Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ανάκαμψη ... ή χρεοκοπία

Κυβέρνηση: “Ανακάμπτουμε” 

Οικονομολόγοι:“Χρεοκοπείτε”


Μες στην αισιοδοξία ήταν το υπουργικό συμβούλιο για την Οικονομία τη Δευτέρα (28/3), με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να διαμηνύουν ότι “επιτέλους, ανακάμπτουμε”. Την ίδια στιγμή, Ευρωπαίοι οικονομολόγοι προβλέπουν χρεοκοπία, σύμφωνα με έρευνα του BBC!

Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζοντας τα μακροοικονομικά στοιχεία, είπε ότι η ύφεση έχει αρχίσει να ρηχαίνει και πως ανάκαμψη αρχίζει σιγά σιγά να κάνει τα πρώτα της βήματα....

Ο υπουργός στηρίχθηκε στα στοιχεία της αύξησης των εξαγωγών, κυρίως των αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων , αλλά και σε μια μικρή αύξηση του ποσοστού της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ως "απόλυτα διαχειρίσιμη" την υστέρηση των εσόδων, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ήδη βρίσκεται "μπροστά" όσον αφορά στο έλλειμμα.

Μάλιστα, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν είναι 1,5 δισεκατομμύριο η υστέρηση αυτή αλλά 700 εκατομμύρια.
Οικονομολόγοι: “Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει”

Η αισιοδοξία της κυβέρνησης φαίνεται βέβαια να εξαντλείται στο “πηγαδάκι” των υπουργών, αφού τα δύο τρίτα των οικονομολόγων που ρώτησε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, προβλέπουν χρεοκοπία της Ελλάδας.

Το BBC ρώτησε 38 οικονομικούς αναλυτές, οι ο οποίοι είπαν ότι τουλάχιστον μια από τις χώρες της ευρωζώνης δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της, και αυτή θα είναι η Ελλάδα.

Ο Gebriel Stein της Lombard Street Research είπε χαρακτηριστικά:

“Η Ελλάδα έχει αποτύχει. Θα χρεοκοπήσει γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς της στόχους και να κρατήσει το έλλειμμα της”.

Τον ευχαριστούμε για τα καλά του λόγια, αλλά εν προκειμένω μας βολεύει η αισιόδοξη ελληνική κυβέρνηση...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: