Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Πάμε Κυκλάδες !

H Aγλαία Κυρίτση, δημοσιογράφος, αναφέρει στο www.kykladesnews.gr δέκα λόγους για τους οποίους επιλέγει τις Κυκλάδες για τις διακοπές της


1. Γιατί οι θύμισες είναι πολλές και όμορφες. Γιατί τα ανέμελα χρόνια της νιότης, νιώθεις να σε συντροφεύουν κάθε φορά, που τα επιλέγεις σαν προορισμό διακοπών σου.
2. Γιατί το άσπρο της καθαρότητας κυριαρχεί ακόμα παντού, σε κάθε λιθόστρωτο σοκάκι, στα πρόσωπα και τις συμπεριφορές των ανθρώπων που τα κατοικούν.
3. Γιατί οι αμμουδιές, τα βότσαλα, οι απόκρημνοι βράχοι, παραμένουν αλώβητα, όπως ακριβώς τα τοποθέτησε η πλάση.
4.Γιατί το γαλάζιο του ουρανού ενώνεται με το γαλάζιο της θάλασσας και συ, κάπου ανάμεσα, ζεις τις στιγμές ελεύθερα, όπως ήρθες στον κόσμο για να τις ζήσεις.
5.Γιατί μπορείς να ονειροπολείς, να σκέφτεσαι και να πράττεις, χωρίς τα «πρέπει» και τα «δήθεν», που επιβάλλουν οι καιροί.

6.Γιατί πάντα θα βρεις μια γωνιά να τιθασεύσεις, λύπες, χαρές και πόθους που σου προκαλούν τα αναπάντεχα μελτέμια των καιρών.
7.Γιατί το ταξίδι στις γεύσεις παραμένει ατόφιο και γνήσιο , χωρίς «κοσμητικά» που αλλοιώνουν την προέλευση.
8.Γιατί οι ερημιές των τοπίων κρύβουν την ιστορία, τους αγώνες και το ήθος της Ελλάδας.
9.Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη, Ηρακλειά, Κίμωλος, Σχοινούσα… γιατί μπορείς να δεις την απεραντοσύνη των αστεριών και τις χιλιάδες ευχές που κουβαλούν μέσα τους.
10. Γιατί καμιά φωτογραφία δεν μπορεί να απεικονίσει τις στιγμές που κουβαλάς μέσα σου και τις κρατάς για πάντα …
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: