόπη η καταβολή του.

Ακολούθησε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί έπρεπε να επιστρέψουν τα χρήματα που είχαν πάρει με τη μορφή μηνιαίας παρακράτησης από τη μισθοδοσία τους. Τον περασμένο Ιούλιο, όμως, με νόμο αποφασίστηκε πως οι γιατροί δικαιούνται το επίδομα, οπότε τα πρα
Αν όμως το επίδομα αυτό το καταχώριζαν στις καταστάσεις μισθοδοσίας ως «διάφορες αποδοχές», θα φορολογούνταν. Οι γιατροί όμως είχαν ήδη φορολογηθεί γι' αυτό, όταν τους είχε αρχικά καταβληθεί, οπότε και θα έπρεπε να επιβαρυνθούν ξανά με φόρο εισοδήματος τώρα που τους επιστρεφόταν. Ετσι αποφασίστηκε να ενταχθεί το ποσό σε κωδικό που δεν φορολογείται κι αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν το ποσό εμφανιζόταν σαν «επίδομα παραπληγίας»! Οπότε και 30 γιατροί έγιναν «παραπληγικοί», ενώ αναμένεται να ιαθούν όταν θα επιστραφεί το ποσό που παρακρατήθηκε.
«Επρεπε να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων και να επιστρέψουμε χρήματα με τέτοιον τρόπο ώστε να μην επιβαρυνθούν επιπλέον με φόρους οι γιατροί. Δυστυχώς, στη δημόσια διοίκηση συμβαίνουν καθημερινά τέτοια περιστατικά και καλείσαι να βρίσκεις κάθε φορά τις καλύτερες δυνατές λύσεις», υποστήριξε χθες ο διοικητικός διευθυντής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Αντώνης Γιαννάκης. Ενώ ο αντιπρόεδρος του συλλόγου των νοσοκομειακών γιατρών, ο οποίος επίσης εργάζεται σε Κέντρο Υγείας, Στρατής Παυλής, είπε πως ναι μεν νομοθετήθηκε η επιστροφή της παρακράτησης, οι γιατροί όμως συνεχίζουν να διεκδικούν επίδομα τροφής στις εφημερίες τους.

από enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: